Junioreiden EM kisat U15/17 2015 Lissabon Portugali

Post date: 25-May-2015 15:10:35

Matkapäivä 1 tiistai

Matkaan Porista lähdettiin illansuussa. Ensin tutustuttiin T1 terminaaliin jonka jälkeen edessä oli lyhyt mutta odotuksia täynnä oleva yö Helsinki-Vantaan P4 parkin hellässä syleilyssä.

Matkapäivä 2 keskiviikko

Herätys klo 05.30 ja kohti terminaalia T2. Baggage dropin jälkeen törmäiltiin valmentaja kaksikkoon Lind ja Peltola. Peliasusteiden nopean tasuttelemisen jälkeen turvatarkastukseen. Loput ryhmästä Mika, Samuli, Hetta ja Ville kohdattiin turvatarkastuksen paremmalla puolella. Jonne kopeloitiin erityisellä huolella, mukamas satunnaisotto. Nyt oltiin valmiina lentoon. Ensimmäinen pätkä Finnairilla. Nopea pysäkki Genovassa ja koneen vaihto TAP Portugalin koneeseen. Perillä klo 12.45 paikallista aikaa.

Pienen odottelun jälkeen kisajärjestäjän bussilla kolmen tähden VIP Inn Berna Hotellille. Hotelli täytti kaikki majoittumisen minimi vaatimukset. Sisäänkirjautuminen huoneisiin sujui muitta mutkitta. Tietoa kisoista ja järjestelyistä ei ollutkaan enää niin helpolla saatavissa. Täydellinen kielitaidottomuus kisatytöltä, paitsi tietysti Portugali, vaikeutti hetkellisesti asioita. Pienen ranteiden pyörittämisen ja kynällä paperiin hakkaamisen jälkeen asiat alkoivat selvitä. Pääpelipaikalle päästiin shuttle bussilla jossa ruokailtiin ja tutustuttiin kenttiin. Takaisin hotellille ja nukkumaan.

Pelipäivät 1 viiva 4 torstaista sunnuntaihin

Kattavat peliraportit osoitteesta squash.fi

Ja tarkat tulokset tournamentsoftwaresta

Kilpailutapahtumien ulkopuolisista asioista mieleen painuvinta oli shuttle bus kyytien epämääräisyys ja aikatauluttomuus. Pelit pelattiin kahdella clubilla. Lounas- sekä illallisruokailut oli järjestetty Lisboa Racket Clubilla. Tästä johtuen matkustamista oli joinakin päivinä todella paljon. Kyytiä tuli odoteltua, odoteltu ja vielä kerran odoteltua. Odottelua helpotti erittäin suotuisat kelit. Odotellessa oli aina hyvä hetki levätä sekä ottaa aurinkoa pitkän ja pimeän talven jälkeen. Tutuksi tuli myös vastaus "in ten minutes" - kysyttäessä koska seuraava kyyti on tulossa. Portugalilainen kymppi on venyvä käsite.

Olosuhteet Suomalaisittain olivat upeat. Pääpaikan Lisboa Racket Clubin viisi kenttää olivat rakennettu avonaisen peltikatoksen alle. Lämpötila sunnuntain finaaleissa oli arviolta 30 asteen tienoilla. Ruokailu oli järjestetty Clubin uima-altaan reunalle. Padle- ja tenniskentät olivat junioreiden vapaassa käytössä pelien väleissä. Gymille pääsivät vapaasti valmentajat ja ainakin Suomalaiset huoltajat. Parque Jose Gomes Ferreira sijaitsi aivan Clubin vieressä jossa kaupunkilaiset viettivät viikonloppua picnicin merkeissä. Asfaltoidulla lenkkipolulla pääsi juoksemaan jos raajat kestivät jatkuvia jyrkkiä nousuja ja laskuja. Toisella pelipaikalla Olaias Clubilla oli neljä kenttää. Iso uima-allas oli remontissa ja pohjaa pakkeloitiin parhaillaan. Squashkentät sijaitsivat (suurinpiirtein) uima-altaan alapuolella.

Torstaina ja lauantaina oli kummallakin joukkueella kaksi peliä. Päivä kului pelien parissa, syödessä ja shuttle bussia odotellessa. Perjantaina oli ainoastaan yksi peli joka mahdollisti kierroksen kaupungilla. Lissabon on kaunis mäkinen kaupunki. Tutustuminen pariin keskikaupungin nähtävyyteen ja lopuksi yhteinen päivällinen. Pieni selvittely laskun lisureista (tikut ja leipäkorit) ja kotimatkalle metrolla joka toimii hienosti kuten muissakin isoissa kaupungeissa. Sunnuntai aamulla pelattiin omat pelit pois ja iltapäivä seurattiin kummankin luokan finaaleja. Huomiota finaalipeleissä herätti erityisesti pelaajien hyvä liike, rohkea volley pelaaminen ja hyvä asenne (hymyssä suin pelaaminen).

Matkapäivä 3 maanantai

Herätys klo 03.00 paikallista aikaa. Nopean yön jälkeen treffit aulassa klo 03.15. Hotellin järjestämän sämpylä ja pillimehu aamiaisen jälkeen pakkautuminen bussiin. Kisajärjestäjän kyyti oli tällä kertaa ajoissa ja lentokentällä oltiin hyvissä ajoin ennen take offia. Check Innin jälkeen torkkumaan lähelle lähtöporttia ja koneeseen. Vaihto Amsterdamissa sujui muitta mutkitta ja Suomessa oltiin kolmen aikaan iltapäivällä. Siitä Poria kohti ja Urheilutalon pihassa juuri sopivasti kun tyttöjen ja naisten harkat alkoivat. Hyvä reissu, kannatti lähteä!