German Junior Open 2016

Post date: 14-Mar-2016 06:29:42

German Junior Open 2016 pelattiin Hampurissa 4.-6.3. Squashnalleista matkaan lähtivät Iiris ja Viola Joutsi. Kyseessä oli Squashliiton järjestämä matka, jonka järjestelyvastuu oli ESRC:llä – tai ainakin kaikkien suomalaispelaajien valmentajana toimi ESRC:n Tommi Lind. Pelaajia oli kaikkiaan viidestä eri suomalaisseurasta. Taso kisoissa oli erittäin kova – olihan kyseessä ns. Super Series osakilpailu. Suomalaisia osallistui kilpailuun 16 ja useimpien oli aloitettava karsintakierroksesta varsinaiseen pääsarjaan.

Violan kisa alkoi tappiolla karsintakierroksella unkarilaiselle Mercedesz Szabolle ja jatkopelit olivatkin lohkosysteemillä. Hyviä matseja lohkossa tuli 5, joista Viola voitti 4. Erityisesti Viola iloitsi 3-1 voitosta ruotsalaista Eden Johnssonia vastaan. Olihan Eden vienyt tyttöjen kohtaamisen 3-2 Linköpingissä muutamaa viikkoa aiemmin.

Iiristä vaivasi aikamoinen epäonni arvonnassa. Karsintakierroksen 3-1 tappio Sveitsin Debora Ulmille johti siihen, että jatkopelit olivat kolmen pelaajan lohko. Ensin vastaan asettui tuttu Ella Heikkilä, jonka Iiris voitti 3-0. Ella ja Iiris ovat pelanneet useasti aiemminkin keskenään ja kumpikin olisi varmaan toivonut uusiakin vastustajia. Iiriksen viimeinen peli jäi pelaamatta aikatauluteknisten syiden vuoksi – lento lähti turhan aikaisin. Aikakirjoihin jäi 0-3 tappio vaikka kyseessä oli w.o.

Kilpailun kovasta tasosta kertoo mm. se, että kaksinkertainen FJO voittaja Venäjän Alesya Aleshina jäi GU15 sarjassa sijalle 13. GU13 sarjassa neljänneksi tuli Ruotsin Moa Bönnemark. Iiriksen sarjan (GU17) voitti Ukrainan Nadiya Usenko ja Violan sarjan (GU15) voitti Englannin Eve Coxon.

Kisakokemus oli mieleenpainuva ja mukava. Tytöt lähtivät reissuun kahdestaan ja liittyivät muiden suomalaisten joukkoon lentokentällä. Jo entuudestaan tutut pelikaverit tulivat entistä tutuimmiksi, mikä on tietysti eduksi kaikille nuorille pelaajille.