Pioneer Junior Squash Cup 2016

Post date: 01-Aug-2016 20:46:49

Squashnallet matkasi heinäkuussa Saksan Kölniin pelaamaan Pioneer Junior Cuppiin. Pelaamaan lähti 7 junioria Porista huoltajineen.

Matkalla kohti Vuosaaren satamaa käytiin palauttamassa Olli Tuomisen Squashlähettiläät kiertueen aikana unohtunut takki Vantaan Ikeaan.

Olli antoi junioreille vielä vinkkejä kisoihin ja kertoi kesäkuulumiset. Olli oli Ilmeisesti hakemassa uutta palkintokaappia ensi kaudeksi, sen verran hyvin olivat treenit sujuneet.

Laivamatkan aikana laivakannella viimesteltiin kisoja varten hyppytreeneillä ja ghostingilla. Lisäksi harjoiteltiin punttisalilla.

Pelit Kölnissä olivat isossa urheilukeskuksessa jossa oli Squash koppeja useammassa kerroksessa.

Käytävät olivat jo valmiiksi ahtaat ja siihen lisättiin vajaa kolmesataa junioria huoltajineen niin tungos ja lämpö oli melkoinen.

Ruokailu oli järjestetty urheilukeskuksen takapihalla jossa oli myös uima-allas. Ruoka oli taattua Saksalaista laatua, kuvassa kirjoittajan annos.

Day 1

Pelin aloitti Aino jolla oli vastassa ammattilaisena pelannut Thierry Lincoun tytär Kara. Peligeenit ovat näemmä perinnöllisiä koska lyönnit olivat oikean mittaisia ja pysyivät seinissä kiinni. Heti kun paikka aukesi niin tuli tarkka etulyönti.

Peli Karalle 3-0. Kun peli oli ohi Aino tarjosi kättä Karalle, mutta nuori ranskatar paiskasi käden sivuun ja muiskasi Ainolle poskisuudelmat. Tilanne oli Ainolle melko yllätys vielä senkin takia että pituuseron takia suukot ulottuivat kaulalle.

Peliä jatkoivat Jemina Tsekkiläistä vastaan ja Roosa Egyptiläistä. Molemmat joutuivat kuitenkin taipumaan ensimmäisen kierroksen ja kaikki Porilaiset U13 tytöt päätyivät samaan 5 pelaajan lohkoon jossa oli lisäksi pari ulkomaalaista. Saksassakin pelattiin siten jonkun verran Porilaisten kesken.

Kamillan ensimmäinen peli oli USA:n tyttöä vastaan päätyen 3-1.

Violalla kova vastus Egyptistä asti sekin peli nopeasti ohi 3-0.

Iiriksellä ensimmäinen peli Hollantilaista vastaan. Iiriksen ei oikein saanut peliä käyntiin ja nopeasti ohi 3-0.

Attella vastassa Saksalainen Drehmer-Saelz. Attella selkeästi painavammat takalyönnit ja Saksalaisella erittäin terävät etulyönnit ja boastit. Ensimmäinen erä Saksalaiselle jonka jälkeen alkoi hän hieman hiipui ja toinen erä Attelle. Kolmannessa Atte hyvässä etumatkassa ja Saksalainen irvisteli väsymystään ja alkoi pelaamaan upporikasta ja rutiköyhää onnistuen siinä hyvin ja vieden kolmannen. Viimeinen erä sekalaista peliä saksalaiselle 3-1.

Kisat kestivät neljä päivää perjantaista maanantaille ja jokaiselle pelaajalle tuli 1-3 peliä per päivä joten melkoinen urakka junioreille.

Aikataulut olivat varsinkin perjantaina melko sekaisin ja pelit olivat useita tunteja myöhässä. Esimerkiksi Helsingistä mukana olleen Joel Jalovaaran peli oli merkattu alkamaan klo 22, mutta peli lähti käyntiin vasta 1 jälkeen yöllä. Sekin meni viisi eräiseksi ja viimeinen erä vielä jatkopalloille, mutta suomalainen puristi itselleen siitäkin voiton.

Maanantaina pelattiin finaaleja ja viimeisiä sijoitusotteluita. Paikalla oli muitakin suomalaisia Kuusamosta Helsinkiin. Myös U17 maajoukkuevalmentaja Jaakko-Antti Peltola oli paikalla.

Tässä kirjoittajan omat huomiot pelejä katsellessa, näitä sitten harjoitellaan kun kausi taas alkaa ensi viikolla:

  1. Syöttöjen tarkkuutta parannettava, hiukankin irtoilevista palloista lyötiin armotta piste.

  2. Syötönpalautukset ja ja niihin liikkuminen. Monesti seisottiin suorin jaloin ja kuroteltiin palloihin huonoista asennoista.

  3. Pallo pitää saada käännettyä linjaa. Liian usein antaudutaan boastiin joita näissä kisoissa odoteltiin ja lyötiin heti piste.

  4. Parannettavaa on myös yleisesti liikkumisessa, kuten rintamasuunta ja pallon taakse pääseminen

  5. Järjestelmällisyyttä pitää parantaa, peruslyönti on pallo taakse ja heti kun paikka aukeaa lyödään mahdollisimman tehokas pistelyönti. Kikkailut kuten kolmen seinän boasti edestä pitää kitkeä pois

  6. Kaikilla parannettavaa liikkumisessa. Liikkeen pitää olla kovaa palloon ja takaisin teelle. Hiki pitää olla koko ajan päällä eikä kentälle mennä löntystelemään

  7. Eteen pitää olla koko ajan valmis menemään, taakse kyllä ehtii.

  8. Lyöntitekniikkaa pitää parantaa, nyt pallo ei pysy linjassa ja irtopalloista rankaistaan heti.

Ulkomaan kisamatkat tuovat ennenkaikkea kisakokemusta ja näkymää siihen mikä taso maailmalla on Squashissa. Tällä kertaa ei kukaan päässyt ensimmäisestä kierroksesta eteenpäin joten paljon on vielä harjoiteltavaa.

Tässä linkki kaikkien Suomalaisten tuloksiin: http://www.europeansquash.com/sport/matches.aspx?id=20471A13-4160-403E-BA24-C3F306201DC6&c=FIN

Tässä linkki Squash.fi kisauutisen: http://www.squash.fi/?p=18116