Junnu SM 2016 tulokset

Post date: 25-Jan-2016 11:41:15

Squashnallet historian menestyksekkäin Junnu SM, 2 Suomen mestaruutta, 3 hopea ja 1 pronssi!

Pojat U17 sarjassa Atte Suomen mestaruus.

Tytöt U 17 sarjassa Kamilla 6., Iiris 8. ja Viola 9.

Tytöt U 15 sarjassa täysi värisuora Viola Kultaa, Kamilla hopeaa ja Elina pronssille.

Tytöt U13 sarjassa Jemina Hopealle ja Ainolle neljäs sija.

Tytöt U11 sarjassa Roosa Hopealle

Linkit uutisiin ja kuviin:

Kisaraportti

Squnalaisten alkuperäinen joukkue hieman kutistui kun pari peluria sairastui juuri ennen kisoja. Iida joutui sairastumisen vuoksi jättämään koko kisan väliin. Tämä olisi ollut Iidan SM-kisa debyytti, mutta nyt jäädään odottamaan seuraavaa kilpailumahdollisuutta. Kadehdittava ei ollut myöskään Roosa Stengårdin osa. Kyynärsauvat pilasivat Roosan kisan. Vastoinkäymiset jatkuivat juuri kun Roosa oli päässyt hyvään harjoittelemisen vauhtiin pitkän pakkolevon jälkeen.

Joten 8 junnulla lähdettiin metsästämään mitaleita. Kamilla ja Viola urakoivat kahdessa sarjassa omassa U15 sekä U17.

Day 1

Atte v Akseli Gröndahl, TSSq. Atte pelasi hyvällä fiiliksellä ensimmäisen kierroksen ottelussa turkulaista vastaan. Tasoero oli selvä ja Atte otti helpon 3-0 voiton. Atte haki tuntumaa kenttiin ja pyrkikin löytämään sopivan mitan lyönteihinsä. Onnistunut avaus SquNan SM-kisaurakkaan.

Iiris v. Ella Heikkilä, ESRC. Iiriksen avausvastustaja oli Ella. Muistissa oli lasikenttäottelu viime vuodelta, joka kääntyi Ellalle. Nyt Iiris odotti parempaa suoritusta ja onnistuikin ottamaan perussuorittamisella selvän 3-0 voiton.

Kamilla v Johanna Salmi, KSQ. Kamillalta kilpailuavaus oli T17 sarjan Johanna Salmi. Tuttu kilpakumppani porilaisille, muttei niinkään Kamillalle. Ensimmäinen erä meni tuntumaa hakiessa, mutta jo toisen erän jälkeen alkoi tuntua, että voitto vanhemmasta kilpailijasta olisi tulossa. Kamilla ottikin selvän 3-1 voiton.

Viola v Saana Valasma, OSK. Violan T17 urakka alkoi ottelulla Saana Valasmaa vastaan. Vasenkätisen Saanan lyöntivoima ja tarkkuus oli hyvä ja Viola olikin juoksijan roolissa. Hakeminen takakulmista palkittiin aina välillä ja hyvä työmoraali palkittiin erävoitolla. Ottelu Saanalle 3-1 mutta kentältä poistui hymyilevä Viola.

Jemina V Iivi Lappalainen. Peli oli tasaista syöttöpeliä, pisteitä tuli paljon suoraan syötöistä molemmilla. Jeminan crossit toimivat hyvin samoin useasti onnistuneet takapallot. Useamman kerran nähtiin yhdistelmä lyöntisarjoja jossa pallo saatiin ensin taakse ja sitten piste hienolla stopparilla tai pikku boastilla. Tiukan pelin jälkeen voitto Jeminalle 3-1.

Aino v Vilma Liikanen, OSK. Aino aloitti urakkansa Oulun kovalyöntistä Vilmaa vastaan. Ensimmäinen erä Vilmalle, mutta sitten alkoi usko omiin taitoihin lisääntyä. Aino alkoi käyttää varmaa takakenttälyöntiään ja koko ottelu kääntyi Ainolle 3-1. Parasta Ainoa, Vilmastahan leivottiin lopulta Suomen mestari.

