Italian Junior Open 2015

Post date: 19-Jun-2015 09:06:25

Day 3 sunnuntai

Sunnuntai oli Kamillan ja Violan päivä. Kumpainenkin onnistui puristamaan voitot viidennessä erässä. Armenian Mariam Mansuryan antoi hyvän vastuksen Kamillalle joka lähti neljänteen erään 2-1 johdossa. Mariam onnistui kuitenkin tasoittamaan ja vei ottelun viidenteen erään. Viidennessä erässä Armenialaisella oli jopa kaksi matsipalloa tilanteessa 10-8. Kamillan onnistuneet suoritukset erän loppuhetkillä ja viides ja ratkaiseva erä Suomalaiselle luvuin 13-11. Violalla hyvin samantyyppinen ottelu Itävallan Nadine Nagelin kanssa. Kaikki erät päättyivät muutaman pisteen erolla. Neljännessä erässä Violalla oli mahdollisuus ratkaista ottelu tilanteessa 10-9 mutta harmittava syöttövirhe pahaan paikkaan ja lopulta mentiin viidenteen erään. Sekin taputeltiin tasaisissa merkeissä Violan ollessa loppuhetkillä varmempi ja pakottaen vastustajan ratkaiseviin virheisiin. Ottelu Suomalaiselle 3-2.

Roosa S:llä ja Iiriksellä myöskin hyvin samantapaiset ottelut. Kummallakin keskittyminen oikeisiin asioihin ja pelisuunnitelmassa pysyminen vaatii vielä harjoitusta. Varsinkin tämän tapaisissa tasaisissa ja pitkien pallorallien peleissä. Roosalle 3-0 tappio Itävallan Katariina Glavicille ja Iiiriksellä vastaavasti tappio 3-1 Italian Gaia Michelille. Iiriksellä erinomainen ensimmäinen erä jossa liike oli kohdallaan ja unforced errorseja ei juurikaan tullut. Roosan pelin sekoitti hiukan huolimaton tuomarointi toisessa erässä joka jäi vaivaamaan Suomalaista turhan pitkään. Hieno nupinkasaus kuitenkin viimeiseen erään.

Italian Sophie Piluso ei paljon antanut mahdollisuuksia Roosa J:lle. Ensin syvälle taakse ja sitten syvälle eteen oli tämän pelin käsikirjoitus. Hyvää yritystä hyvällä asenteella joka sai ansaitusti yleisön kannustamaan hyvin liikkuvaa kisojen nuorinta tyttöä.

Atte pelasi viimeisessä pelissään sijoista 5-6 joka oli enemmän kuin osattiin odottaa koti Suomesta lähdettäessä. Viimeinen peli oli kuten pitääkin erittäin tasainen ja pienet asiat ratkaisvat voiton Turkin Can Tastanille. Ensimmäisessä erässä peli kulki kuin unelma joskin Turkkilaisen helpot virheet auttoivat erävoittoon. Loput erät Turkilaiselle ja tuloksena kisojen kuudes sija. Kolmannen päivän pelissä oli nähtävissä väsymystä johtuen edellispäivän raskaista peleistä. Joka todennäisesti ajoi Suomalaisen myös liian aikaisiin etulyönti-yrityksiin jotka kostautuivat virheinä tai liriin joutumisina.

Day 2 lauantai

Viola ja Kamilla pelaavat sijoista 9-16. Päivän ensimmäisestä ottelusta Kamillalle wo Italian Francesca Bartolista. Viola taas kärsi 0-3 tappio Italian Cristina Tartaronelle. Kookkaampi Italialainen pelasi palloa voimalla taakse ja paikoista eteen. Parasta Violaa ei aamupelissä nähty. Pallot jäivät liiaksi keskelle ja lyönneissä ei ollut tarpeeksi painoa. Violan toinen peli lähti myös tahmeasti liikkelle. Ensimmäinen erä nokkiin ja erätauolla mietittiin uusia kuvioita. Keskityttiin saamaan pallo taakse ja jalkoihin liikettä. Tämä toimi ja Ruotsin Eden Johnsson taittui lopulta hienolla ja perusvarmalla esityksellä 3-1. Kamillan toinen (tai ensimmäinen) ottelu Italian Camilla Di Napolin kanssa päättyi kovaa lyövälle Italialaiselle 3-0. Kovat lämärit heti alku lämmittelyssä nakersivat Kamillan uskoa voittaa matsi. Parasta Kamillaa ei nähty kuin hetkittäin.

