Hartwall Jaffa Cup 2012-2013 - 6. osakilpailun tulokset

Post date: 17-May-2013 15:27:19

Kuudes osakilpailu pelattiin la 11.5.2013 Esport Centerissä ja se oli upeasti koko kilpasarjan huipentuma. Ennätysmäinen osanottajamäärä, 63 pelaajaa, saatiin jaettua yhdeksälle kentälle. Kaikkiaan pelattiin 141 ottelua kuudessa luokassa. Porin Squash Nalleja paikan päällä edusti P13 luokassa Atte, P15 luokassa Patrik ja T15 luokassa Roosa.

Ensimmäisiin squashkilpailuhin osallistuneen Roosan sarjassa pelureita oli kaikkiaan kahdeksan. Noin puolen vuoden harjoittelulla kyyti oli kylmää alkulohkossa. Sijoitusottelussa Mikkelin Sonja Pekosta vastaan taisteltiinkin sitten täydet viisi erää. Voitto lipsahti Mikkeliin mutta kaksi voitettua erää ja tasainen peli kisojen viimeisessa kohtaamisessa jätti hyvän maun koko kisapäivästä. Tästä on hyvä jatkaa.

Patrik pelasi parhaat kisansa tähän asti. Alkusarjan kaksi ensimmäistä peliä selvästi Patrikille kummatkin lopputuloksin 2-0. Finaali paikkakin oli enemmän kuin lähellä Patrikin hävitessä viimeinen erä 17-15 Salon Tomi Veikkolaiselle. Pronssipelissä Patrik esitti varmoja otteita ja vei kolmannen sijan Poriin selvin 0-3 numeroin Espoon Petteri Rahikaisesta. Koko päivän hyvää mittaa takakentälle lyönyt sekä ahkerasti liikkunut Patu enemmän kuin ansaitsi kolmannen sijan. Osallistujia sarjassa oli seitsemän.

Kovin odotuksin kisoihin lähtenyt Atte ei pettänyt kannattajiaan. Pojat alle 13 sarja oli yksi isoimmista jossa pelaajia oli kaikkiaan kolmetoista. Alun arastelun jälkeen kaikki pelin osa-alueet alkoivat loksahdella kohdilleen. Linjalyönnit takakentälle pysyivät lähellä seinää, pallot saatiin syvälle ja ratkaisut edessä onnistuivat hienosti. Atte eteni alkulohkosta neljän parhaan joukkoon häviämättä eräkään. Finaali paikka irtosi 2-0 voitolla HSRC:n Eero Karjalaisesta. Finaaleissa vastaan asteli ESRC:n Tommi Mäntylä joka ei myöskään ollut hävinnyt erääkään koko päivänä. Lujalla itseluottamuksella pelannut Porilainen otti ensimmäisen P13 sarjan Jaffa Cup voittonsa selvin luvuin 2-0. Onnea Atte, harjoittelu palkitaan!

Palkintojenjakoa kunnioittamaan ja kisoja seuraamaan oli pyydetty Jaffa Cup kilpailusarjan perustaja ja kisaa 12 vuotta joka lauantai vetänyt Helsinki Squah Rackets Clubin kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsen nro 1 Keijo “Keitsi” Kiukkola. Hän kertoi mm. nuorille tiedoksi, että Olli Tuominen on aloittanut squash-kilpailunsa Jaffa Cup -kisoissa.

Tarkemmat tulokset liitteen tiedostossa.