TSSq Cup - Squnalle 2-kaavion voitto

Post date: 18-Sep-2016 12:02:30

TSSq cup 2016

Turussa järjestettäviin kisoihin lähti täysi autolastillinen Porilaisia. 2-kaavioon Atte, Tuomas, Jani ja Jonne sekä 3-kaavioon Esa ja Kamilla.

Ensimmäiset pelit olivat Esalla ja Kamillalla. Kamillan vastus oli nuori Onni Niskala. Ensimmäinen erä meni selvästi Onnille, joka pelasi todella hienoa oikeaoppista squashia. Kamilla tuntui olevan vielä aamupöpperössä, mutta pääsi pian kiinni peliin ja seuraavat kolme erää Kamillalle lopputuloksena 3-1 ja seuraavalle kierrokselle. Seuraavaksi vastaan tuli Tom Söderholm joka napsi varmalla lyönnillä pisteet nopeasti itselleen. Peli melko selvästi Tomille 3-0.

Esan peli oli Kari Aaltoa vastaan. Karin peli oli järjestelmällistä tarkkaa linja peliä ja päälle vielä hyvät haut, tämä oli Esan railakkaalle pelityylille myrkkyä. Pitkän ja hikisen urakan jälkeen peli Karille ja Esa päätyi plateen. Platessa Esa voitti Onni Niskalan, Antto Määttäsen ja Roope Toivasen. Kovin vääntö käytiin Keijo Liikalan kanssa, joka on taas täydessä terässä viime talvena Pori Openissa tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen. Keijo yllätti Esan tarkoilla etulyönneillä ja näin Esa päätyi ansaitulle toiselle sijalle platessa.

Tuomas pelasi ensimmäisen kierroksen Erik Mäkeä vastaan, mutta pienen loukkaantumisen vuoksi ei pystynyt pelaamaan täysipainoisesti, peli Erik Mäelle 3-0.

2-kaavion ensimmäisen kierroksen peli Stengård vastaan Stengård oli ennakkoon herättänyt mielenkiitoa Squashpiireissä ja syystäkin, sillä näitä kohtaamisia tulee harvoin virallisissa kisoissa. Edellinen oli viime kaudella Talihallissa jossa Jani voitti mittelön. Peliä seuraamaan kerääntyikin iso yleisö ja mustapekka kortin oli saanut Jouko Järvi, joka joutui tuomaroimaan peliä.

Ensimmäinen erä meni helpohkosti Janille. Jälkihaastettelussa tämä johtui Jonnen kipeytyneestä olkapäästä, joka lämpeää vasta toiseen erään ja sallii kämmen ja volleypelaamisen. Toisessa erässä olikin sitten tasaisempaa vääntöä ja erä Jonnelle. Tässä vaiheessa tuomari alkoi jo väsymään jatkuvaan tiellä olemiseen ja hitaaseen väistämiseen. Kolmas erä jatkopalloilla Janille ja neljäs erä Jonnelle. Klassikko 5 erän vääntö siis toteutui. Viides erä eteni totuttuun tapaan, pitkiä palloja, let tilanteita, tuomarin kanssa väittelyä. Voittaja kuitenkin saatiin selville, tällä kertaa Jonne 3-2.

Jonne jatkoon ja vastaan Tampereen Erik Mäki. Erikin peli oli kuitenkin vielä liian vauhdikasta, mutta erän sentään sai napsittua.

Jani eteni Platessa niin että sai W.O. Tuomas Kuuluvaiselta ja seuraava peli Lasse Sulkua vastaa. Lasse kuitenkin vahvempi 3-1.

Atte aloitti pelinsä 2-kaaviossa Lasse Sulkua vastaan. Lasse pelaa hyvää peruspeliä joka sopi mainiosti Attelle. Atte piti kovaa tempoa ja palloa tarkasti linjassa niin että Lasse ei pääsyt hyökkäämään. Peli tasaisesti Attelle 3-0.

Seuraavaksi vastaan Karl-Kristian Högblom Espoosta. Vasurilla pelaava Karlin peli oli alussa hieman hermostunutta ja pari erää vaivattomasti Attelle. Kolmanteen erään Karl pääsi kiinni ja Atte sortui helppoihin virheisiin, mutta pusersi vielä pelin itselleen 3-0.

Erik Mäki oli kolmas vastus ja ensimmäinen erä Erikille, pääosin hermoilun vuoksi. Seuraavissa erissä peruspeli kuntoon ja pisteet edestä. Lopputulos 3-1. ja Atte finaaliin.

Finaalissa vastaan Samuli Niskala jolla oli ollut pitkä tie finaaliin. Samuli oli pelannut jo useamman kovan pelin ja tiputtanut kovia nimiä mm. Marko Suistomaa, Petteri Tiitinen ja Raimo Yliranta.

Ensimmäinen erä meni Attelle selvästi, Samuli tuntui jo valmiiksi väsyneeltä. Toisessa erässä peli kuitenkin koveni ja jatkopallojen jälkeen erä Samulille. Kolmas erä jälleen helposti Attelle ja neljäs eräkin alkoi lupaavasti Atten johtaessa jo 8-3 ja voitto näytti jo olevan niin lähellä että keskittyminen herpaantui. Samuli iski tilanteeseen heti kiinni ja Atten iskiessä palloa peltiin erä päätyi lopulta 11-8 Samulille. Erän lopulla mailan kestävyyttä koeteltiin paiskomalla sitä seinään ja siitä hyvästä tuomari antoi käytösvaroituksen Porin pojalle.

Finaalin viides ja ratkaiseva erä edessä ja erätauolla painotettiin voiton olevan nyt kiinni korvien välistä. Atte sai kasattua itsensä hyvin viimeiseen erään ja palasi peruspeliin jolla lopulta voitto irtosi 3-2.

Poriin TSSq cupin kultamitali, paketti Elovenaa ja Squnan historian ensimmäinen miesten 2-kaavion kultamitali!