Ajankohtaista


Squash alkeiskurssi 14.10. alkaen

posted Oct 8, 2020, 10:17 PM by Stroke Nalle

Syksy on loistavaa aikaa aloittaa uusi harrastus. Nallet vastaa kutsuhuutoon ja järjestää squashin alkeiskurssin Porin urheilutalolla 14.10. alkaen. Neljä ohjattua tunnin mittaista valmennuskertaa  kustantaa 40 €. Mukaan tavitset sisäpelikengät, sisäliikuntavarusteet ja juomapullon. Lisäksi suositellaan kenttien läheisyydessä käytettävän kasvomaskia ja pelikentällä suojalaseja. "Safety first", sanos porilaine.

Valmentajana toimii toista vuosikymmentä aktiivisesti lajia harrastanut Squash-Nallet ry:n toiminnanjohtaja Eemeli Lappalainen. Seura järjestää pallot ja mailat, mutta omiakin pelivälineitä saa käyttää. Mukaan kurssille mahtuu max. 4 innokasta aloittelijaa, mutta jo yhdenkin ilmoittautuessa kurssi tullaan järjestämään. Iällä tai sukupuolella ei ole väliä, jos vain maila pysyy kädessä. Tiukoissa kulmalyönneissä maila voi toki toisinaan irrota kädestä myös kokeneemmilta konkareilta.

Ilmoittaudu kurssille: stroke@squashnallet.com


Squna haastesarja 2020-2021

posted Oct 5, 2020, 11:16 AM by Stroke Nalle   [ updated Oct 5, 2020, 11:18 AM ]

Squashnallet haastesarja kaudelle 2020-2021 on avoinna pelaamiseen. Squashnallet kuukausikisat on uudistunut ja seuraajaksi on tullut Clublockerissa pyörivä ladder eli tikkaat. 
Clublocker ylläpitää ladderin ranking listaa automaattisesti ja näin voit seurata omaa kehitystäsi.

Käyttö on yksinkertaista:
 1. Kirjaudu https://finland.clublocker.com/login omilla tunnuksillasi 
 2. Omasta profiilista mene kohtaan "Ladders" ja valitse 2020-2021 haastesarja
 3. Haasta pelaaja yläpuoleltasi ja sovi hänen kanssa peli
 4. Pelin jälkeen mene samaan paikkaan ja merkitse tulokset
 5. Ranking muutos astuu voimaan heti tulosten jälkeen, muista päivittää selaimen sivua 
Haastesarja on maksuton ja avoin kaikille. Pelejä voi pelata koska vain ja haastesarja pyörii toukokuuhun 2021 asti. Pelejä pelataan pääsääntöisesti omilla pelivuoroilla, mutta myös seuravuoroilla voi pelata jos niissä on tilaa ja se sopii muille pelaajille. Pelejä voi sopia seuran Whatsappryhmissä tai muilla viestimillä.

Kauden aikan tullaan järjestämään peli-iltoja joissa voi sopia pelattavaksi 1-3 ladder peliä. Nämä peli-illat korvaavat aiemmat kuukausikisat ja ovat seuran jäsenille maksuttomia.

Squnan oma Youtube vlogaaja @sepposeperi88 on tehnyt aiheesta lyhyen opastusvideon tänne: https://youtu.be/N90Gw7anorU

