Juniorien Squashin SM-kilpailut 2015

Post date: 20-Jan-2015 09:23:31

JKisoihin lähdettiin kovin mutta realistisin tavoitteittein – kaksi kultaa ja yksi pronssi tai hopea. Ja miten lähelle sitä päästiinkään! T13 sarjan kakkoseksi sijoitetulla Violalla oli neljännessä erässä kaksi matsipalloa kultaan. P15 sarjan ykköseksi sijoitetun Atten kultamitali jäi kiinni yhdestä voitetusta pallosta. Näiden otteluiden jälkeen olo oli kuin Juha Miedolla Lake Placidissa. Lisäksi Kamilla taisteli T15 sarjan pronssista.

Lauantai

Ensimmäinen päivä käynnistyi T17 sarjan tyttöjen peleillä. Roosan ja Iiriksen ensimmäisen kierroksen vastustajat osoittautuivat tällä kertaa kiven koviksi ja pelit jatkuivat sijoista 9-16. Roosan toisen kierroksen peli oli tasainen vääntö ”arkkivihollisen” Kouvolan Johanna Salmisen kanssa. Pelit ovat aikaisemminkin olleet tunnetta täynnä ja niin myös tällä kertaa. Pisteitä tehtiin jaksoissa ja kummallakin oli omat hetkensä. Paremmin palloa takakentälle saanut Johanna lopulta voittoon pienellä marginaalilla. Iirikseltä vastaavasti mainio viiden erän peli Espoon Ella Heikkilää vastaan ja samalla ensimmäinen kosketus lasikenttään. Tyttöjen välinen tasainen vääntö hiukan vähemmän virheitä tehneelle Ellalle.

Milla Uusitalo OSK – Iiris Joutsi SquNa 11/2 11/0 11/6

Sofia Korpeinen ESRC – Roosa Stengård SquNa 11/4 11/3 11/9

P15 sarjassa pelanneella Attella pientä ensimmäisen pelin jännitystä Kuopion Veikko Herolan kanssa. Porilaisen rentouduttua peli alkoi asettua uomiinsa ja Atte selvään 3-0 voittoon. Samalla varmistui paikka kolmen parhaan joukossa Veikon jo aikaisemmin voitettua Jaakko selvin numeroin.

Lohko A

Atte Stengård SquNa – Veikko Herola SqK 11/3 11/9 11/5

Atte Stengård – Jaakko Rouste ESRC 11/0 11/1 11/1

Veikko Herola – Jaakko Rouste 11/1 11/1 11/3

T15 sarjassa Kamillalta mahtava ensimmäinen peli Espoon Iiris Aalto-Setälää vastaan. Painavat takakentän lyönnit löysivät maalinsa ja toimivat muutenkin erinomaisesti. Samaan tapaan Kamillan volley pelaamista oli ilo seurata. Toisella kierroksella Oulun Saana Valasmaa osoittautui vielä liian kovaksi palaksi ja sen seurauksena pelit jatkuivat sunnuntaina pronssi peleissä.

Johanna Penttilä – Lu Cong 7/11 6/11 12/10 11/4 11/8

T13 sarjassa Viola jyräsi alkulohkon kaikki vastustajat ylivoimaisella esityksellä. Jeminalla pelit menivät kohtalaisesti vaikka voittoja ei tällä kertaa tullutkaan. Varsinkin kun ottaa huomioon että vastustajia olivat ykkösisjoitettu Heidi ja pronssipelissä esiintynyt Vilma. Ainolla polvikipu selvästi haittasi pelejä. Tästä huolimatta Aino urakoi lauantaina kaikkien lohkopelin lisäksi vielä yhden sijoituspelinkin. Voittoja Ainolle kertyi päivän aikana kaksi ja tappioita kaksi.

Aino Lihno – Viivi Riutta 11/1 11/7 11/2

T11 sarjassa Roosa J keräsi yleisöltä kehuja hyvästä likkumisesta ja erinomaisesta osumasta palloon. Voittoja ei tällä kertaa vyölle tullut mutta ensimmäistä kertaa SM kisoissa pelanneelta Roosalta rohkea ja itsevarma esitys joka lupaa vielä menestystä lähivuosina.

Iivi Lappalainen – Roosa Joutsi 11/9 11/6 11/3

Lauantai päivän parhaana suorituksena palkitaan Kamilla. Ensimmäisen pelin rento ja itsevarma suoritus oli hienoa seurattavaa. Kyseisessä pelissä kaikki tärkeät pelin osa-alueet olivat kunnossa. Aktiivista liikkumista, vähän omia virheitä ja paljon taktisesti hyviä ratkaisuja.

Sunnuntai

T17 sarjassa Roosan pelit olivat pelattu jo lauantaina ja lopullinen sijoitus oli 13:sta. Iirikseltä hyvä peli Järvenpään Elina Kervisen kanssa ja palkintona puhdas 3-0 voitto. Lopullinen sijoitus 11.

T15 sarjassa Kamilla lähti pronssi pelissä haastamaan kakkoseksi sijoitettua Espoon Lu Congia. Peli ei oikein lähtenyt missään vaiheessa rullaamaan ja tuloksena 3-0 tappio. Lopullinen sijoitus 4. joka oli enemmän kuin ennakkoon uskallettiin toivoa vasta ensimmäistä vuotta tässä sarjassa pelanneelta Kamillalta. Hieno suoritus josta on hyvä lähteä ponnistamaan eteenpäin.