Roosa V Nea Ollikainen. Nea on jo vuosien takaa tuttu pelivastus jolla on erittäin tarkat syötöt. Roosa sai nyt kuitenkin pelin hyvin kulkemaan alusta asti ja lopputulos selvästi 3-0.

Viola v Milla Uusitalo, OSK. Toinen alkusarjapeli T17 sarjassa Violalta oli Oulun Millaa vastaan. Milla tiedettiin hyväksi pelaajaksi, lopullinen sijoitus Millalla oli toinen. Viola pääsi testaamaan rajojaan, mutta Millalta ei irronnut vielä erääkään.

Kamilla v Johanna Penttilä, ESRC. Kamillan toinen T17 peli oli Johanna Penttilää vastaan. Johannan volleypeli oli ylivoimainen ja hän hallitsi keskikenttää suvereenisti. Kahden tappiollisen erän jälkeen Kamilla kuitenkin alkoi löytää pelin juonen ja alkoi saamaan palloa Johanna ohi ja aina paikan auetessa boastilla eteen. Peli eteni 5 erään ja loppumetreillä pari harmittavaa virhettä ja ottelupallo peltiin. Lopputulos 3-2 Johannalle.

Aino v Iivi Lappalainen, OSK. Aino pelasi myös hyvän toisen ottelun. Viisieräisen viimeinen kääntyi kuitenkin Oululaiselle. Ottelulle oli tyypillistä pieni aprikointi tuomioissa. Itse tuomiot menivät kyllä oikein, mutta ottelun keskeytyminen useaan otteeseen vei terän Ainon pelistä. Aino voitti pisteet 44-41 mutta erät Iiville.

Jemina V Vilma Liikanen. Vilmalla oli tässä pelissä hyvä vire, ilmeisesti aiemppi tappio Ainoa vastaan oli kirvoittanut taisteluhalun. Aloitukset olivat pahoja ja Jemina jouti monesti jo ensi lyönneistä ahdinkoon. Palloa ei tahtonut millään saada ohi Vilman. Lopputulos Vilmalle 3-1

Viola v Heidi Ylikoski, TSK. Viola otti varman voiton Tampereen Heidistä 3-0. Tarina kertoi että Heidi on valitellut harjoituskaverin puutetta Tampereella.

Iiris v Meeri Särkkä, HSK. Iiriksen toinen ottelu oli ykkössijoitettua helsinkiläistä vastaan. Ottelu selvästi Meerille 3-0, sillä Meeri ei erehtynyt jos Iiriksen lyönti jäi vähänkin keskelle. Vahvoilla peruslyönneillä Iiris sai kuitenkin pisteitä ja kun rutiini paranee niin pistemääräkin kasvaa.

Elina Heinikoski v Heidi Ylikoski, TSK. Elinan toinen ottelu oli Heidiä vastaan. Jälkikäteen ajatellen kyseessä oli pronssiottelu vaikka lohkopeliä pelattiinkin. Ottelun juoni oli selvä, Heidi voitti etukenttäpallot ja rautaisen lyönnin omaava Elina voitti aina kun muisti lyödä taakse. Varsinaisen trillerin viimeinen eli viides erä Elinalle – se varmisti pronssin Poriin ja kipeän olkavarren sekä lopulta värisuoran kulta-hopea-pronssi Poriin.

Atte v. Joel Jalovaara, HSK. Huikea trilleri – ensimmäinen erä Attelle 20-18 ja tuomarin apulaiseksi PSA-ammattilainen Jami Äijänen. Joelin kovasta harjoittelusta oli saatu vihiä jo squashliigassa ja Pori Openissa. Hyvätasoisessa ottelussa haettiin SM-finalistia pidemmän kaavan mukaan. Atte vei 2 ensimmäistä erää ja kolmas meni Joelille. Atten fokus peliin säilyi hienosti ja Atten katseesta saattoi nähdä, että vain finaalipaikka kelpaa. Näin myös kävi – ottelussa ei tarvittu viidettä erää.