Squna haastesarja 2020-2021


Usein Kysyttyjä Kysymyksiä ja vastauksia:
 1. Kysymys: Minulla ei ole Clublocker tunnuksia mistä saan ne? Vastaus: Tunnukset spostilla stroke@squashnallet.com
 2. Kysymys: Miksi en voi haastaa pelaajaa XYZ? Vastaus: Voit haastaa vain ylempänä olevia pelaajia ja niitäkin vain 7 pykälää ylöspäin. Tikkaat pitää kiivetä rauhallisesti ylöspäin.
 3. Kysymys: Paljonko osallistuminen maksaa? Vastaus: Haastesarjaan osallistuminen on maksuton, muut maksut normaalisti kuten kentät jne.
 4. Kysymys: Mistä näen nykyisen sijoitukseni? Vastaus: Clublockerista
 5. Kysymys: Pelaaja XYZ ei ottanut haastetta vastaan, mitä teen? Vastaus: Haasteeseen pitää vastata viikossa, muuten ottelu tuomitaan hävityksi. 
 6. Kysymys: Apua en osaa käyttää Clublockeria, mitä teen? Vastaus: Vertaistukea ja apua saat seuran muilta jäseniltä, kysy rohkeasti.

Seurapaitapäivä tiistaina 29.9.

posted Sep 27, 2020, 6:19 AM by Stroke Nalle

Jälleen on aika kaivaa kaapeista seurapaidat, -pipot ja muut seuravärein varustetut kamppeet! Tiistaina 29.9. juhlistetaan nimittäin #Seurasydän-kampanjan kohokohdaksi noussutta seurapaitapäivää, ja Olympiakomitea kutsuu kaikki mukaan näyttämään seurarakkautta.

Osallistuminen on helppoa!

✅ Kaiva kaapista rakkaan seuran paita ja pue se päälle tiistaina 29.9.2020
✅ Nappaa kuva itsestäsi
💚Postaa kuva someen tunnisteilla #seurapaitapäivä ja #seurasydän

Jaa siis seurapaitapäivän ja suomalaisen seuratoiminnan ilosanomaa somessa sydämesi kyllyydestä tiistaina 29.9.! Viime vuoden aikana seurapaitapäivää on vietetty niin kouluissa, kotona, toimistoilla kuin etätoimistoillakin – eli siis ihan tavallisen arjen keskellä.

#Seurasydän-kampanja lyhyesti

Urheiluseuratoiminnan suurin vahvuus on yhteisöllisyyden voima. Seurasydän-kampanjan tarkoituksena on innostaa seuroissa toimivia ihmisiä levittämään seurassa vallitsevia yhteisöllisyyden arvoja ympärilleen niin sosiaalisessa mediassa kuin omassa toiminnassaan. #Seurasydän kutsuu kaikki mukaan toimintaan.

Seurasydän kuvastaa rakkautta omaa seuraa kohtaan ja kertoo siitä, mitä kaikkea hyvää seuran ihmiset ympärilleen luovat. Seurat eivät toimisi ilman ihmisiä, jotka ovat mukana täydellä sydämellään. ​


Squashnallet kausi 2020-2021

posted Aug 18, 2020, 2:34 AM by Stroke Nalle   [ updated Aug 22, 2020, 2:54 AM ]

Maanantaina 17.8.2020 alkaa jälleen uusi squashkausiRyhmiä ja aikatauluja on hieman viilattu uusiksi, tiedot alla. Juniorivuoroista ja ryhmistä tiedotetaan erikseen vielä Whatsapissa.


Vuorot
Päivitetty lista, jossa kaikki vuorot löytyvät täältä: http://www.squashnallet.com/team-schedules
Aikuisten seuravuorot löytyvät nimenhuudosta: https://squashnallet.nimenhuuto.com/events

Lisenssit ja kausimaksut
Kausimaksutiedot löytyvät täältä: http://www.squashnallet.com/jaesenyys
Kilpailjoiden pitää hankkia Squashliiton kilpailulisenssi: https://www.squash.fi/?p=24707

Tapahtumakalenterit
Squnan tapahtumakalenteri löytyy täältä: http://www.squashnallet.com/team-schedules
Squashliiton tapahtumakalenteri löytyy täältä: https://www.squash.fi/?p=24654

Tulevia tapahtumia joihin kannattaa osallistua:
5-6.9.              Nääs-CUP 2020 (NääsSquash, Tampere) M
12.9.                Jaffa Cup 1 (ESRC, Espoo) Juniorit, tasoluokat
12-13.9.           TSSq Cup (TSSq, Turku) M  

Seuran viestintä
- Whatsapp ryhmiä on seuravuoroille ja junioreille, laita viestiä jos et ole vielä jäsen

Somevastaavan paikka auki, jos joku seuran jäsen (tai lähipiiristä) on innostunut tekemään sosiaalisen median viestintää seuran toiminnasta, niin nyt olisi mahdollisuus ottaa tila haltuun. Ota yhteyttä jos kiinnostaa. Some työkalut vapaasti valittavissa.

