Liigakierros 6 HSRC Helsinki ja kauden päätös tilastot

Post date: 13-Mar-2016 08:14:50

Tavoitteena kauden päättäjäiseksi oli pitää Squashliigan II-divarin B-lohkon komea toinen sija. Alkuviikosta kaikki näytti lupaavalta uudet rankingit olivat nostaneet Juniori Atten konkareiden ohi pelaamaan ykkössijaa. Karsinnat 4. paikasta oli tehty kolmen varamiehen kesken josta Ari oli vetänyt pisimmän korren tällä kertaa ja oli valmiina lähtöön. Kaikki ei mennyt kuitenkaan kuten Strömsöössä ja joukkueen kapteenille tuli perjantai aamupäivällä ilmoitus että kaksi vakio pelaajaa eivät pääse liiga kierrokselle sairastelun vuoksi. Pikainen soitto varamiehille ei enää auttanut ja nyt alettiin kaivamaan Squnan syviä rivejä edustamaan Helsinkiin. Onneksi 90-luvun liigajyrä Mika M. sai järjesteltyä asiansa niin että pääsi mukaan 3. pelaajaksi. Nelospaikkaan otettiin kaksi junnua Kamilla ja Viola. Iso kiitos vara-varapelaajille nopeasta järjestelystä, ilman teitä olisi jäänyt kierros kokonaan pelaamatta.

Liigajoukkue Hakaniemessä (kuvaaja puuttuu kuvasta, muistutus että pitää ensi kaudeksi hankkia selfie keppi)

Squnan asema B-lohkon kakkosena ei ollut järin vahva ja Salon Skössit ja Espoon ESRV V olivat mukana parhailla joukkueilla. Kamilla ensin tulille Skössien nuorta kaartia vastaan. Kamillalle vastaan asteli Samuli Haakanen joka ensimmäisessä erässä hieman hermoili ja virheili, Kamillalle psteitä mukavasti. Seuraavissa erissä samulin peli alkoi toimimaan ja nuori mies alkoi tykittämään armottomasti palloa. Kamilla ei saanut vastattua koviin lyönteihin, mutta hyvällä asenteella peli kuitenkiin loppuun asti ja tulos 3-0 Saloon.

Mikalle tuli vastaan Timo Romu joka oli tuttu vastus "90-luvulta". Konkarit väänsivätkin hyvän viihdyttävän pelin. Mikalla oli vaikeuksia pallon syvyyden kanssa Merihaan lämpimillä kentillä, siitä huolimatta ensimmäinen erä Mikalle. Seuraavissa erissä Timo pääse pelistä jyvälle ja sai pidettyä Mikaa takakentällä. Mikan peli aukesi ajoittain liikaa takakentiltä joista Timo rokotti armotta etukentälle. Mikalta kuitenkin hyvä peli pitkän tauon jälkeen. Peli meni Saloon 3-1.

Ari pelasi Timo Kallioista vastaan. Kyseessä oli kaksi mailataituria ja melkoista boasti, drop loggi kikkailua nähtiinkin. Tasaista vääntöä kaksi ensimmäistä erää, mutta sitten alkoi Arilta loppua puhti ja peli Saloon 3-1.

Jonne pelasi Hannu Heimoa vastaan. Ensimmäisessä erässä Hannulla oli terävää liikettä ja hyviä boasteja jotka Jonne sai kuitenkin kovalla työllä palautettua ja ensimmäinen erä niukasti Jonnelle. Seuraavissa erissä Heimolta alkoi kunto loppua, erät helpohkosti Jonnelle. Lopputulos 3-0 Poriin.

SquNa – SaSkö 1-3 (5-9 / 100-133)

Jonne Stengård – Hannu Heino 3-0 (11/9 11/1 11/6)

Ari Rinkiö – Timo Kallioinen 1-3 (10/12 12/10 5/11 1/11)

Mikko Männistö – Timo Romu 1-3 (11/7 4/11 8/11 9/11)

Kamilla Stengård – Samuli Haakanen 0-3 (5/11 2/11 0/11)

Seuraavaksi vastaan tuli ESRC V joukkue jonka kokoonpano on vaihdellut melkoisesti kauden aikana, yleensä pääkaupunkiseudun kierroksilla ollaan parhaalla joukkueella kuten nytkin. Nelospaikkaa pelasi Juha Liimatainen jolla oli melko vahva polvituki ja Viola vastassa. Viola lähti pelaamaan ennakkoluulottomasti ja yrittäen liikuuttaa Liimataista. Peli eteni mukavasti ja pisteitäkin ropisi joka erässä Violan stoppareiden toimiessa hyvin. Lopputulos kuitenkin Espooseen 3-0.

Mikalle tuli vastaa Harri Pohja. Harri on melkoisen kokenut pelaaja ja sai ensierän kankeuden jälkeen pelin hyvin haltuunsa. Mikalla haasteita saa palloa oikeisiin paikkoihin. Lopputulos Espooseen 3-0.

Arille vastaan Karl-Kristian Högström joka pelasi kovaa linjapeliä. Arilla vaikeuksia selän kanssa, mutta taisteli kuitenkin toisen erän itselleen. Lopputulos kuitenkin Espooseen 3-1.

Jonnelle tuli vastaan Rahul Suri, jolla oli erittäin nopea ja katkova pelityyli. Lähes kaikki pallot haettiin volleysta ja pisteitä menikin puolisenkymmentä strokkeihin kun linjalyönti irtosi seinästä eikä Jonne osannut lähteä riittävän nopeasti pallon edestä pois. Rahul vei selkeästi kaikki erät ja Jonnelta ei löytynyt aseita miten päästä keskikentän ohi. Peli nopeasti ohi 3-0 Espooseen.

SquNa – ESRC V 0-4 (1-12 / 73-139)

Jonne Stengård – Rahul Suri 0-3 (6/11 4/11 4/11)

Ari Rinkiö – Karl-Kristian Högström 1-3 (3/11 11/7 5/11 4/11)

Mikko Männistö – Harri Pohja 0-3 (7/11 5/11 3/11)

Viola Joutsi – Juha Liimatainen 0-3 (8/11 5/11 8/11)

Liigan lopputulos ei mennyt ihan kuin odotettiin. Joukkueita meni viimeisellä kierroksella ohi oikein urakalla ja lopputulos on oli viides sija. Pudotusta viime kauden kolmos sijalta, mutta sama kuin kaksi vuotta sitten.

Tilastot paljastavat että joka kierroksella pelasi Jonne, väliin jäi vain yhden kierroksen toinen pelin nilkkavaivan takia väliin. Seuraavaksi olivat isä/poika yhdistelmä Jani/Atte jotka suorittivat tasaisesti, mutta jäi muutama kierros väliin. Eemeli pelasi ahkerasti, mutta ensimmäinen voitto odottaa vielä tulemista. Ari pelasi voiton Espoossa. Esan ja Teemun voitot tulivat W.O. sta. Junnujen pelit olivat lupaavia, vuoden parin päästä haastetaan 3-4. pelaajia jo tosissaan.

Joukkueessa kauden aikana pelasivat seuraavat pelaajat:

Kauden tulokset täältä: http://www.squash.fi/?page_id=13952