Italian Junior Open 2014 - TULOKSET

Post date: 16-Jul-2014 12:10:06

SQUNAN JUNIORIT ITALIASSA

Italian Riccionessa järjestettiin Italian Squash Junior Open 20.-22.6.14. Porin Squash Nallet lähtivät mukaan neljän innokkaan pelaajan voimin. Mukana tietysti huoltajia ja kannustajia. Squnalaisten lisäksi Suomea oli edustamassa Emilia Soini.

Kisapaikalle Riccioneen saavuttiin jo torstaina ja pelaajilla oli silloin mahdollisuus käydä tutustumassa kenttiin ja vetää puolen tunnin ”viimeistelyharkat”. Olikin hyvä saada vähän pelituntumaa, koska osa porukasta oli jo ollut viikon verran reissussa squashia pelaamatta.

Kisat aloitti squnalaisten osalta Kamilla (GU13). Ensimmäinen erä taisi mennä vielä jännityksen ja aikaisen aloitusajan piikkiin, mutta toinen erä menikin sitten jo Kamillalle. Italian Maria vei tällä kertaa voiton 3-1, mutta hieno kisojen aloitus Kamillalta ja hyvin taisteltuja pisteitä.

Atte (BU15) sai ensimmäisessä pelissä vastaansa sveitsiläisen vastustajan. Peli oli tasainen, mutta Scholl löi hyvin taakse ja voitto hänelle selvästi 0-3. Atte oli itse myös yllättänyt kentän kuumuudesta ja pallon erilaisesta pomppimisesta.

Squnalaisten pelit jatkuivat vasta myöhemmin iltapäivällä joten sekä pelaajat että huoltojoukot käväisivät välillä ruokailemassa ja uimassa Riccionen merenrannassa. Se tuntui ainakin Atteen tehonneen, sillä iltapäivän pelissä vastaan tullut Saksan Pavel kaatui selvin lukemin 3-0 . Atten hyvät lyönnit taakse ja Pavelin huonompi liikkuvuus ratkaisivat pelin. Myöhemmin illalla Atte voitti vielä Italian pojan yhtä selvästi 3-0. Vastustaja oli heikompi taidoiltaan ja tuntui ensimmäisen erän jälkeen myös hiukan jo luovuttaneen.

Viola (GU13) sai ensimmäisessä pelissä vastaansa Ruotsin tytön. Anna löi pitkiä painavia lyöntejä taakse ja syötöt olivat vaikeita. Voitto Annalle 3-0, vaikka Violalla oli koko ajan hyvää yritystä ja onnistuneita tiukkoja matalia lyöntejä.

Kamillan toinen peli Ruotsin Alenksandraa vastaan sujui loistavasti. Aleksandra voitti ensimmäisen erän selvästi, mutta sitten Kamilla pääsi vauhtiin. Seuraavat erät Kamillalle ja peli päättyi 3-1. Kamillalta tuli hyviä pitkä lyöntejä taakse ja onnistuneita volleynikkejä.

Iiriksellä (GU15) oli saksalainen ja Roosalla (GU17) usalainen vastustaja ensimmäisissä peleissään. Molemmat tytöt saivat kovat vastustajat ja pelit päättyivät 0-3. Sekä Usan että Saksan tyttö löivät Squnan tyttöjä kovempaa ja heillä oli myös mailatekniikka hallussaan. Roosa valitteli myös huonovointisuutta.

Lauantaina Roosan piti aloittaa peli jo aamu yhdeksältä, mutta kuume ja huonovointisuus estivät osallistumisen päivän kahteen peliin ja näin ollen Roosaa ei lauantaina kisapaikalla nähty.

Violalla oli jälleen kova vastustaja. Viola pelasi nyt vielä eilistä paremmin ja sai Slovakian tytön kanssa aikaan pitkiä palloja ja peli vaikutti tasaiselta. Erät kuitenkin Slovakialle 3-0. Myös Kamilla joutui koville Kroatian tytön kanssa, joka oli vielä tällä kertaa parempi 3-0.

Ja kuinkas ollakaan, kuten Suomen kisoissakin, Kamilla ja Viola pääsivät kisaamaan myös keskenään. Tällä kertaa Kamilla oli vahvempi, peli Kamillalle 3-0.

Attella oli lauantaina vastassaan Itävallan ja Italian pojat. Itävallan pelissä Atte sortui liikaa virheisiin ja ei oikein luottanut peruspeliin, joten voitto Itävaltaan 3-0. Italia kaatuikin sitten lukemin 3-0. Atten takalyönnit olivat vastustajalle liian vaikeita ja hän sortui virheisiin.

Iiris järjestikin sitten lauantain jännittävimmät ja tasaisimmat pelit. Peli Slovenian tyttöä vastaan oli suorastaan yleisön hermoja raastava. Iiris voitti ensimmäisen erän, Slovenia toisen, Iiris kolmannen, Slovenia neljännen ja sitten vielä viidennen. Lopputulos siis Slovenialle 3-2. Iirikseltä aivan loistava peli! Molemmat pyysivät lettejä ja tuomarillakin välillä hieman epävarmuutta, mutta jännitystä riitti loppuun asti. Molemmilla myös kannustusjoukot tekivät parhaansa omansa puolensa. Iiriksen toinen peli venyikin sitten iltamyöhälle ja pääsi alkamaan vasta 21.30. Ja jälleen samanlainen tasainen jännitysottelu! Tälläkin kertaa voitto vielä täpärästi ruotsalaiselle 3-2, mutta jälleen hieno peli Iirikseltä.

Sunnuntaina olikin jäljellä enää yksi peli Roosalla. Nopean toipumisen ansiosta sekä pelaajat että huoltojoukot saapuivat vielä kerran Squnaa ja Suomea kannustamaan. Roosa voittikin usan tytön selvästi 3-0. Roosa teki vähemmän virheitä kuin vastustaja ja onnistui muutenkin pelissään loistavasti.

Kaiken kaikkiaan hienot kisat! Squnan junioreiden lisäksi saimme seurata muidenkin hienoja ja jännittäviä pelejä mm Emilia Soinin voittaessa oman ikäluokkansa. Varmasti kaikille tuli lisää treeni-intoa ja Squnan junioreita tullaan näkemään jatkossakin kansainvälisissä turnauksissa. Järjestäjät tekivät ison työn aina pitkälle iltaan jatkuneiden pelien järjestelyissä ja toimivat myös pääasiassa tuomareina. Kansainvälistä tuomarointia osui kuitenkin myös squnalaisten kohdalle ja hyvin sujui. Kisoista kotiin siis kokemusta rikkaampana osallistumismitalin ja t-paidan kera.