Day 2

Elina v Viivi Riutta, HSK. Elina lähti selvänä ennakkosuosikkina huimasti kehittynyttä Viiviä vastaan. Ensimmäinen erä Elinalle selvästi, Viivi ei pystynyt vastaamaan Elinan voimaan. Toisesta erästä kehittyi syöttökilpailu, jonka Elina voitti 11-9. Kolmannessa palattiin taas palloralleihin ja koko ottelu Elinalle 3-0.

Sunnuntaina pelattiin Kamilla v Heidi Ylikoski TSK ja Viola v Elina. Maajoukkueleiriläiset eivät olleet yllätettävissä tänään. Kamillalle ja Violalle 3-0 voitot.

Viola v Johanna Salmi, KSQ. T17 sarjassa Viola pääsi pelaamaan lasikoppiin Johannaa vastaan. Ottelu tarkemmalle Violalle 3-0.

Iiris v Saana Valasma, OSK sekä Iiris v Lu Cong, ESRC. Iiriksen sijoitusottelu Saana Valasmaa vastaan ei vielä tuottanut voittoa vaikka pelisuunnitelma oli selvä – pallo taakse. Iiriksen syötönpalautukset jäivät vähän keskelle ja Saana otti 3-0 voiton. Iiriksen viimeinen ottelu oli sijoista 7-8 ”Lulua” vastaan. Iiris pelasi erittäin hyvin 3. Ja 4. erän joista selvät voitot. Ottelu kuitenkin Lululle 3-2. Ylemmäksi rankatut Saana ja Lu ovat kyllä näköpiirissä vaikka edellä vielä ovatkin.

Kamilla Stengård V Lu Cong. Lu oli Kamillalle tuttu vastus Jaffa cupeissa ja muutenkin muutaman kerran ollut harjoitus pelejä. Hyvällä liikkeellä ja takakentäpelillä lähdettiin pelin voittoa hakemaan. Lu hallitsi keskikenttää hyvällä volleylla ja etulyönneillä. Kamilla sai kuitenkin Lun liikkeelle ja hyvällä kunnolla sekä kovalla hakemisella sai käännettyä pelin. Tasaisesti mentiin 5 erään ja jännittäviin viimeisiin ratkaisupalloihin. Nousu tilanteesta 8-10 taistelleen 12-10 voittoon. Kamilla pelasi nyt varmasti ja tarkkana loppuun asti jotta ratkaisu pallo ei jää peltilyöntiin kuten Johanna P pelissä.

Jemina V Aino. Tämä olikin ennalta arvattavissa trilleriksi, sillä koko edellinen yö oli laskettu pisteitä ja sijoituksia kun voitot olivat menneet U13 sarjassa tasan kaikkien pelaajien kesken. Loppusijoitukset ratkaistiin Oululaisten ja Porilaisten kesken, tarjolla oli Jeminan voittaessa 2. ja 4. sija tai Ainon voittaessa 1. ja 3. sija. Kisa käyntiin ja tutun tasaista peliä kahdelta seurakaverilta. Jemina voitti pari ensimmäistä erää ja Aino seuraavat kaksi. Viides erä tuntui huoltajien mielissä jatkuvan ikuisesti. Liike oli koko pelin ajan ollut todella kovaa, posket olivat punaisina, mutta väsymyksen merkkejä ei kumpikaan näyttänyt, nyt taisteltiin tosissaan. Pitkien pallorallien jälkeen voitto Jeminalle tiukan väännön jälkeen 3-2

Kamilla V Viola. Tämä oli EM kisamatkan ratkaiseva peli ja jännitystä oli ilmassa niin huoltajilla kuin pelaajilla. Erä käyntiin nopeasti ja Viola sai salama-alun hallitsemalla peliä täysin lyömällä pallot taakse ja kovalla liikkeellä. 2 erää meni alle 10 minuutissa Violalle. Kolmanteen erään Kamilla nollasi tilanteen ja erätauolla taktiikkaa vaihdettiin hyökkäävämmäksi. Nyt tilanne muuttui ja Kamilla alkoi voittamaan palloja tasaisen varmasti. Kolmas erä tiukasti Kamillalle. Neljäs erä oli Kamilla hallussa täysin ja se oli hetkessä ohi. Totuttuun tapaan 5. erä edessä ja ratkaisun paikka. Alku oli taas Violan täydellistä hallintaa kunnes erän puolivälin kohdalla Kamilla alkoi taas nousemaan. Päädyttiin jatkopalloille jossa molemmilla oli ottelupalloja tiukalla väännöllä lopulta Viola voittoon 3-2 ja Suomen mestariksi.

