Espoo Junior Open 2015

Post date: 22-Sep-2015 18:22:41

Squna osallistui nyt toista kertaa Espoo Junior Openiin Esport Centerissä. Osallistujia oli noin 50, joista Squnalaisia 7. Kisat pelattiin tasoluokissa Elite, A, B ja C. Elite luokassa oli voittajille jopa rahaa palkintoina.

Iiris, Kamilla ja Viola olivat A luokassa joka oli jo kaaviota tarkastellen erittäin haastava Squnalaisille. Suurin osa

pelaajista oli U15 poikia ja U17 tyttöjä Espoosta, Helsingistä ja Oulusta.

Violalle tuli aamulla erittäin kova vastus Meeri Särkkä, jonka kanssa ajoittain tuli peliäkin, mutta pääosin Meeri ohjasi peliä varmoilla lyönneillä takakulmiin. Lopputulos 3-0 Meerille.

Toisella kierroksella Violan vastus tuli Oulusta. Hugo Salovaara oli kaksi kertaa isompi kuin vastustajansa ja lämmittelyssä jo huomasi että lyönti on kova joskin pikkaisen epätarkka. Taktiikka Violalla selvä, vastustajan liikuttaminen ja pitkät pallorallit. Peli meni odotetusti Viola sai palloa riittävän taakse ja paikan avautuessa eteen. Kova taistelu ja lopputulos hienosti Violalle 3-0.

Kolmas vastus Violalle Axel Ollikainen ja ensimmäinen erä oli kovaa vääntöä mennen pitkäksi, mutta kääntyen kuitenkin lopulta Axelille. Axel pystyi seuraavatkin erät pitämään erittäin tarkoilla linjoilla Violan pelin kurissa. Lopputulos 3-0 Axelille.

Neljäs vastus Violalle oli Johanna Penttilä. Viola sai Johannan syötöt kiinni ja palautettua pallon peliin. Sen jälkeen Viola haki kaikki pallot nopealla liikkeellä ja kovalla kunnolla. Ensimmäisen erän niukan tappion jälkeen Johanna jäi jalkoihin ja loput erät Violalle 3-1 ja kisan 11. sija.

Iiriksellä oli vastassa Espoon Ville Ruismäki. Ensimmäinen erä oli molemmilta lievästi hermostunutta peliä ja melko tasaista. Molemmat tekivät virheitä helpoista paikoista. Toisessa ja kolmannessa erässä Ville sai hermot ja pelin kasaan, sitten lyönnit alkoivat osua kohteeseen. Iiriksellä lyönnit jäivät hitusen lyhyiksi avaten hyviä lyöntipaikkoja Villelle. Lopputulos 3-0 Villelle.

Iiriksen toinen vastus oli Joose Leppänen, erittäinen kovakuntoinen ja nopea espoolainen. Peli oli erittäin tasaista, mutta Joose sai lopulta kammettua 3-0 voiton.

Iiriksen kolmas peli oli jo Violan käsittelyssä kaatunut Hugo Salovaara. Nyt Iiris hallitsi peliä kovilla lyönneillä ja sai Hugon liikkeeseen. Hugon peli kaatui pääosin siihen, että lähes joka lyönnistä yritettiin boast lyöntiä. Voimaa kaverissa oli ja perus linjapelillä tulos olisi voinut olla erilainen. Nyt peli selvästi Iirikselle 3-0.

Kamillalle ensimmäinen vastus oli tuttu maajoukkueleiriltä Leo Paatelainen, etukäteen tiedettiin jo, että vastustajan vahvuudet ovat keskikentän katkot ja tappolyönnit. Taktiikkana oli pitää pallo linjassa ja takakentillä. Osan aikaa taktiikka toimi, mutta lopputulos selkeästi Leolle 3-0.

Kamillan toinen vastus oli Johanna Penttilä. Johannan peli pysyy erittäin korkealla ja paljon lyödään volleysta. Kamillalle tuotti vaikeuksia tarkat ja korkeat syötöt. Toisaalta, kun Kamilla sai pallon liikkeelle peli oli hyvin tasaista. Syötönvastaanottoja pitää opetella ahkerasti jos meinaa Johannelle pärjätä. Lopputulos 3-0 Johannalle.

Kolmas peli Kamillalle oli Iiristä vastaan, tutun tasainen vääntö päätyi tällä kertaa 3-1 Iirikselle.