Nähdään hallilla

Pori valmistautuu avaamaan liikuntapalveluita

posted May 6, 2020, 7:09 AM by Stroke Nalle   [ updated May 6, 2020, 7:56 AM ]

Porin kaupunki valmistelee hallituksen linjausten ja aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti rajoitusten vaiheittaista purkamista. Urheilutalo aukeaa aikaisintaan 1.6., mutta urheilutalon kesätauko 19.6.-16.8. painaa nopeasti päälle. Kesäkuussa on siis pieni mahdollisuus päästä ottamaan tuntumaa pallon lyöntiin kolmen viikon ajan, kuitenkin erityistä turvallisuutta noudattaen. Kaupunki ohjeistaa tilojen käytöstä ajallaan ja Squashliitto selvittää Olympiakomitean kanssa tarkempia käytännönohjeita harjoitusten toteuttamiseen.

Yhdistyksen vuosikokous saatiin pidettyä koronarajoitusten alkaessa 16.3. alta pois ja kokouksen päätöksen mukaisesti seuran jäsenillä on mahdollisuus saada kausimaksusta 2020-2021 suhteessa sen verran alennusta, mitä rajoitusten takia jää kevään aikana pelivuoroja järjestämättä. Pelikausi on 44 viikkoa ja rajoitusten takia on ainakin 11 viikkoa jäämässä väliin. Näin ollen alennus tulevasta kausimaksusta olisi näillä näkymin -25 % koko kauden kausimaksun maksaneilla.

Toukokuu on siis hyvää aikaa suorittaa omatoimista kuntoilua, jotta pallon perässä jaksaa sitten juosta urheilutalon auettua.Urheilutalon remontin suunnittelu käynnissä

posted Mar 25, 2020, 12:10 AM by Stroke Nalle

Porin urheilutalon peruskorjauksen suunnittelu on aloitettu ja parhaillaan on menossa hankesuunnitteluvaihe. Varsinaisen remontoinnin on määrä alkaa keväällä 2021. Urheilutaloa käyttäville seuroille pidettiin 10. maaliskuuta osallisuustilaisuus, missä esiteltiin hankesuunnitelman luonnosta ja keskusteltiin väistötilojen tarpeesta.

Urheilutalon peruskorjaus alkaa suunnitelmien mukaan huhti-toukokuussa 2021. Tarkoituksena on, että urheilutalo saadaan takaisin käyttöön syksyksi 2022. Urheilutalon tilat ja talotekniikka päivitetään nykypäivään. Joukkuepalloilulajit siirtyvät suunnitelmien mukaan remontin myötä pysyvästi pois urheilutalosta.

Hankesuunnitelman luonnoksissa squash-kentät ovat pysyneet entisellä paikallaan ja määräkin on pysynyt entisessä kahdessa. Remontin ajaksi kaupunki lupasi järjestää kaikille seuroille väistötilat, mikä oli tervetullut uutinen, sillä remontti tuoma katkos olisi muussa tapauksessa keskeyttänyt kaiken kilpailu- ja harrastetoiminnan seurassa. Ensisijaisesti urheiluseuroille osoitetaan koulujen liikuntasaleja väistötiloiksi ja entinen kauppis voidaan myös ottaa urheiluseurojen käyttöön. Squash-kenttiä kaupungilla ei vielä ollut esittää väistötiloiksi, mutta tilan vuokraaminen ja kenttien rakentaminen toisaalle on mahdollista.

