SM kisat 2016

Post date: 17-Feb-2016 09:40:01

Squna lähti Squashin aikuisten SM kisoihin jälleen isolla porukalla, peräti 7 osallistujaa. Osa porukasta oli juuri tuonut mitaleja junnujen SM kisoista muutamaa viikkoa aiemmin. Kotiin tuomiseksi tuli Naisten B-sarjan Hopea ja Pronssi! Onnea Kamilla ja Iiris!

Pelaamisen aloitti Teemu. Vastaan tuli Oulusta Kooma Squash Clubin Vesa Pietilä. Vesa oli ulottuva ja tarkka eikä Teemulla ollut juuri eväitä Vesan ohittamiseen, kiirettä piti siinä määrin. Ottelu Pietilälle 3-0. Lohdutuskierroksella Teemulle tuli jälleen Kooman mies vastaan, Tapio Ulkuniemi. Ottelu oli kahden hävinneen miehen hyvähenkinen matsi, jossa suurin jännitys kohdistui siihen saako Teemu pistettäkään kolmannessa erässä – kyllä sai. Eikä riemulla ollut rajaa. Ottelu Tapiolle 3-0 ja Teemu tuomaroimaan.

Seuraavaksi vuorossa Jonne ja vastaa tuli tuttu Turkulainen Santtu Elo. Peli käyntiin ja Porilaisen taktiikka oli perinteinen takalasiin tähtääminen lattiapompun kautta. Taktiikka toimi melko hyvin tosin aina välillä nuoren Turkulaisen boastit yllätti ja eteen lähteminen jäi pelkäksi nytkähtämiseksi. Lopputulos kuitenkin melko selkeästi 3-0 ja Porilainen toiselle kierrokselle. Toinen kierros Jonnella oli Henri Kanasta vastaan joka oli voittanut tiukan 5 eräisen aamupäivällä Joel Jalovaaraa vastaan. Tiedossa oli että takakentällä pelataan ja kunto ei lopu vastustajalta kesken. Peli käyntiin ja takana pelattiin aina välillä korkeahkoja etupalloja. Ensimmäinen erä paljon virheitä, mutta tulos melko tasainen. Toisessa erässä keskikentän katkomiset eivät onnistuneet Kanasen hyvien linjalyöntien vuoksi. Kolmannessa erässä yrittettiin lyödä kovempaa ja syvemmälle, mutta lopussa alkoi tankki tyhjentyä ja lopputulos Kanaselle 3-0.

Atte alkoi urakkansa erittäin kokenutta Tuomo Pohjamiestä vastaan. Tiedossa oli että pallorallit eivät ole pitkiä ja paljon lyödään eteen yleisemmin boastilla. Atte aloitti hyvin, liikkui nopeasti ja ei antanut Tuomon yllättää. ensimmäinen erä helpohkosti Attelle. Toisessa erässä Tuomo alkoi lukea Atten peliä ja oli jo monesti odottamassa palloa maila valmiina josta laittoi erittäin tarkkoja lyöntejä oikeisiin paikkoihin. Kolmannessa erässä Atte pisti lisää vauhtia koneeseen ja alkoi tekemään enemmän pikkuboasteja ja yllättäviä krosseja jotka toimivat hyvin. Neljäs erä oli melkoinen taistelu, Tuomo pisti myös vauhtia koneeseen ja erästä tulikin melkoinen ilotulitus, pallot olivat pitkiä ja sisälsi erittäin raastavia hakuja. Lopputulos kuitenkin 3-1 Poriin erittäin kovalla ja hienolla taistelulla. Toiselle kierrokselle Attelle tuli vastaan jo ennakkoon pelätty Harri Valasma. Harri oli voittanut Atten jo aiemmin Tampere Openissa ja tiedossa oli että peli on vaikea. Peli oli täysin odotuksien mukainen. Pelin aikana nähtiin suoraan syötöstä lyötyjä volley krossi nickejä, jokainen lyönti Harrin mailasta oli tarkkaan harkittu ja täydellisesti suoritettu. Attelle jäi puolustajan rooli kurotella palloja huonoista paikoista ja yrittää nostella niitä ylös. lopputulos selkeä 3-0 ja pelit ohi.

