Squashliiga 4 Saskö Salo

Post date: 10-Jan-2015 21:19:36

TULOKSET

Squashliigan 4 kohtaaminen tapahtui Salon kodikkaassa Squash hallissa. Matkaa lähdettiin taittamaan edellistä kohtaamista muistellen, joka toi täydet 8 pistettä (linkki-> Squashliiga 1).

Joukkue oli tällä kertaa hieman eri kokoonpanolla ja käyttöön oli otettu sovitut varamiehet tuuraamaan etelän auringossa junior SM-kisoihin viimeistelevää Attea ja hänen valmentajaansa.

HSRC IV

HSRC joukkue tuli ensin vastaan ja pelin aloitti Ari, jolle tuli vastaan Juha Sarlund. Kyseessä siis isojen miesten mittelö. Arin armoton pelisilmä ja tarkat lyönnit eteen purivat hyvin. Pelissä nähtiin hämmästyttävän höyhenenkevyttä liikkumista ja käytössä oli kentän joka nurkka. 4 ensimmäistä erää pelattiin tasaisesti tilanteeseen 2-2. Viidennessä erässä Arilta kuitenkin loppui puhti ja lyönnit eivät enää tulleet taakse asti jolloin Juha haki helpot pisteet edestä pois. Kovan työn jälkeen peli harmittavasti Juhalle 3-2.

Teemu kohtasi kovakuntoisen Seppo Paastilan, jonka kanssa Esa oli edellisellä kierroksella juossut täydet 5 erää ja itsensä henkihieveriin, Teemun valmistautuminen oli jäänyt tällä kertaa heikoksi ja pelivire oli hukassa. Pisteet puhtasti Sepolle 3-0.

Esa Mäkisalo kohtasi nuoren ja nopeasti kehittyneen Arttu Raunion. Ennen peliä muisteltiin aikoja kun Teemu oli voittanut ensimmäisen Liigapelinsä ja silloin altavastaajaksi jäi juuri tämä sama Arttu Raunio. Videota ja tunnelmia voi käydä katsomassa täältä ->videolinkki. Vuodet olivat kuitenkin tehneet tehtävänsä ja Arttu oli tänään eri mies. Esa joutui myös nopeasti myöntämään nuoren miehen kehittyneen hyvin. Peli selkeästi 3-0 Artulle.

Jonne kohtasi tutun Antti Lindin. Antti kertoi ennen peliä että on tällä kaudella hävinnyt kahdelle Stengårdille (Jani&Atte) ja hieman arvuutteli miten tänään käy. Peli oli nopeasti ohi ja Antin kolmas häviö Stengårdille selviö 3-0. Antti kyseli pelin jälkeen joko tässä oli kaikki Stengårdit tältä kaudelta vai vieläkö niitä löytyy. Antille tiedoksi että toistaiseksi miespuoliset ovat tässä, mutta tyttöjen juniori puolelta on tulossa haastajia jonoksi asti muutaman kauden jälkeen.

ESRC V

Ari kohtasi Kari Aallon jonka kanssa Arilla ei ollut vaikeuksia, peli puhtaasti 3-0 Arille.

Teemulle tuli vastaan kova nimi eli Squashin valiossa pelaavan Jaakko Vähämään isä Vesa Vähämaa ja lisäksi Vesaa coachaamassa oli Suomen Mestari Kale Leskinen. Haastava asetelma jossa Teemulla taisi pikkaisen maila täristä kädessä, mutta ei kun peli käyntiin. Ensimmäinen erä Vesalle Teemun vielä hakiessa mittaa ja pelituntumaa. Toisessa erässä Teemu pääsi kovalla työllä peliin kiinni ja tilanne tasan 1-1. Erätauolla pelitaktiikaksi valittiin Teemun kovimmat aseet eli jalkapallossa vuosikymmeniä harjaantuneet jalat, nyt kaikki ominaisuudet piti ottaa käyttöön tasapaino, lähtönopeus ja kestävyys. Taktiikka toimi hyvin sillä Vesa seisoi T pisteellä lyöden palloa nurkkiin ja Teemu juoksi. Kaksi erää myöhemmin Teemu voittajana kopista ulos ja kolmas liigavoitto takataskussa 3-1.

Esalle asettui vastaan Tapio Koivu. Palloa lyötiin kovaa taakse, harvemmin eteen. Tapio oli tässä myllyssä kuitenkin kovempi ja Esa joutui altavastaajaksi Tapion selän taakse. Lopputulos Tapiolle 3-0.

Jonnelle tuli vastaa Risto Välimäki jonka vahvuudet tiedettiin ennalta olevan takaa lyödyt boastit eteen. Taktiikka oli lyödä taakse ja olla valmis hakemaan pallot edestä. Taktiikka toimi ja peli Jonnelle 3-0.

Kohtuullinen kierros Squnalle, pisteitä kertyi 4. Tarkemmat ottelutilastot tuolta: http://www.squash.fi/?page_id=12208

p.s. Hyvää palautettakin saivat Squnan pelaajat (kohteet jääköön arvoitukseksi):

- Erään pelaajaan lyöntiä kehuttiin ammattilaisen tasoiseksi (Opeteltu silloin kun se vielä osattiin -80 luvulla)

- Hävityn pelin jälkeen pelin tuomari kertoi että taitavampi pelaaja hävisi

- Suomen mestari kävi pelin jälkeen kiittämässä kädestäpitäen tuomarointia

p.s.s

Perinteinen selfie kuva joukkueesta jäi tällä kertaa ottamatta, mutta onneksi poliisin kameratolppa otti ryhmäkuvan joka varmasti melko pian kolahtaa kuskin postiluukusta.