Kaikkien osalta voi sanoa että syötön vastaanotot, varsinkin sellaiset syötöt jotka pitää ottaa volleysta, ovat vielä melko heikkoja. Monesti näissäkin kisoissa pallo on jo menetetty ensimmäisen lyönnin jälkeen. Tässä on vielä paljon kehitettävää porilaisilla. Harjoituksiin lisää vaikeita syöttöjä ja syötönpalautuksia.

C kaaviossa oli tuttuja vastuksia Jaffacupista.

Roosa Joutsi sai vastaansa Jane Kotilan, peli oli tasaantunut aiemmista ja Roosa väänsi ensimmäisen erävoiton Janelta. lopputulos kuitenkin Janelle 3-1

Elina Heinikoski pelasi Patrik Paasiltaa vastaan vieden pelin 3-0.

Jeminalla oli vastassa Nea Ollikainen. Vääntö oli tasaista kuten aina. Jemina sai toisessa erässä pelivaihteen päälle nousemalla 10-4 tilanteesta 12-10 voittoon ja kolmas erä olikin sitten selvempi. 3-0 Jeminalle.

Aino sai vastaansa melko kokemattoman Tomi Litkeyn, helpohko voitto 3-0.

Seuraavaksi oli Ainon ja Jeminan välinen mittelö ja nyt nähtiin kaksikon parasta peliä koskaan. Pallot olivat pitkiä, liikettä ja yritystä oli joka palloon. Kehitystä tapahtunut paljon edelliseltä kaudelta. Tällä kertaa Jemina vei voiton 3-1 hyvän liikkeen ansiosta.

Elinan ja Jane Kotilan peli oli uusinta edellisviikon Jaffacupista ja nyt Elina janosi voittoa viime viikon tappion jälkeen. Elinan kovat syötöt toimivat melko hyvin, mutta Jane osasi jo ottaa niitä hyvin kiinni ja palauttaa hienoja linjoja. Tiukkaa ja tasaista vääntöä täydet 5 erää päätyen kuitenkin lopulta Janelle 3-2.

Seuraavana päivänä oli edessä finaali- ja pronssipelit. Mukana oli 3 porilaista, joten pari mitalia oli jo tiedossa, nyt vain selvitettiin mitalien värit.

Elinan ja Ainon välinen mittelö oli Elinan kovien ja tarkkojen syöttöjen ansiosta melko selvä. Peli ei ehtinyt lähteä kunnolla käyntiin ennen kuin se jo päättyi. Elinalle pronssia selkeästi 3-0.

Finaalissa Jeminaa vastassa Jane Kotila. Janen tarkat syötöt ja hyvä linjapeli olivat vielä Jeminalle liikaa. Kilpailun voitto Janelle 3-0.

Squnalle kisoista C kaavion hopea ja pronssi. Hieno suoritus. Lisäksi jaettiin ikäluokkien mitalit ja siellä sateli Squnalle mitaleita melkein kaikille. Lisätietoja ESRC sivuilla: http://www.esrc.fi/next/?p=10695

Kisabileetkin oli lauantaina jossa kuvattiin ESRC:n virallinen kisatanssi. Squnan movesit voi katsoa täältä: https://www.facebook.com/esrcsquash/videos/1161053927255359/

Sanna Koivumäen kisakuvia: https://photos.google.com/share/AF1QipO6hrYrfF6HhVHbndy58Y5eO2zxsV5OxBLlLGqwP6vsO4tHuCRdZL6C5SCU87Cz3A?key=eTdsTldYNERxTTNkMWdEQmQ4Uy1PSG5UTkxaYWx3

Tulokset Tournamentsoftwaressa: http://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=6E53CF79-E137-422A-959D-6848BC181424

C-kaavion 2. Jemina Stengård SquNa, 1. Jane Kotila ESRC & 3. Elina Heinikoski SquNa

Tytöt alle 11 menestyjät: 2. Roosa Joutsi SquNa, 1. Jane Kotila ESRC & 3. Nea Ollikainen ESRC

Tytöt alle 13 menestyjät: 1. Jemina Stengård SquNa, 2. Aino Linho SquNa

Tytöt alle 15 menestyjät: 2. Kamilla Stengård SquNa, 1. Viola Joutsi SquNa & 3. Heidi Salmi KSQ

Mitalistit ja Squnalaiset

Paikalla oli myös nopeustutka jossa nähtiin miten kovaa lyönti lähtee