Yhden tappion perjantaina kokenut Roosa J pelaa sijoista 9-11. Lauantain ottelun perusteella kymmenvuotiasta voidaan kutsua Taistelijaksi isolla T:llä. Kroatian Nikolina Gavrlilovic ei päässyt helpolla vaikka voittikin ottelun lopulta 3-2. Ensimmäinen meni ihmetellessä mutta seuraavat kolme erää painettiin suurella sydämellä jokainen jatkopalloille. Tennarit vinku ja oltiin välillä katollaan mutta kaikki pallot pelattiin loppuun hyvällä ilmeellä. Erinomaista viihdettä ja jännitysnäytelmää.

Atte eteni perjantain kahdella voitoöttlla kahdeksan parhaan joukkoon. Lauantain ensimmäisessä pelissä vastus oli kisojen ykkössijoitettu ja Euroopan juniori rankingin ykkönen Tsekin Viktor Byrtus. Kyyti oli kylmää alusta alkaen ja tuloksena lopulta 0-3 tappio. Painavia lyöntejä eteen ja taakse viljellyt Victor piti ohjat lujasti käsissään. Atten peli meni liiaksi passailuksi ja röyhkeää hyökkäyspeliä ei nähty kuin ajoittain. Atten päivän toinen peli oli kuin toisinto perjantain toisesta pelistä. Kaksi ensimmäistä erää pelattiin ja liikuttiin laiskasti. Vasta kolmannessa erässä 2-0 tappio asemassa tuttu pelikuri alkoi löytymään. Painavat peruslyönnit takakulmiin hyydyttivät Sveitsin Cedric Hirtin ja sitä myötä etupelikin alkoi toimia. Kaksi viimistä erää oli kuin alamäkijuoksua.

Roosa S ja Iiris pelaavat sijoista 17-20. Yllätys yllätys - ensimmäinen sijoituspeli on tuttujen tyttöjen välinen klassikko-ottelu. Ensimmäinen erässä yliyrittäminen näkyy ja peli lievästi sanottuna huonohkoa. Toiseen erään mentäessä tyttöjä kehotetaan pelaamaan squashin näköistä peliä. Ohjeet otetaan huomioon ja lyöntikorkeus etuseinässä paranee. Kotiväelle hiukan hankala peli seurattavaksi päättyi lopulta Roosan voittoon 3-1.

Day 1 perjantai

Ensimmäinen kierros kuten ennakoitiin oli aika hankala Roosa S:lle ja Iirikselle. Kummatkin pistivät hanttiin parhaansa mukaan mutta eivät voineet paremmilleen mitään. Roosalla ensimmäinen ja viimeinen erä hyvää taistelua tasaisissa merkeissä. Toisen erän pilasi USA Liza Greenhillin mojova mailan isku vasempaan kylkeen. Siitä ottelu tullaan muistamaan vielä pitkään senkin jälkeen kun mustelma on parantunut. Iiriksellä oli vastassaan erittäin hyvää peruslyöntiä näytellyt Slovenian Tiana Milicevic. Liiaksi keskelle jääneet pallot lyötiin oppikirjan mukaisesti syvälle taakse. Kummastakin matsista tuloksena 0-3 lukemat.