Alla hankesuunnitelmaluonnos pohjakerroksesta. Sisäänkäynti on tarkoitus siirtää pohjakerrokseen ja harrastetilat rajataan kahvila-alueesta, niin ettei harrastetiloihin kuljeta ulkokengillä.

Hankesuunnitelman lähtökohtana on, että ulkoseiniä ei tulla siirtämään. Lisää neliöitä on kuitenkin luvassa hiukan, sillä nykyisten sisäänkäyntiportaiden tilalle voidaan rakentaa harrastetilaa. Hankesuunnitelmaluonnoksessa portaikon paikalle oli sijoitettu isohko kiipeilyseinä.

 

Koronavirus ja sen vaikutukset squashin harrastamiseen Porissa

posted Mar 13, 2020, 10:20 AM by Stroke Nalle

Porin kaupunki sulkee urheilutalon ja muita kaupungin liikuntapaikkoja 14.3.-31.5.2020 väliseksi ajaksi hillitäkseen koronaviruksen leviämistä. Ikäväksemme joudumme ilmoittamaan, ettei squashia siis enää tänä keväänä Porissa pelata.

Maanantaille 16.3. suunniteltu vuosikokous siirretään pidettäväksi urheilutalon sijaan Porin Reserviupseerikerholla, Uusikoivistontie 83, 12 krs. Ajankohta pysyy samana. Alaovella on summeri nro 56, josta saa yhteyden kokoustilaan.
Pyydämme välttämään kokoukseen osallistumista, mikäli tunnet olosi sairaaksi tai sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta.


Vuosikokous 16.3.2020 klo 17, Porin Urheilutalon kokoustilassa

posted Mar 8, 2020, 7:40 AM by Stroke Nalle

Squash-Nallet ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään maanantaina 16. maaliskuuta 2020, klo. 17:00 Porin urheilutalon kokoustilassa.
Vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset asiat.

Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki jäsenet ja junioreiden vanhemmat. Kaikilla 15-vuotta täyttäneillä jäsenillä on vuosikokouksessa äänioikeus.

Kokouksen esityslista:
 1. Kokouksen avaus

 2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

 3. Laillisuus ja päätösvaltaisuus

 4. Työjärjestyksen hyväksyminen

 5. Ilmoitusasiat

 6. Käsitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto tilikaudelta 2019

 7. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

 8. Käsitellään toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus

 9. Päätetään haettavista tuista

  1. Porin kaupunki

 10. Valitaan hallituksen puheenjohtaja, 3 varsinaista jäsentä ja 2 varajäsentä

 11. Valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa tai yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa

 12. Muut esille tulevat asiat

  1. Päätetään edustusjoukkueiden osallistumisista kilpasarjoihin
  2. Valitaan edustusjoukkueille joukkueidenjohtajat
 13. Kokouksen päättäminen

 

Tervetuloa!Squashliiga Naisten SM-liiga Mikkeli

posted Mar 8, 2020, 12:27 AM by Stroke Nalle

Naisten SM-liigan kolmas pelikierros pelattiin Mikkelissä. Mikkeliin on Porista matkaa noin 5 tuntia. Tällä kertaa lähdettiin uudella taktiikalla matkaa sillä matka oli pitkä ja joukkueita kaksi. Lopulta päädyttiin vuokraamaan pikkubussi johon mahtui molemmat joukkueet ja lisäksi kaksi kuskia. Matka sujui hyvin ja olimme Mikkelin hallilla ensimmäinen joukkue paikalla.Tulokset löytyy kirjautumisella täältä: https://www.squash.fi/?page_id=23462

SquNa I vs HSK 1 - 2
Viola Joutsi 0 - 3 Meeri Särkkä 10-12, 5-11, 4-11
Kamilla Stengård 3 - 2 Johanna Penttilä 8-11, 4-11, 11-5, 11-1, 11-6
Roosa Joutsi 2 - 3 Kristiina Kiviharju 6-11, 5-11, 11-5, 12-10, 6-11

