Ajankohtaista‎ > ‎

Italian Junior Open 2017

posted Jul 26, 2017, 12:46 PM by Stroke Nalle

Squnasta osallistui kuusi junioria Italian Junior Openiin 18.6.-21.6.2017. 


Kisoissa oli ennätyksellinen osallistujamäärä ja ensimmäiset pelit alkoivat jo torstai iltapäivällä. 

Matkaa taitettiin usealla eri tapaa, osa pelaajista tuli lentokoneella ja loput autoilla. Autoreittejäkin oli kaksi, toinen Saksaan lautalla ja toinen via Balticaa pitkin.

Via Baltican reitillä ensimmäinen pysähdys oli Latvian Riikassa Camping Zanzibara leirintäalueella, jossa oli kaksi squashkenttää. Leirinpitäjä olikin intohimoinen squashpelaaja eikä mennyt viittä minuuttia kauempaa, kun jo ehdotettiin pelaamista aikuisille ja paikallinen latvialainen 16v. juniori soitettiin pelaamaan junioreiden kanssa. Squashkentät olivatkin erikoiset, sillä ne olivat ”open air” kentät, Katto oli kyllä päänpäällä, mutta ei lämmitystä. Lisäksi kentät olivat itsetehdyt leirintäalueen isännnän toimesta. Pelaaminen aloitetaan lopputalvesta sinipisteisellä pallolla, kun lumet on vielä maassa ja kesällä vaihdetaan asteittain hitaampaan palloon. 

Kentät toimivat hienosti. Pelatessa ei eroa kaupalliseen kenttään huomaa. Pelikokemus oli hieno. Oli todella hauska nähdä innostusta ja intohimoa urheilulajiin, joka yleensä mielletään urheilukeskuksiin. Vaatimattomillakin puitteilla peli toimii erittäin hyvin.Seuraava squashpysähdys oli Sloveniassa Kranjska Goran solassa, jossa täysin vahingossa leirintäalueen viereisessä hotellissa sattui olemaan kaksi squashkenttää. Aamulla patikoitiin 400 metrin korkeudelle katsomaan vesiputouksia. Iltapäivällä lasketeltiin laskettelurinteeseen rakennettua kelkkamäkeä pitkin. Illalla oli squash-harkat ja lopuksi uimaan hotellin kylpylään. Squashkentät olivat hienokuntoiset, melko uudet ja vähän käytetyt. Unta ei tarvinnut kauaa odotella.

Maisemat squashkentän ulkopuolella olivat hienot


Parin päivän päästä sitten alkoikin squashkisat Italian Riccionessa. Mukana oli Atte, Kamilla, Viola, Jemina, Aino ja ulkomailla ensikertalainen Iida. 
Arpaonnella oli taas paljon osuutta sijoituksiin. Alussa on kovempia vastustajia ja loppua kohden tasoittuu.

Kisoissa nähtiin paljon onnistumisia ja hyviä suorituksia. Lisäksi tavaroita oli tuttuun tapaan hukassa vähän väliä ja nestehukkakin iski yhteen peluriin. Siitäkin tosin toivuttiin muutamassa tunnissa.
Kaksi viisi eräistä ottelua jäi mieleen. Jemina väänsi voiton venäläisen Vejrostovan kanssa. Kamilla päätyi taas ukrainalaisen Zhukovetsin kanssa tiukkaan tappioon. Suomalaisten tulokset täältä: http://wsf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=16FE3133-0220-4CF9-B71C-EBC7025F0AE8&c=FIN

 

http://wsf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=16FE3133-0220-4CF9-B71C-EBC7025F0AE8&c=FIN

 

Pelien jälkeen pelaajat lähtivät eri teitä paluumatkoille, osa autoilla ja osa lentäen.

Lopulliset tulokset ja sijoitukset täältä:

Tournament software Full Results > http://wsf.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=16FE3133-0220-4CF9-B71C-EBC7025F0AE8
IJO Photogallery > http://www.federsquash.it/italian-junior-open/gallery.html
IJO Videos > https://www.youtube.com/playlist?list=PLF9wXM3IXqmOL4_x23_Aiou4A24x2LA0OComments