Squashliiga 5 TSSQ Turku

Post date: 27-Feb-2016 20:40:10

Nallet olivat palanneet lähes vakiokokoonpanoon divarijoukkueessa eli kolme Ässää (S) ja Eemeli, joka oli karsinnan kautta noussut 4. pelaajaksi. Turkuun lähdettiin valoisaan aikaan ja aurinkokin häikäisi mukavasti lumista helmikuun aamua. Matka eteni rattoisasti kun keskusteltiin ja suunniteltiin seuran uusia aikuis- ja junnuvuoroja, jotka ovat pienen hienosäätämisen edessä.

Turussa oltiin hyvissä ajoissa ja isäntiä jouduttiin hetki odottelemaan. Squna oli alussa tuomarointi vuorossa, joten siinä oli hyvä mitata tulevien vastusten kunto. Metstone oli tuttuun tapaan kovalla joukkueella liikkeellä.

Tuomaroinnin jälkeen pelit käyntiin TSSQ III joukkueen kanssa. Pelijärjestys oli tuttu 4-3-1-2. Eemeli sai vastaansa uuden pelaajan Justin Parflamanin joka pelasi uransa ensimmäistä kilpailua. Eemelin vastus oli hyvin saman tasoinen ja nyt oli oikeasti ensimmäisen divarivoiton mahdollisuus lähellä. Molemmat pelaajat sortuivat etu- ja keskikentällä kikkailemaan ja siellä nähtiinkin monen suuntaisia boasteja ja krosseja. Justin kuitenkin hieman varmemmalla kädellä napsi pisteet. Erätauolla painotettiin suoraa peliä ja kikkailun vähenemistä, peli alkoikin näyttää paremmalta, mutta erä jälleen Justinille. Kolmanteen erää painotettiin lisää ja tarkempaa syvyyttä, koska vastustajan heikoimmat kohdat olivat siellä. Kolmas erä olikin pelillisesti tasaisin ja palloa saatiin taakse, mutta lopputulos numeroissa täsmälleen sama. Eemelille lisää harjoitusta linjapeliin, syvyyteen ja etenkin syötön vastaanottoon niin tulosta alkaa tulla. Lopputuloksesta 3-0 huolimatta Eemelin paras esitys liigahistoriassa.

Atte sai vastaansa konkari mailapelitaituri Jari Salosen. Ensimmäinen erä näytti niin helpolta ja selvältä Atten voitolta, että peli näytti olevan taputeltu. Seuraavissa erissä kuitenkin tapahtui jotain hämmentävää Jarin erittäin tarkat seinää nuolevat lobit tippuivat takanikkiin ja Porilainen alkoi turhautua, kun mikään ei onnistunut. Jari jatkoi tarkkaa lobbailua ja Atten kurottamat palautukset tippuivat keskikentällä josta Jari nakutteli tasaisesti pisteet itselleen. Seuraavissa erissä Atte yritti keksiä keinoja saada lobittaja aisoihin, mutta ei onnistunut tällä kertaa. Lopputulos Jarille 1-3. Lukijoille pähkinä purtavaksi, miten lobittaja voitetaan, mennäänkö mukaan samaan peliin, lisätäänkö tempoa, pelataanko eteen, taakse, kovempaa? Ehdotukset vaikka twitteriin: https://twitter.com/squashnallet

TSSQ:n vakio ykköspelaaja Söde oli valinnut omistautua tämän liigakierroksen paperityölle. Täten Janille vastaan uudeksi ykköseksi noussut Roope Toivanen, tätä peliä ei kukaan Squnalainen ollut todistamassa, mutta peli oli melko selkeästä Janille 3-0.

Jonne pelasi 2. paikkaa ja vastaan tuli uusi vastustaja Petri Toivonen. Petri vahvuudet olivat keskikentällä erittäin nopeat katkot ja kovat volley lyönnit, jotka saivatkin aikaan monta pistettä. Ensimmäinen erä Jonnelle peruspelaamisella niin että palloa liimattiin keskikentällä seinään kiinni ja päästiin vastustajan vahvuuksien ohi. Seuraavassa erässä Petri pääsi yllättämään Jonnen otteen hieman herpaantuessa. Kolmas eräs oli tasaista vääntöä, Turkulainen alkoi jo näyttää hiipumisen merkkejä ja palloa alettiin tuuppaamaan ahkerammin eteen onnistuneen takalyönnin jälkeen ja tuloksena erä Poriin. Neljänteen erään tulikin Turkulainen joka yritti tehdä pisteet lyömällä eteen tarkkoja tappolyöntejä. Jonne haki kuitenkin suurimman osan ja laittoi vastastopparin johon Turkulainen ei enää tullut. Voitto Jonnelle 3-1. Turun kanssa siis tasapeli 2-2

TSSq III – SquNa 2-2 (7-7 / 113-88)

Roope Toivanen – Jani Stengård 0-3 (5/11 3/11 2/11)

Petri Toivonen – Jonne Stengård 1-3 (11/2 11/7 11/3)

Jari Salonen – Atte Stengård 3-1 (4/11 11/8 11/7 11/2)

Justin Parflaman – Eemeli Lappalainen 3-0 (11/5 11/5 11/5)

Seuraavaksi kova Metstonen joukkue joka oli ennen tätä hävinnyt koko kauden aikana vain 3 peliä. Niistä 2 ESRC:lle ja 1 Squnalle. Aikataulu oli melko kireä ja Eemelin peli käyntiin samaan aikaan kun Jonne vielä pelasi TSSQ:n Petri Toivolan kanssa. Eemelin peliäkään ei kukaan Squnalainen nähnyt, mutta peli nopeasti ohi 3-0 Metstonelle.

