Tason 1 valmentajakoulutus Talissa 14.-15.5.2016

Post date: 18-May-2016 17:36:52

Viikonlopun mittaiselle valmentajakurssille Helsingin Taliin suunnisti Porista taistelupari: Teemu ja Eemeli. Kurssille otti osaa monenkirjava porukka - pääosin pääkaupunkiseudulta. Osalla osallistujista oli jo vuosien kokemusta valmennuksesta ja toiset opiskelivat vasta kurssilla squashin sääntöjä. Kurssilaisia oli paikalla toistakymmentä.

Vaikka osalla kurssilaisista olikin taustallaan varsin mittava harrastuneisuus, niin taitotaso kurssilaisten kesken saatiin tasattua heti ensimmäisissä käytännönharjoitteissa, kun ne piti suorittaa heikommalla mailakädellä. Valtaosa kurssilaisista vaihtoi siis mailan vasempaan käteen ja alkoi sohia palloa päin - back to basics.

Kurssi sisälsi 10 tuntia käytännönharjoitteita kentällä ja 4 tuntia teorian opiskelua/keskusteluja. Tavoitteena oli oppia menetelmiä aloittelevan pelaajan ohjaamiseksi yksinkertaiseen peliin. Kouluttajana Squashliiton kurssilla toimi Markku Hyrske.

Nähtäväksi jää, kuinka hyvin Teemu ja Eemeli saavat viikonlopun aikana opitut peruspelin elementit iskostettua porilaispelaajien mieliin.

Valmentajakurssi