Viola pelasi erinomaisen ensimmäisen erän Puolan Natalia Czekajaita vastaan. Hyvin ensimmäisessä erässä onnistunut takakenttäpeli alkoi sakkaamaan toisessa erässä ja Natalia pääsi paremmin mukaan peliin. Viola ei yrityksistä huolimatta onnistunut enää saamaan otetta takaisin ja tuloksena 1-3 tappio. Kamilla pelasi Violan tapaan hyvän ensimmäisen erän jossa voittokaan ollut kaukana. Lopppuakohden Skotlannin Maddie ORR paransi kuitenkin peliään ja erittäin painavan lyönnin turvin otti selvän 3-0 voiton.

Roosa J pelasi ennakkoluulottomasti ja sai yleisöltä ansaitsemansa kannustuksen. Ensimmäisen erän varovaisuudesta kun päästiin niin kaksi viimeistä erää olivat tuloksellisestikin erittäin hyviä. Vaikka Italian Maria Ugolini ottikin puhtaan 3-0 voiton on tästä hyvä jatkaa seuraaviin peleihin. Hyvä esitys ensikertalaiselta.

Päivän ensimmäisessä ottelussaan Atte purjehti rutiini voittoon Itävallan Jan Gastlista. Paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa ja alku jäykkyydestä päästyään peli alkoi näyttää oikein hyvältä. Toisessa pelissä vastus oli ennakkoon selvästi ensimmäistä kovempi. Slovenian Erik Slemensek oli siidattu 5/8 reilusti Attea ylemmäs. Kaksi ensimmäistä erää mentiin suhteellisen tasaisissa merkeissä Erikin ollessa kuitenkin koko ajan askeleen edellä. Kolmanteen erään taktiikkaa muutettiin selvästi hyökkäävämmäksi ja se tuotti toivotun tuloksen. Kolmannesta erästä murskavoitto ja vastustajassa alkoi näkyä väsymystä ja uskon puutetta. Neljännestä erässä hyökkäyspeli alkoi sakkaamaan ja Erikillä oli jopa kaksi matsipalloa. Atten onnistuttua tasoittamaan erä kymppi-kymppi tilanteeseen ja lopulta voittamaan erä 12-10 oli ottelun käännekohta. Atte itseluottamusta uhkuen 3-2 voittoon. Hyvä taistelu.

Ennakko

Italy Junior Open (IJO) pelataan juhannuksena Italian Riccionessa ja SquNa on paikalla hyvin edustettuna. Kisoihin osallistutaan tänä vuonna kuuden pelaajan voimin joka on yksi enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kilpailu on kasvanut vuosien varrella ja tänä vuonna kilpailijoita on saapunut eri puolilta maailmaa melkein kaksisataa.

Roosa S ja Iiris osallistuvat tytöt alle 17 sarjaan. Viola ja Kamilla tytöt alle 15 sarjaan. Atte pojat alle 15 ja Roosa J tytöt alle 13 sarjaan. Parhaiten siidattuja Porilaisia ovat Kamilla, Viola ja Atte. Kaikki ovat rankattu omien sarjojensa puoleen väliin.

Atten, Kamillan ja Violan tavoitteena on pelata voitot ensimmäiseltä kierrokselta - hyvän siidauksen turvin. Ja jatkaa siitä pelaamalla mahdollisimman ehjät kisat mahdollisimman hyvään tulokseen. Roosalla ja Iiriksella voi ennakkoon olettaa hiukan hankalampaa ensimmäistä kierrosta. Tavoitteena pelata rohkeasti, pitää pallo pitkänä ja pois pellistä. Roosa J ensikertalaisena ja kisojen toisiksi nuorimpana osallistujana on maistelemassa ennen kaikkea tunnelmaa ja Squashin juhlaa. Kaikilta odotetaan hyvää peruspelaamista ja painostavaa takakenttäpelaamista. Ja kun paikka aukeaa hyökätään rohkeasti eteen ja ollaan valmiina etulyönnistä aukeavaan paikkaan. Liikutaan terävästi ja luotetaan että ollaan vahvempia. Vältetään virheistä turhautumista ja keskitytään oikeisiin asioihin. Eletään hetkessä.