Nordic Junior Open 2014

Post date: 17-Oct-2014 19:11:16

Finnairin torstain 9.10 lennolla istui neljä Porilaista. Suuntana oli Köpenhaminan Kastrupin lentokenttä josta ajatuksena oli edetä junalla pelipaikalle Malmöön. Viola ja Kamilla ottivat osaa GU13 sarjaan ja Atte BU15 sarjaan. Valmentajana, managerina ja lasten vahtina mukana matkasi Jani. Matkanteko meni ongelmitta Bellavuen Stadionin kautta Hotelli Mercurielle. Lentokentällä porukkaan liittyi kokenut Malmöön kävijä Kuopion Hetta H (GU17) josta oli paljon apua navigoimisessa. Torstaina ehdittiin vielä vetää pikku treenihiki päähallilla. Harjoitusrinki kasvoi vielä yhdellä Kuopiolaisella, Ville K (BU15).

Perjantaina päästiin tositoimiin. Ensimmäisen kierroksen vastustajat olivat odotetun kovia ja voitot jäivät seuraavaan kertaan. Atte pystyi haastamaan Finnish Junior Openin voitanutta Niels Larsenia ajoittain erittäin hyvin. Erinomainen alku, huonohko keskivaihe ja erinomainen loppu lukuunottamatta viimeisen erän lopun romahdusta. Pienestä oli kiinni ettei menty viidenteen erään. Violalla oli hyvät mahdollisuudet voittaa Nova Friberg. Taitavasti boasteja ja paikasta eteen lyönyt Ruotsalainen oli kuitenkin ratkaisupaikoissa terävämpi. Tasaiset erät kääntyivät harmittavasti Novalle ja Violan lyönneistä jäi hiukan puuttumaan pituutta. Kamillan vastustaja Brenda Jiatong oli päätään pidempi ja syötti erinomaisia roikkuja takanurkkaan. Peli ratkesi syötön vastaanottoon. Atten toinen peli perjantaina oli helpohko, Atten ollessa vahvempi kaikilla osa-alueilla.

Lauantaina Attella kaksi tasaista ja opettavaista peliä. Ensimmäisessä pelissä Saksalaista vastaan hieno nousu kaksinolla tappiosta voittoon. Monton ohjeilla palloa alettiin ottaa enemmän volleystä ja lyömään korkeammalle etuseinään. Odotettiin pidempään ja kärsivällisesti etulyöntipaikkaa. Norjalaista vastaan homma meni samaan tapaan mutta päinvastoin. Aasness haki kaikki haettavissa olevat pallot ja painoi peliä takanurkkiin lopeilla ja leveillä puolenvaihdoilla. Kärsivällisemmällä pelillä tässäkin oli ollut mahdollisuuksia voittoon. Violan peli Tuva Holmbergiä vastaan toisti tätä samaa. Paremmin palloa taakse lyönyt Viola selvään voitoon. Rohkeaa volley pelaamista. Toisessa pelissä Anna Kaiding taas oli omaa luokkaansa kaikilla osa-alueilla. Painavia peruslyöntejä taakse takonut Ruotsalainen selvään voittoon. Kaikki Violan pisteet tässä pelissä tulivat pelkästään hyvistä suorituksista, Ruotsalaisen unforced errorsit olivat vähissä. Kamilla taistelu Moan kanssa oli hienoa katseltavaa. Olivat toisilleen erinomaiset pelikaverit. Monipuolista pelaamista ja hyvää hakemista kummaltakin. Parhaiten peli oli hallussa Kamillalla kun mentiin rohkeasti volley lyönteihin. Voitto Moalle mutta pikkasen paremmalla tuurilla voitto olisi voinut mennä myös Kamillalle. Kamillan turnauksen paras peli. Toisessa pelissä Alexandraa vastaan ei voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Vakuuttava suoritus Kamillalta.

Sunnuntain päätöspäivä. Sen minkä Ville voitti lauantaina sen Atte voitti sunnuntaina. Ja sen minkä Atte hävisi lauantaina hävisi Ville sunnuntaina. Sen minkä Viola voitti lauantaina sen Kamilla voitti sunnuntaina. Ja sen minkä Kamilla hävisi lauantaina hävisi Viola sunnuntaina. Tasaista oli Suomalaisilla vaikka keskinäisiä matseja ei ollutkaan. Kisat olivat erittäin hyvin järjestetyt ja kaikki toimi moitteettomasti. Kulkeminen hotellin ja kahden hallin välillä ei tuottanut ongelmia. Pelaajat ja valmentajat viihtyivät hyvin Ruotsissa. Mukaan mahtui tiukkoja voittoja ja rökäle tappioita. Kaikki pääsivät voittojen sekä tappioiden makuun ja ennenkaikkea tärkeää kokemusta karttui jokaiselle.

Pelillinen yhteenveto. Kaikilla pelaajilla parannettavaa syötön vastaanotossa. Jotkut matsit tai erät hävittiin yksinomaan tähän. Joskin ajoittain syötön vastaanottokin toimi hienosti kunhan muistettiin ja uskallettiin ottaa ne volleystä. Toinen merkille pantava asia on peruslyönti taakse. Parhaat pelaajat pystyvät painamaan palloa taakse tarkkana linjana ja leveänä krossina paikasta kun paikasta. Tämä tekee parhaistakin nikittäjistä aseettomia, hyvänä esimerkkinä BU17 finaali, Kyle Aaron Finch vs Victor Crouin. Yleisohje kun peli ei tunnu kulkevan: Voimaa pois, lisää tarkkuutta ja mittaa. Lyödään korkeammalle etuseinään jotta pallo tulee taakse saakka. Otetaan rohkeasti volleystä ja odotetaan kärsivällisesti eteenlyöntipaikkaa. Sitten kun paikka tulee - käytetään se!

Tarkemmat tulokset alla olevista linkeistä:

http://www.squash.fi/?p=12619#more-12619

http://esf.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=B394C16E-6A30-45AD-A803-4AB73E420517

(lainaus squash.fi sivuilta =>)

Kaikkien Suomalaisten sijoitukset: Finaalipaikka ja turnausvoitto oli Jami Äijäsen ensimmäinen super-series -tason kilpailuissa. Myös Miko Äijänen oli ensimmäistä kertaa finaalissa alle 19-vuotiaiden sarjassa. Muista suomalaisista tytöt alle 19-vuotiaissa Kuopion Riina Koskinen oli 5. ja HSRC:n Maarit Ekholm 10. Tytöt alle 17-vuotiaissa ESRC:n Nea Falck oli 7., Kuopion Henrietta Huuhka 9. ja ESRC:n Sanna Koivumäki 10. Pojat alle 17-vuotiaissa Mikkelin Mirko Muukkonen oli 11., ESRC:n Sebastian Lilja 23. ja ESRC:n Mika Laakkonen 30. Tytöt alle 15-vuotiaissa Oulun Milla Uusitalo oli 13. Pojat alle 15-vuotiaissa Kuopion Ville Koskinen oli 18. ja Porin Atte Stengård 19. Tytöt alle 13-vuotiaissa Viola Joutsi oli 12. ja Kamilla Stengård 13 – molemmat Porista