Atte pelasi etukäteen mielenkiintoiseksi arvioidun pelin Kari Hautalan kanssa. Kari juoksi Jonnen Porin liigakierroksella nurin 3-0. Attelle Karin kanssa pelaaminen sopi erittäin hyvin. Pallot pitkiä, linjaa pelattiin kunnes pallo irtosi ja sitten hyvästä paikasta eteen. Ensimmäinen erä Attelle helpohkosti. Toisessa erässä Atte pelasi rystylinjaa jossa Kari oli selvästi parempi. Kari piti rystylinjan tarkkana kunnes pallo irtosi seinästä ja tarkalla hyökkäys boastilla piste kotiin. Kolmanteen erään Attelle uusi taktiikka, kämmenlinjaa alettiin painostamaan ja ei jääty hieromaan rystylinjaa vaan vaihdeltiin aina välillä puolta. Peli alkoi toimia paremmin kuin hyvin ja seuraavat pari erää Attelle ja nähtiin sellainenkin ihme että Kari alkoi osoittaman väsymisen merkkejä loppupalloissa. Atte osoitti itsevarmuuden merkkejä tekemällä näyttävän PSA tyylisen lopetuksen lyömällä pallon krossi nikkiin. Hieno voitto Attelle 3-1, samalla ensimmäinen Squnalainen joka Karin on voittanut, onnittelut.

Janille vastaan Iiro Stubin ja mielessä oli karvas tappio Porin kierroksella. Peli noudatteli samaa kaavaa kuin viimeksikin, Iiro piti pallot lyhyenä ja napsi tarkoilla lyönneillä pelin kotiin 3-0.

Jonnelle tuli jälleen uusi vastustaja tällä kertaa Marko Värilä. Marko oli jo aiemmin eri kisoissa kaatanut Janin ja Atten, nyt lähdettiin hakemaan Squnan ensimmäistä voittoa Värilasta. Värilasta tiedettiin että ottaa tilan haltuun ja koppi tuntuu normaaliakin pienemmältä. Taktiikaksi siis saada pallo liimattua seinään ja syvälle takanurkkiin. Kaksi ensimmäistä erää meni hienosti suunnitelman mukaan ja pisteitä tuli paljon Markon virheistä. Kolmannessa erässä Jonne alkoi löysäillä takalyönneissä ja samalla Markolle iski taistelumoodi päälle ja kaksi seuraavaa erää Markolle. Viidenteen erään pistettiin kaikki peliin, asetelma oli Porilaiselle hankala sillä Metstonen koko joukkue oli äänekkäästi kannustamassa Markoa ja siinä hurmoksessa taisi muutama Squnalainenkin hurrata mukana.

Porissa on pari kuukautta fysiikka harjoituksissa ahkerasti harjoiteltu Thierry Lincoun opein askellusta, ghostausta ja Lincoun Magic Squarea. Nyt lähdettiin ammentamaan sitä kautta hyvää lyöntiä. Tärkeintä on mennä palloon ja ottaa hyvä tukeva asento josta lyödään tarkka kova lyönti. Tämä hyvän lyöntiasennon ottaminen on aina raskaampaa, kuin huonon ottaminen. Huonosta asennosta on monesti nopeampi lyödä ja joutuu liikkumaan vähemmän. Lopputulos on kuitenkin paljon parempi kun tekee lisätyön menemällä hyvään lyöntiasentoon. Tällä taktiikalla edettiin. Markolla hirmuinen taistelu päällä huumaava kannatusjoukko takana. Porilainen kuitenkin asetteli jalkoja parhaansa mukaan ja haki hyvää asentoa. Pallo menikin pääasiassa melko tarkkana takanurkkiin asti. Porilaisen silmin muutama kyseenalainen tuomio antoi Markolle kuitenkin matsipallo tilanteessa 10-8. Tästä kuitenkin selvittiin kovalla keskittymisellä asentoon ja lyöntiin. Lopputulos jatkopallojen jälkeen Poriin 3-2. Jonnelle Squnan ensimmäinen voitto Värilasta, onnittelut.

SquNa – MetStone II 2-2 (6-9 / 112-141)

Jani Stengård – Iiro Stubin 0-3 (6/11 9/11 2/11)

Jonne Stengård – Marko Värilä 3-2 (11/5 11/9 8/11 4/11 12/10)

Atte Stengård – Kari Hautala 3-1 (11/7 4/11 11/5 11/6)

Eemeli Lappalainen – Jari Puumala 0-3 (4/11 3/11 5/11)

Kotimatkalla 2 tasuri peliä hymyilytti joukkuetta.

Tuloksia voi seurailla täällä: http://www.squash.fi/?page_id=13952

Tilanne on Metstonelle selkeä, vain 5 hävittyä ottelua ja niistä 3 on Squnalaisten. TSSQ III sai pisteellä kiinni Squnaa ja ovat nyt tasoissa. ESRC V väijyy pisteen päässä ja tasainen Saskö kahden.

Seuraava kierros on Espoossa jo muutaman viikon kuluttua 12.3.2016, siellä on mahdollisuus varmistaa sarjan toinen sija.

2015-16: MIESTEN II-DIVISIOONA, B-LOHKO