Jani aloitti pelaamisen näyttävästi lasikentällä. Ensimmäisessä erässä peli oli tasaista vasurilla pelaavan Eskelisen kanssa. Ongelmia oli saada palloa menemään linjassa taakse asti ja niistä Eskelinen rankaisi nopeasti vieden pari erää. Kolmanteen erään tarjottiin ohjetta alkaa mälläämään palloa taakse aina kun on paikka, mutta taktiikka ei oikein purrut koska pallot poukkailivat liikaa takalasista irti tai eivät olleet riittävän tarkkoja. Peli Eskeliselle 3-0 ja Janin ensimmäinen häviö lasikentällä on ikuistettu Youtubeen. Platessa Janille tuli vastaan tuttu Esa Sutelainen. Ennakkoon tiedettiin että takana pelattaan ja melko ahkerasti boastataan. Peli oli oletetun tasaista isojen miesten vääntöä ja lyöntitarkkuus korvattiin kovuudella. Pallojen ollessa irti seinästä keskikentällä oli ahdasta ja tuomari oli kovilla, kun käsiä leviteltiin lähes joka pallon jälkeen. Kovaa vääntöä kesti täydet viisi erää Esalle 3 matsi palloa, mutta Porilainen väänsi itsensä sillasta vielä tasoihin ja voittoon. Maistuva työvoitto. Janin peli youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=y6iKqNwxyNU

Iiris pelasi todella hyvät kisat. Tampereelta tuli tieto että Laura Ylikoski oli sairastunut ja ensimmäisestä ottelusta tuli siten w.o. Kisaurakka alkoi siten vasta semifinaalivaiheesta. Vastaan tuli kokenut Saana Valasma Oulusta. Jo ensimmäinen erä lupasi Iirikselle hyvää, mutta erä karkasi Saanalle selvin luvuin 11-5 vaikka peliesitys oli kyllä parempi. Toinen erä meni harmitellen ensimmäistä, mutta kolmannessa painavat linjat alkoivat tehota ja Iiris sai ensimmäisen erävoittonsa Saanasta. Ilme oli hyvä vaikka ottelu menikin Saanalle lopulta 3-1. Pronssiottelusta tuli sitten perheen sisäinen mittelö Violaa vastaan. Sisarukset pelasivat hyvän squashottelun, Iiris pyrki lyömään taakse ja Viola sortui pieneen epätarkkuuteen antaen “unforced erroreita” liikaa. Ottelu Iirikselle 3-1, Viola sai erävoittonsa kolmannessä erässä kun lobit putosivat tarkasti takakulmiin. Pronssi isosiskolle Naisten B-luokassa ja saadut onnittelut olivat ansaitut. Iiris tekee tunnollisesti työtä squashinsa eteen ja saaliina ensimmäinen SM-tason mitali Iirikselle.

Viola pelasi ensimmäisen ottelunsa Kouvolan Johanna Salmea. Tuttu vastus mm. Junnu-SM kisoista muutaman viikon taka. Viola pelasi varmasti eikä antanut Johannalle erääkään. Hyvä suoritus, jolla irtosi semifinaalipaikka Seurakaveri Kamillaa vastaan.

Kamilla pelasi ensimmäisen pelin Ella Heikkilä vastaan, kaksi ensimmäistä erää oli vaikeita ja tasaisia. Pikkaista alkukankeutta ja hermostuneisuutta oli Kamilla nähtävissä ja Ella pelasi hyvin ottaen irtopisteet varmasti kotiin. Kolmannessa erässä alkoi Kamillan lyöntipeli sujua ja kotikentällä viime aikoina hiotut syötöt osua kohdilleen. Kaksi seuraavaa erää varmasti Kamillalle peli 3-1. Seuraavaksi asteli vastaan Viola, tämä sama kenttä ja vastustaja oli ollut vain muutama viikko aiemmin edessä kun U15 Junnu SM ratkottiin. Nyt Kamillalla oli otettu edellisen viikon Ruotsin kisasta oppia ja keskityttiin tarkkoihin syöttöihin ja kovaan takakenttälyöntiin jossa koko vartalo on mukana. Taktiikka tuotti tulosta ja tällä kertaa voitto Kamillalle 3-0.

Finaalissa vastaan tuli tuttu kilpakumppani Oulun Saana Valasma, Saana oli jo aiemmin tiputtanut Iiriksen pronssipeliin. Peli oli lasikentällä ja se on melko haastava jos ei aiemmin siellä pelannut. Saana sai pallon pidettyä hyvin takana ja kävi erittäin kärkkäästi irtopalloihin kiinni nakuttaen ne erittäin hyvällä prosentilla etukentälle. Hyvä peli Kamillalta, Squnan tytöt ovat saaneet Oulun tyttöjä aimo harppauksin kiinni, kohta mennään rinnalle ja ohi. Palkinnoksi Kamillalle pelistä Naisten B sarjan SM hopea, onnittelut! Kamillan peli Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=qGWdnpNaBCQ

Squna osallistui tänä vuonna aktiivisesti myös tuomarointiin, vapaaehtoiset ovat vähissä kun kisajärjestäjät etsivät tuomareita ennakolta vaikeiksi tiedettyihin peleihin. Jani otti haasteita useammankin rohkeasti vastaan ja alla olevassa kuvassa tuomaroi tulevan Suomen mestarin pallon rohkeasti No Letiksi. Kyllä, Janin mielestä Olli oli liian hidas siinä pallossa :)