Finnish Junior Open

Post date: 28-Aug-2015 18:31:49

Tämän vuoden FJO kisoihin osallistuu kaikkiaan kahdeksan Porilaista squashlupausta. GU13 sarjaan Aino, Roosa J ja Jemina. GU15 sarjaan Kamilla ja Viola. GU17 sarjaan Iiiris ja BU15 sarjaan Atte.

Day 1 perjantai aloitus päivä

Kaikkien GU13 tyttöjen pelit päättyivät tappioon. Lähinnä voittoa oli Aino johtaen omaa otteluaan parhaillaan 2-1. Lopussa Vilma Liikanen oli kuitenkin varmempi vieden ottelun lopulta numeroin 3-2. Hyvä taistelu joka paremmalla keskittymisellä olisi ollut voitettavissa. Roosan vastustaja kakkosijoitettu Sofia Arseniv otti helpohkon voiton suoraan kolmessa erässä. Palloa hyvin keskeltä lyönyt Sofia olisi saatu vaikeuksiin paremmalla takakenttä pelillä. Jeminan vastustaja Englannin Jasmine Tranter painoi palloa rutiinilla takanurkkiin ja voitto sarjan ykkössijoitetulle suoraan kolmessa erässä. Muiden pelit alkavat lauantaina.

Day 2 lauantai

Lauantaina pelejä oli enemmän kuin yksi mies pystyy seuraamaan. Tytöt U13 sarjassa Ainolla ja Roosalla oli tiukka viiden erän taistelu jossa Aino vei tällä kertaa pidemmän korren. Samassa lohkossa pelannut Sofia Arseniv ei hävinnyt erääkään ja samaan tapaan Jeminan lohkossa pelannut Jasmine Tranter jatkoon antamatta erääkään vastustajilleen. Jeminalta kisojen parasta yritystä pelissä Iivi Lappalaista vastaan. Voittoon yritys ei ihan vielä kantanut.

Tytöt U15 sarjassa kovaan lohkoon joutuneelle Elinalle kaksi tappiota. Erinomaisen lyöntitekniikan omaavalla Elinalla on vielä parannettavaa erityisesti liikkumisessa. B-lohkossa Viola ja Kamilla ottivat kumpikin rutiini voitot Heidi Ylikoskesta. Jännittävin peli oli kuitenkin tyttöjen välinen keskinäinen ottelu. Lievästi altavastaajana otteluun lähtenyt Viola toteutti hienosti sovittuja asiota ja palkinnoksi voitto lukemin 3-1. Kummatkin tytöt neljän parhaan joukkoon ja pelit jatkuvat sunnuntaina. Kummallakin vielä mahdollisuuksia mitaleille.

Iiiriksellä kaksi peliä tytöt U17 sarjassa. Katri Aalto-Setälälle ei vielä pystytty laittamaan kampoihin mutta Iida Takaluoman kanssa lukemat olivat jo tasaisemmat. Erävoitto toisessa erässä antaa uskoa tekemiseen jatkossa. Nilkkavamma vaikeutti pelaamista kolmannessa ja neljännessä erässä.

Pojat U15 sarjassa Kirill Belov yllätti Atten housut kintussa veistäen aina kun mahdollista pallon tarkasti kentän etuosaan. Lukemattomat boastit ja etustopparit eri puolilta kenttää vaikeuttivat pääsyä omaan peruspelamiseen. Peli nopeasti ohi lukemin 3-0. Päivän toisessa ottelusta muodostui hieman erilainen. Peruspeli saatiin hyvin käyntiin ja rallit olivat pitkiä kuten suunnitelmiin kuului. Tasaisessa pelissä unforced virheet usein ratkaisevat lopputuloksen ja niin tälläkin kertaa, muutama enemmän Attelle. Voitto Skotlantiin Fraser Stevenille.

Day 3 sunnuntai päätöspäivä

Ainot pelit jatkuivat sijoista 5-8. Kaksi tasaista peliä, toisesta tappio Iivi Lappalaiselle ja toisesta voitto Vilma Liiaksesta. Loppusijoitus seitsemäs. Jemina ja Roosa J pelasivat sijoista 9-11. Kolmen lohkoa täydensi Nea Ollikainen. Kaikki tyttöjen väliset ottelut olivat varsinaisia trillereitä. Jemina onnistui voittamaan kaksi ottelua, kummatkin viidennessä erässä. Loppusijoitus yhdeksäs. Roosa J:lle voitto ja tappio, loppusijoitus kymmenes. Roosan ja Jeminan välinen ottelu oli viisi eräinen vielä niin että viideserä päättyi Jeminan eduksi luvuin 14-12. Tasaista.

Attella yksi peli sijoista 7-8. Rutiini voitto Ruotsin Samuel Lavebrinkistä luvuin 3-0 ja loppusijoitus näin ollen seitsemäs. Iirikselä, Atten tapaan, ainoastaan yksi peli Johanna Salmen vetäydyttyä kisoista. Ilman sen suurempia vaikeuksia 3-1 voitto Ella Heikkilästä ja loppusijoitus seitsemäs.

GU15 tytöt pelasivat sunnuntaina sijoista 1-4. Tyttöjen välinen keskinäinen ottelu lauantaina määritti sunnuntain semifinaalivastustajan. Kamillan kokiessa tappion Violalle pääsi Kamilla mittamaan tasonsa Venäläisen kanssa heti semifinaaleissa. Ennakko suosikki Alesya Aleshinan tiedettiin taitavaksi ja kovaa lyöväksi tytöksi joka oli menestynyt Euroopan muissakin Juniori kisoissa mitalisijoille saakka. Kumpaakin tyttöä rohkaistiin ennakko luulottomaan ja rohkeaan peliin Venäläisen kanssa.

Kamilla pelasikin, ottaen huomioon että vastustaja oli kovaa luokkaa, erittäin hyvin. Yliyrittäminen näkyi muutama helppona virheenä ja pallot jäivät välillä harmittavan keskelle. Niistä vastustaja rokotti hyvällä prosentilla. Toisessa erässä kun palloa saatiin taakse ja oltiin jopa hetken johdossa alkoi vastustajakin tehdä virheitä. Ottelu kuitenkin nopeasti ohi ja taululla lukemat 3-0. Viola jyräsi semifinaaleissa Heidi Salmen yhtä ylivoimasella esityksellä lukemin 3-0. Hyvät rystypuolen linjalyönnit, muutama upea etustoppari ja hyvä liike olivat avaimet voittoon.

Kamillan pronssi peli Heidi Salmen kanssa hoitui ilman sen suurempia vaikeuksia vastaavasti 3-0. Kun peli kulkee on Kamilla erittäin taitava sekoittamaan vastustajan peliä erilaisilla keskialueen boasteilla kuten nytkin. Oli kuitenkin mukava huomata että kun tämä osasto alkoi toisessa erässä saakkaamaan pystyi Porilainen palaaman peruslinjapeliin ja hakemaan uutta tuntumaa palloon.

Finaalissa Violalta hyvä ja rohkea esitys Aleshinan kanssa. Violan vahvuutena on liike jolla palloja pystyttiin nytkin pitämään jokseenkin pitkinä. Lyönti voimassa ja takakenttä pelin mitassa oltiin vielä jäljessä mutta monella osa-alueella Aleshinaa oltiin saatu viimeisen vuoden aikana kiinni.

Erinomainen suoritus näiltä kestomenestyjiltä, paljon onnea Violalle hopea- ja Kamillalle pronssimitalista!