MAAJOUKKUEIDEN SUURLEIRI 14.-16.10.16

Post date: 31-Oct-2016 17:59:42

SSqL järjesti eri maajoukkueryhmille yhteisen leiriviikonlopun. Helsingissä 14.-16.10. Leiri oli jaetusti Talissa ja Merihaassa. Kaikki maajoukkueryhmät harjoittelivat pääasiassa omissa ryhmissään, mutta myös kierrätystä tehtiin. Mukana koko viikonlopun ajan olivat myös kaikki eri ryhmien vastuuvalmentajat.

Harmillisesti miesten maajoukkueen kokoontuminen peruuntui, mutta U17 leirille SquNasta sai kutsun Atte S, Kamilla S sekä Viola J ja U15 leirille Aino L, Jemina S ja Roosa J. Atte joutui lopulta jättämään leirin väliin sairastumisen vuoksi.

U15/17 valmentajat ovat Tommi Lind ja Jaakko-Antti Peltola, joista Tommi keskittyi tällä leirillä joukkueen yhteishengen vahvistamiseen. Jaska toi taas osaamista voimaharjoitteluun.

Teknisen ja taktisen osaamisen hiominen ei ollut tämän leirin pääteema vaan mentiin viiden peruspilarin mukaan, jotka olivat: KEHONKIELI, ENERGIA, ASENNE, KUNNIOITUS ja KOMMUNIKAATIO. Näillä haettiin urheilijan asennetta kentällä ja sen ulkopuolella. Kenttäharjoituksissa nähtiin hieman variaatiota Porissa totuttuun ja huoltaja-valmentajat Jonne ja Teemu pyrkivät oppimaan samalla uutta.

Erityisesti leiriltä jäi mieleen voimaharjoittelun perusteita, joita Porissa ei ole kovasti vielä tehty. Heräsi ajatus, että Porissakin pitäisi aloittaa järjestelmällinen voimanhankintaharjoittelu. Siihen on hyvät edellytykset Urheilutalossa. Asiasta kiinnostuneiden kannattaa vilkaista www.voimanpolku.info. Tästä löytyy myös Appsi puhelimeen.