SquNa I vs ESRC 1 - 2
Viola Joutsi 3 - 0 Marja Vainio 11-5, 12-10, 11-8
Kamilla Stengård 1 - 3 Lilli Kronlund 11-9, 8-11, 5-11, 7-11
Roosa Joutsi 1 - 3 Pia Ojala 5-11, 5-11, 11-8, 2-11

SquNa II vs ESRC 0 - 3
Jemina Stengård 1 - 3 Marja Vainio 6-11, 2-11, 11-8, 12-14
Aino Linho 1 - 3 Lilli Kronlund 11-8, 6-11, 3-11, 1-11
Stella Wiman 0 - 3 Pia Ojala 1-11, 2-11, 4-11

SquNa II vs MiSq 0 - 3 
Jemina Stengård 0 - 3 Jutta Niemelä 8-11, 4-11, 0-11
Aino Linho 0 - 3 Saara Vanhanen 5-11, 1-11, 3-11
Stella Wiman 0 - 3 Marianna Närhi 1-11, 4-11, 3-11

Squashliiga Naisten 1-divari Pori

posted Mar 7, 2020, 11:58 PM by Stroke Nalle   [ updated Mar 8, 2020, 12:05 AM ]

Porissa järjestettiin naisten 1-divisioonan puolikas kierros lauantaina 29.2. Porin Urheilutalolle oli saapunut kaksi joukkuetta Espoosta SquNa3:n vieraaksi. ESRC2 ja ESRC3 olivat tasoltaan samaa luokkaa SquNan joukkueen kanssa ja tasaisia pelejä tulikin.


Ensimmäisessä kohtaamisessa ESRC2:sta vastaan pelit SquNalta aloitti jo tottunut tuuraaja Mia kolmosten pelissä. Lainapelaaja Turusta, Lotta Toivanen oli German Junior Openissa, joten Mian apuja tarvittiin taas. Ottelu Anni Lehikoista vastaan oli tasainen ja pitkiä palloja sisältänyt taisto, joka kääntyi kuitenkin erittäin tiukasti Espoolaisille 3-0, kaikkien erien päättyessä kahden pisteen erolla. Kakkosten pelissä Iida Stengård pelasi kokenutta Inka Luhtalaa vastaan. Iida sai ensimmäisen erän, mutta sitten erät kääntyivät ESRC2:lle 3-1. Ykkösten pelissä Saimi Seilo pelasi Emilia Kostiaista vastaan. Jo tutusta vastustajasta tuli nyt ensimmäinen voitto. Pitkä ja tiukka ottelu sisälsi paljon pitkiä palloralleja ja tasaista vääntöä. Ottelu SquNalle 3-1.

Toisessa kohtaamisessa vastaan tuli ESRC3. Kolmosten pelissä Mia sai helpon voiton Espoon Senni Salosesta suoraan 3-0, paremman peruspelinsä ansiosta. Kakkosten pelissä Iidalla oli vastassa Aada Borgsrtöm, 3 vuotta Iidaa  vanhempi tyttö Espoosta. Iida hoiteli matsin tiukan väännön jälkeen 3-1. Tässä ottelussa Iida onnistui erityisen hyvin volley-pelissä. Ykkösten pelissä Saimi sai vastaansa myös tutun vastustajan, Morgan Xiao-berglundin. Ottelu oli koko ajan Saimin kontrollissa, joskin rikkonainen monine let – ja stroke tuomioineen. Olipa ottelussa 5 minuutin lääkintätaukokin, Morganin saatua osuman Saimin mailasta silmäkulmaansa. Ottelu Saimille suoraan 3-0. 

Tulokset löytyy täältä: https://www.squash.fi/?page_id=234881-10 of 325