Roosa v. Jane Kotila, ESRC. Roosa oli voittanut Nea Ollikaisen lauantaina ja nyt ottelu tuttua Janea vastaan oli kultamitalipeli. Jane on tähän asti ollut aina Roosaa parempi keskinäisissä peleissä, mutta ero on kaventunut. Sunnuntaiaamuna Roosalle nousi kuumetta ja jos pelistä olisi annettu W.O. olisi hopea muuttunut pronssiksi (ilmeisesti). Tämän vuoksi Roosa ei saanut parastaan irti itsestään ja ottelu 3-0 Janelle.

Atte V Elias - BU17 finaalissa kohtasivat kaksi toisilleen jo ennestään tuttua kaveria. Molemmat pojat kuuluvat maajoukkueleiritysporukkaan ja kummatkin ovat ottaneet isoja kehitysaskelia viimeisen vuoden aikana. Tie finaaliin oli hyvin samantapainen. Kummallakin ensin pari helpohkoa peliä ja sitten yksi kova. ESRC:tä edustava Elias Korhonen yllätti semifinaaleissa lyömällä ykkössijoitetun Ville Koskisen luvuin 3-1. Vastaavasti Atte voittamalla kakkossijoitetun HSK:n Joel Jalovaaran samoin luvuin. Atten valmistauminen SM kisoihin oli mennyt hyvin. Töitä oli tehty kentällä ja sen ulkopuolella. Voimaa oli haettu kolistelemalla rautoja. Nopeutta hypyillä ja vedoilla. Kestävyys oli haettu lenkkipolulta. Viikon mittainen viimeistely leiri oli mennyt hyvin. Tiedettiin että fysiikka on kunnossa ja sen varaan rakennettiin game plan. Tarkoituksena oli pelata peruspeliä taakse, välttää riskilyönnit ja pitää pallorallit pitkinä. Hyökkäämään oli lupa lähteä vasta hyvästä asennosta ja pidemmän pallorallin päätteeksi. Aika hyvin suunnitelmassa pysyttiin. Ensimmäiseen erään saatiin hyvä alku ja se kirjattiin Porilaiselle 11-3. Toinen erä oli ensimmäisen erän toisinto joskin Elias pääsi jo paremmin peliin mukaan. Toinen erä Attelle 11-7. Kolmannessa erässä lyönteihin keskittyminen ja lyöntikovuus tipahti. Pallot jäivät keskelle ja Elias pääsi käyttämään parasta asettaan. Ulottuva ja erinomaisen kämmen tekniikan omaava Elias paukutteli erän nimiinsä 11-7. Neljänteen erään lähdettiin muistelemalla kahta ensimmäistä. Sama tekeminen takaisin ja kaikki peliin. Peli eteni tasatahtiin eräpalloille saakka. Neljännessä nähtiin hyvää viihdettä, hyvää squashia ja katsomossa sydän pamppaili. Loppukahinoissa Eliaskella oli kaksi eräpalloa ja mahdollisuus siirtää ratkaisu viidenteen erään. Attella matsipalloja oli vastaavasti kaksi jotka Elias vielä taisteli tasoihin. Kolmatta eräpalloa Atte ei enää hukannut. Attelta hyvä syöttö rystypuolelle, linjapalautus, hyökkäysboast, nippanappahaku, kaasu pohjaan ja linjalyönti taakse. Se oli siinä. Erä Attelle 15-13. Suomen paras alle 17 vuotias, Suomen Mestari, Atte Stengård. Onneksi olkoon!