Pronssiottelu

Lu Cong – Kamilla Stengård 11/5 11/3 11/3

P15 pelit käynnistyivät Atten pelillä Kuopion Ville Koskista vastaan. Porilaisen peli ei oikeen missään vaiheessa päässyt omalle tasolleen. Tästä huolimatta kaksi ensimmäistä erää mentiin tasaisissa merkeissä kuitenkin niin että erien loput kääntyivät Villelle. Kolmannesta erästä hieno voitto pienellä taktisella muutoksella. Neljäserä valui kuitenkin nopeasti käsistä Villen onnistuessa etulyönneissä erinomaisesti. Tasainen taistelu joka olisi ollut voitettavissa paremmalla liikkellä ja lyöntien mitalla kentän taka-osiin. Toisessa ja kisojen viimeisessä pelissä vastaan asteli tuttu kaveri maajoukkueleireiltä - Rukan Samuli Niskala. Samulin voitettua aikasemmin Ville oli tilanne nyt sellainen että kolme-nolla voitolla mahdollisuus oli vielä kultaan. Ensimmäinen erä selvästi Samulille Atten vielä ihmetellessä lasikentän kirkkaita valoja. Toisessa erässä peli rentoutui ja Porilaisen hyvä fysiikka alkoi näkyä kentällä. Anssi Määttäsen hyvillä tipseillä jalka alkoi kulkea ja pallo löysi tiensä kentän takaosiin. Kolmannesta erästä tärkeä psykologinen voitto joka siivitti erinomaisiin suorituksiin ja otteluvoittoon neljännessä erässä. Atten paras juniori peli sekä juniorisarjojen arvokkain voitto - tähän mennessä. Koska kaikki pojat pelasivat keskenään ristiin 3-1 voittaja ratkaistiin laskemalla kaikkien voitettujen ja hävittyjen pisteiden erotus. Voittajaksi Samuli +1, toiseksi Ville +/- 0 ja pronssille Atte -1. Kulta jäi harmittavan lähelle – yksi voitettu pallo enemmän kultaa voittaneesta Samulista ja osat olisivat olleet toisin päin. Tästä riittää tarinaa, spekulointia ja painuu varmasti mieleen pitkiksi ajoiksi. Urheilua ja tunnetta parhaimmillaan. Hienoa työtä koko syksyn harjoituksissa ja siitä nyt palkintona hieno pronssimitali. Onneksi olkoon ensimmäisestä virallisesta SM Juniori mitalista!

Sijat 1-3

Samuli Niskala – Ville Koskinen 8/11 11/6 11/9 11/9

Atte Stengård – Samuli Niskala 4/11 11/5 12/10 11/7

Ville Koskinen – Atte Stengård 13/11 11/9 8/11 11/6

T13 sarjan sunnuntaipeleissä Jemina ja Aino pelasivat kummatkin selvästi lauantaita paremmin. Ensin Jemina täpärästi voittoon Helsingin Viivi Riutasta. Tämän jälkeen vuorossa oli tyttöjen keskinäinen ottelu joka oli totutun tasainen. Jemina onnistui lopulta voittamaan ottelun viidennessä erässä. Tyttöjen loppusijoitukset Aino kuudes ja Jemina viides. Hieno tsemppis.

Violan sunnuntai alkoi helpohkolla voitolla Oulun Vilma Liikasesta. Vilma pelasi ja voitti samana päivänä T11 sarjan. Voiton takuuna olivat tässä ottelussa laadukkaat hyvin onnistuneet korkeat syötöt. Näin ollen pelit jatkuivat finaalissa jossa vastassa oli ennakkoon kiven kovaksi tiedetty Kouvolan Heidi Salmi. Heidi oli viime näkemästä venähtänyt pituutta reilusti ja tyttöjen välinen pituusero oli aikamoinen. Ensimmäisessä erässä Violta huippu suorituksia ja ansaittu voitto. Syötöt olivat edelleen erinomaisia ja palloa painettiin voimakkailla linjalyönneillä rystytakanurkkaan. Toisessa erässä pelikirja hetkeksi kadotettiin jonka seurauksena oltiin tasatilanteessa 1-1. Kolmanteen erään palasi päättäväinen Viola ja siitä ansaittu voitto. Neljännestä erästä muodostui sellainen trilleri että varsinkin katsomossa pulssi löi varmasti kahtasataa. Tasaisissa merkeissä edettiin tilanteeseen 10-8 jossa Violalla oli kaksi mahdollisuutta – kaksi matsipalloa - kultamitalliin. Pikkasen epäonnea, pikkasen yliyrittämistä ja neljä viimeistä palloa Heidille. Neljännen erän loppuhetket vaikuttivat siihen että momentum siirtyi Kouvolalaisten leiriin. Kovan taistelufiiliksen päälle saanut Heidi selvähköön voittoon viidennessä erässä. Aina hyvätuulinen ja ahkerasti harjoitteleva Viola palkittiin ansaitulla hopealla. Hyvät kisat ja erinomainen taistelu finaalissa, paljon onnea!

Välierät

Heidi Salmi – Elli Heimonen 11/0 11/1 11/7

Viola Joutsi – Vilma Liikanen 11/6 11/1 11/5

Elli Heimonen – Vilma Liikanen 8/11 8/11 11/8 11/9 11/8

Loppuottelu

Heidi Salmi – Viola Joutsi 5/11 11/7 9/11 12/10 11/6

T11 sarjassa Roosa J ei vielä tällä kertaa päässyt voiton makuun mutta palkittiin palkintojen jaon yhteydessä eriksoispalkinnolla hyvistä otteista ja reippaasta esityksestä. Mainio alku uralle.

Sunnuntaipäivän parhaita olivat Viola ja Atte. Ensinnäkin voitetut mitalit olivat upea juttu. Toiseksi kummatkin pelurit esittivät parastaan viimeisissä peleissä. Mainiota venymistä ja periksiantamatonta taistelua kummaltakin.