Squashliiga 4 MetStone Espoo

Post date: 10-Jan-2016 06:12:39

Porilaisten liigakierroksen kokoonpano oli ennen näkemätön. Useampi vakiopelaaja oli ajoittanut lomamatkansa samaan ajankohtaan ja näin porilaiset pääsivät näyttämään, kuinka leveä pelaaja-arsenaali Porista löytyy. Ensikertaa liigakierrokselle osallistui nuori juniorilupaus Kamilla Stengård ja tällä kaudella ensimmäistä kertaa liigakierroksella näyttäytyi myös vanha sotaratsu Ari Rinkiö.

Ensimmäisessä pelissä Helsingin Squashkerhosta Kamillan vastaan asteli Niilo Riikonen. Riikonen pelasi fyysisesti kovaa ja pallo viuhui kopissa vauhdilla. Kamilla kuitenkin onnistui hyvin pitämään pään kylmänä ja iskemään rauhassa hyvää linjaa, mutta se ei tällä kertaa riittänyt voittoon. Peli helsinkiläisille selvin luvuin 0-3.

Toisessa pelissä Ari kohtasi Rasmus Sirkiän. Sirkiä oli ensimmäisessä erässä hämillään, kun Ari esitteli vuoron perään rysty- ja kämmenlyöntejään, eikä Sirkiä tahtonut saada jutun juonesta kiinni. Toisessa erässä Sirkiä onnistui kuitenkin kääntämään erän niukasti itselleen ja sen jälkeen Aria vietiin. Loppulukemat pelissä 1-3 Sirkiän eduksi.

Tavallisesti joukkueen nelospelaajana oleva Eemeli oli ihmeissään pelatessaan kakkospelaajana. Eemeliä vastaan asettui Jan Riutta. Ottaen huomioon, että ranking-listalla pelaajien väliin mahtuu yli sata pelaajaa, niin Eemeli onnistui metsästämään pisteitä kohtalaisesti. Peli selvin luvuin kuitenkin helsinkiläisille 0-3.

Seurojen kärkikamppailussa Jonne sai vastaansa Joel Jalovaaran. Ensimmäiseen erään Jalovaara tuli kylmin jaloin ja Jonne sai erästä helponnäköisen voiton. Jalovaara heräsi kuitenkin toiseen erään ja taisteli niukan voiton Jonnesta ja sai pelin kulun kääntymään edukseen. Tiukan väännön ja korkean sykkeen jälkeen, peli helsinkiläisille lukemin 1-3.

SquNa – HSK II 0-4

Jonne Stengård – Joel Jalovaara 1-3 (11/5 10/12 9/11 5/11)

Eemeli Lappalainen – Jan Riutta 0-3 (8/11 6/11 3/11)

Ari Rinkiö – Rasmus Sirkiä 1-3 (11/6 10/12 4/11 6/11)

Kamilla Stengård – Niilo Riikonen 0-3 (4-11 3-11 1-11)

Sarjataulukon viimeisenä majaileva Helsinki Squash Rackets Club asettui seuraavaksi Nalleja vastaan. Kamillan ja Juha Sarlundin välisessä taistelussa massaetu oli helsinkiläisten puolella. Kamilla joutui taipumaan selvin luvuin 0-3.

Ari sai vastaansa Markku Laurén. Ensimmäinen erä meni niukasti helsinkiläisille, mutta sen jälkeen Ari onnistui kääntämään loput erät itselleen. Arille voitto lukemin 3-1.

Eemelin ja vastustajan Albert Anderssonin tasoero oli jälleen selkeä. Ranking-listalla 99 pelaajan nimet mahtuvat herrojen väliin. Peli selvin luvuin 0-3 Anderssonille.

Jonnen ja Jukka Havasten peli oli tasaista, mutta Jonne onnistui taistelemaan itselleen jokaisen erän. Voitto Poriin puhtaasti 3-0.

SquNa – HSRC IV 2-2

Jonne Stengård – Jukka Havaste 3-0 (11/4 12/10 11/7)

Eemeli Lappalainen – Albert Andersson 0-3 (4/11 7/11 6/11)

Ari Rinkiö – Markku Laurén 3-1 (9/11 11/4 11/9 11/7)

Kamilla Stengård – Juha Sarlund 0-3 (2/11 4/11 5/11)

Sarjatilanne

Seuraavan kerran liigaa pelataan Turussa 27. helmikuuta, jossa Nalleja vastaan tepsuttelee sarjajohtaja MetStone ja TSSq III.