Jaffacup 4

Post date: 02-Feb-2015 09:38:40

JAFFAA laatikoittain

Lauantaina 31.1. pelattiin Espoossa Jaffa-cupin 4.osakilpailu. Squnan juniorit lähtivät taas innolla mukaan. Ikäryhmiä järjesteltiin ennen kisoja vastaamaan enemmän tasoluokkia, jotta pelit olisivat kaikille parempia ja vastassa olisi vähemmän Squnalaisia (katso Jaffacup kierros 2.)

Squnaa edustivat Roosa J, Jemina, Viola, Kamilla, Aino, Iiris ja Roosa S. Koko Jaffassa osallistujia oli tällä kertaa noin 40. 11-vuotiaat tytöt yhdistettiin samaan 13-v kanssa ja maajoukkueedustajat Viola & Kamilla ja KSQ Heidi Salmi nostettiin 15-v sarjaan.

Roosa J, Jemina ja Aino pelasivat yhdistetyssä sarjassa lohkopelit ja haastoivat todella kovasti Espoon kovaa kaksikkoa Jane Kotilaa & Nea Ollikaista. Lähellä oli voitto mutta kuitenkin jäi hieman vajaaksi, Tasoero on niin pieni että tällä kaudella voidaan vielä jokunen voitto nähdä. Finaaliin Nea ja Jane, semeissä Aino voitti Jeminan. Roosa pelasi myös hienosti voittaen Viivi Riutan.

15-v sarjassa oli tuttu porukka kahdessa lohkossa. Ensimmäisessä Kamilla, Iiris, Heidi Salmi ja toisessa Viola, Liisa Serenius ja Heidi Ylikoski. Kamilla oli Heidin kanssa vaikeuksissa kun pallot eivät menneet taakse ja Heidi sai hyvällä etupelillä voiton. Iiris voitti hyvällä peruspelillä molemmat ja lohkovoittoon. Liisa Serenius vei oman lohkonsa voiton. Semifinaalissa kohtasi Viola ja Heidi Salmi, mutta Violalla oli tässä sama ongelma kuin Kamillalla aiemmin pallot jäivät lyhyeksi ja Heidin etupeli ratkaisi voiton. Kamilla sai voiton hyvin peliään paranteneesta Heidi Ylikoskesta sijoitus 5. Finaalissa kohtasi Iiris ja Liisa. Iiris oli ennakkosuosikki sarjansa voittajaksi ja Iiriksen pahimman vastustajan tiedettiin olevan Iiris itse, sillä jos hermot pysyy kurissa ja peruspeli sujuu niin tässä sarjassa ei ole vastustajia. Valmentaja seurasi huolestuneena Iiriksen valmistelua joka näytti melko levottomalta. Toisin kävi hermot piti loppuun asti ja Jaffacupin ensimmäinen sarjavoitto tiukan pelin jälkeen Iirikselle.

Roosa S. Pelasi alle 17v sarjassa ja kaatoi pitkästä aikaa "arkkivihollisen" Johanna Salmen KSQ:sta. Peli oli tasaista ja kolmannessa erässä Roosa teki huikean nousun 4-9 tilanteesta lähes pelkillä syötöillä voittaen pelin 11-9. Lobsyötöt ja niiden tehokkuus olivat valmentajallekin pieni yllätys sillä harjoituksissa niitä ei oltu ennen nähty. Ella Heikkilä oli Roosalle lämmittely vastus ja tämäkin tasainen peli kääntyi lopulta Roosalle Ellan virheiden kautta. Roosan seuraava peli oli Meeri Särkkää vastaan ja siinä Roosalla ei ollut aseita vastata Meerin koviin ja erittäin tarkkohin linjalyönteihin. Viimeinen peli oli sitten sijoista 2. ja 3. Johanna Penttilää vastaan. Roosan perisynti eli lob lyönti edestä vaikka vastusta ja on vieressä oli ensimmäisessä erässä kohtalokas sillä Johanna oli ylivoimainen etukentällä paukuttaen kaikki etupallot tasaisesti takanurkkiin. Erätauolla alkuperäistä taktiikka korostettiin pallo pitää saada taakse ennen kuin lyödään eteen ja boast lyönnit on kielletty toistaiseksi. Tämä taktiikka alkoi purra ja Roosa 2-1 voittoon ja sijoitus 2.

Yhteenveto: Squnan paras Jaffacup kierros tähän asti! - "Siis Aivan Mahtavaa"

Opetukset:

1. Jos pallo ei mene taakse, älä syytä kenttää, palloa, vastustajaa, jne. -> Lyö korkeammalle etuseinään

2. Jos vastustaja on vieressäsi älä lyö boastia eteen -> pallo taakse

3. Syötöt, syötöt, syötöt ratkaisee pelin aina tuonne 17-v sarjaan asti -> keskity, tarkuuttaa ja ei syöttövirheitä