Squashliiga 3 SquNa PORI

Post date: 10-Dec-2014 20:03:21

Kotikierroksen antia: Voitto ja häviö. Alisuorittamista ja loukkaantuminen. Onnistunut pikahälytys ja puhtaat paperit Attelle.

Turun nelosjoukkue poti miespulaa ja saapui Poriin kolmen pelaajan voimin. Plakkarissa oli näin ollen 1 piste heti kättelyssä. Jani onnistui nippa nappa ottamaan voiton Terosta vaikka reisi ei kunnolla kestänyt askeltamista. Ensimmäisellä erätauolla hälytettiin varamies Esa hakemaan pelivehkeet kotoaan. Jalka ei tulisi kestämään toista peliä. Mailojen hakureissu kesti Esalta tasan kolmevarttia plus matkat. Jonne väänsi sitkeästi Villen kanssa mutta joutui lopulta taipumaan. Etupeli ei ottanut onnistua tällä kertaa. Atte voitti kaksi ensimmäistä erää suhteellisen helposti Santun tehdessä roppakaupalla virheitä. Kolmanteen ja neljänteen erään Santtu tuli eri asenteella ja virheet jäivät melkein kokonaan pois. Atten pelistä katosi painostavuus ja homma meni passailuksi. Viidenteen erään Atte kokosi itsensä hienosti ja ei antanut Santulle paljoa mahdollisuuksia. Lyönteihin palasi tuttu lyömisen meininki - hyvällä mitalla kentän takaosiin.

TULOKSET:

SquNa – TSSq IV 3-1 (10-6 / 160-113)

Jani Stengård – Tero Mäenpää 3-1 (11/3 10/12 11/8 13/11)

Jonne Stengård – Ville Kostamoinen 1-3 (9/11 11/8 7/11 7/11)

Atte Stengård – Santtu Elo 3-2 (11/4 11/9 7/11 8/11 11/3)

Ari Rinkiö – wo 3-0 (11/0 11/0 11/0)

Salolaisia vastaan lähdettiin hiukan eri kokoonpanolla Janin huutaessa ohjeita kentän ulkopuolella. Ohjeista ei tällä kertaa ollut kääntämään kohtaamista voitolliseksi. Jonne väänsi taas tiukan matsin ottaen kuitenkin selvästi nokkiinsa. Lyönneistä puuttui terävyys ja Mikalla oli kohtalaisen helppo päiväpuhde liikuttaa Jonnelta jalat alta. Atte otti, melkein voisi sanoa, rutiinimaisen voiton Samulista. Henri samaan tapaan voittoon Esasta kovavauhtisessa pelissä jossa palloa lyötiin kuin pahantekijää. Ari oli vaikeuksissa Timon kanssa heti alusta lähtien. Arin tavaramerkki - hyvä etupeli - loisti poissa olollaan ja Timolle helpohko voitto.

TULOKSET:

SquNa – SaSkö 1-3 (4-9 / 117-137)

Jonne Stengård – Mika Oksa 1-3 (6/11 13/15 13/11 7/11)

Atte Stengård – Samuli Haakanen 3-0 (11/7 11/6 12/10)

Esa Mäkisalo – Henri Eklund 0-3 (8/11 7/11 5/11)

Ari Rinkiö – Timo Kallioinen 0-3 (8/11 9/11 7/11)

HSK ja MetSq kasvattivat rakoa Porilaisiin jotka edelleen sitkeästi roikkuvat kolmantena. HSRC ei kuitenkaan hellitä vaan on ihan kannassa kiinni vaikka eroa saatiinkin nyt kasvatettua yhteen pisteeseen. Kolmospaikka runkosarjassa olisi SquNalle historiallinen joten siinä hyvä tavoite loppukaudeksi.

----------------------------------------------------------------------

ENNAKKO:

Nelimiehisen joukkueen karsinta pelit pelattiin eilen tiistaina. Kahdesta vapaana olevasta paikasta karsi Ari, Esa ja Atte. Kuten arveltiin palloista ja peleistä muodostui pitkiä sekä raastavia. Useampi peli venyi viidenteen erään. Vaikeuksien kautta Atte onnistui voittamaan kummatkin pelit jolloin viimeisestä paikasta taistelivat Ari ja Esa. Alussa näytti että Esa hoitaa homman suoraan 3-0 johtaen kolmattakin erää jo reilulla pisterolla. Sitten peli tasoittui ja kääntyi Arille. Viideserä paineltiin tasatahtia jatkopalloille saakka jossa Arin piiiiitkä kokemus tuli esiin ja voitto hänelle. Kummaltakin hieno taistelu nelospaikasta ja osoitus että joukkue on kunnossa ja leveyttä löytyy.

Kausi alkoi Porilaisilla täydellisesti. Ensimmäisen kierroksen 8-0 voitto käynnisti kaupungilla jopa spekulaatiot sarjanoususta. Nämä puheet kuitenkin sammuivat nopeasti. Joukkue lähtee lauantain liigakierrokselle alla Helsinki-kierroksen kirvelevä 1-7 tappio. Tästä sisuuntuneena saavat Salolaiset ja Turkulaiset olla varuillaan. Sekä TSSq IV ja että SaSkö ovat hyvä sekoitus nuorta voimaa ja kokemuksen tuomaa pelisilmää. Varsinkin Salon joukkue on käynyt ison nuorennusleikkauksen edelliseen kauteen nähden. Turun joukkueen nuori Santtu Elo kehittyy vauhdilla ja saattaa yllättää kokeneemmankin pelurin.

Pelijärjestys lauantaina 13.12.2014 klo 11:00 Porin Urheilutalo

Lauantain jälkeen kausi on tasan puolessa välissä ja antaa suuntaa lopulliselle sijoitukselle. Yltyykö SquNa-Nalle karjahtelemaan voittoja vai hukkaamaan Puh-maisesti pelikirjansa puolen hehtaarin metsään, se nähdään lauantaina!

Veikkaus: kummatkin pelit Porilaisille 3-1