Post date: 30-Aug-2016 16:23:12

Suez Finnish Junior Open raportti

Porista lähdettiin taas isolla porukalla kohti Talihallia kun kauden ensimmäinen ESF juniorkiertueen osakilpailu oli Helsingissä 26.-28.8.2016. Kilpailijoita oli noin tusinasta eri maasta ja meininki oli hyvin kansainvälinen.

Porilaisten kesäharjoittelukausi on ollut tyypillinen – urheilutalo on ollut kiinni ja kesästä on nautittu keveämmällä treeniohjelmalla. Junnut olivatkin intoa täynnä kun kausi saatiin käyntiin.

Nuorimmat tytöt, joita olivat siis GU13 sarjassa Aino L ja Roosa J pelasivat hienot kisat. Aino voitti alkusarjassa ESRC:n Jane Kotilan Ja Roosa Oulun Vilma Liikasen. Venäläispelaajat olivat vielä liian kovia ja tytöt väänsivät viisieräisen pronssipelin sitten keskenään. Aino voitti tuon ottelun ja Poriin oli tuomisena pronssinen mitali- tai siis suklaalevy, koska mitalitehtaassa oli ollut toimitusvaikeuksia. Mitali luvattiin postittaa myöhemmin.

Ainon peli on kehittynyt huomattavasti ja voitto Janesta oli hieno suoritus. Välierässäkin tuli erävoitto, mutta tuossa ottelussa valmennuksen hoiti Teemu ja toisen erän tappio meni kyllä koutsin piikkiin. Ohjeet eivät toimineet. Ainon etupeli on kehittynyt huomattavasti. Roosa taas sai huikean revanssin Vilmasta Oulu Junior Openin tappiosta, joka oli jäänyt vähän kaivelemaan. Kaksi ensimmäistä erää niukasti Vilmalle ja kolmas niukasti Roosalle. Tämän jälkeen Roosa oli vakuuttava ja siitä seurasi nousu 0-2 tappiosta 3-2 voittoon.

Iiriksen sarjasta (GU17) oli pelaajia karsiutunut pois ja pelit jäivät kahteen. Ensimmäisellä kierroksella vastassa oli Norjan maajoukkuetyttö Madeleine Hylland, joka voitti koko GU17 sarjan. Toisessa matsissaan Iiris pelasi 2 hyvää erää Saana Valasmaa vastaan, mutta voitto matkasi Ouluun. Sijoitus kuudes mutta mieli oli varsin hyvä.

GU15 sarjassa oli ensimmäistä kertaa Jemina joka nousi GU13 sarjasta tällä kaudella. Jemina lähti pelaamaan rohkeasti kokeneempia vastustajiaan vastaan. Liike oli pienen alkujännittämisen jälkeen erittäin hyvää ja palloon mentiin nopeasti kiinni. Vastukset olivat odotetun kovia ja pelikokemusta tuli runsain mitoin. Tästä on hyvä jatkaa ja pyrkiä kohti U15 maajoukkue rinkiä.

GU15 sarjassa olivat taas kerran vastakkain jo alkusarjassa Viola J ja Kamilla S. Totuttuun tapaan tytöt pelasivat viisieräisen ja yleisöäkin kertyi mukavasti lasin taakse. Kummatkin olivat voittaneet 13-vuotiaan Tuva Holmbergin Ruotsista. Tyttöjen välinen trilleri päättyi Violalle ja palkintona oli välttää ennakkosuosikki Anna Kaiding välierässä. Viola voitti välierässä sitten Venäjän Sofia Arsenievin 3-0. Finaalissa vastassa oli Anna Kaiding, joka otti selvän 3-0 voiton. Violalle siis hopeaa.

Kamillalle tuli pronssipeliin vastustajaksi Venäjän Sofia. Peli lähti hienosti käyntiin Kamilla oli selkeästi tarkempi lyöntinen ja painosti venäläistä koko ajan tarkoilla lyönneillä, mutta kuin ihmeen kaupalla Sofia kuitenkin kaivoi pisteitä mielettömällä juoksemisella. Sofia löi erittäin kovaa ja usein vielä melko keskelle yllättäen Kamillan hankalasta asennosta. Kaksi ensimmäistä erää erittäin tiukasti jatkopalloilla ja pienehköllä tuurilla Sofialle. Kolmas erä Kamillalle ja Sofia alkoi jo näyttää väsähtäneeltä, mutta niin vain hän kaivoi neljännen erän itselleen ja pronssi sijalle. Kamilla erittäin hienon ja monipuolisen pelin päätteeksi neljäs sija.

Atten pelit lähti hyvin käyntiin helpohkolla voitolla Venäjän Rozhanskiyta vastaan. Seuraavassa pelissä tuli vastaan Norjan ykkössijoitettu Jesper Phillips joka voitti 3-1. Jesper päätyi voittamaan koko U15 sarjan. Kolmannessa pelissä tuli vastaan Venäläinen Kirill Belov jonka ase oli erittäin hyvä ja vaivattoman näköinen liikkuminen ja pelinluku, pitkän 5 eräisen pelin jälkeen peli Kirilille. Neljännen pelin Atte hoiti mallikkaasti päätyen 7 sijalle.

Roosa S on pienen tauon jälkeen alkanut taas kilpailla ahkerasti ja GU19 sarjassa onkin aina kovia vastuksia. Roosa urakoi neljä peliä joista ensimmäinen oli Cindy Merloa vastaa joka voitti koko sarjan. Seuraavat pelit olivat pääkaupunkiseudun tuttuja pelikavereita, hyvää peliä ja paljon kisakokemuksia.