UCS Swedish Open Squash 2016

Post date: 16-Feb-2016 11:59:06

Ruotsin Linköpingissä järjestetään vuosittain 70 000 dollarin squashin ammattilaisturnaus, johon osallistuu useampi maailman TOP 10 rankatuista pelaajista. Squna lähti sitä katsomaan ja osallistui samaan aikaan järjestettyyn UCS Swedish Squash Cupiin. Pelaajia Squnasta oli 7 kappaletta ja vierailevan tähtenä HSK:n Joel Jalovaara oli mukana seurueessa.

Ammattilaisturnausta hieman haittasi muutama harmittava loukkaantuminen mm. Ranskan Gregory Caultier, Englannnin James Willstrop ja mielenkiintoinen Egyptiläinen nuori pelaaja Mazem Hesham jotka jäivät kisasta pois. Paikalla oli kuitenkin huippunimiä kuten Simon Rösner, Daryl Selby, Tarek Momen ja Karim El Gawad. Lisäksi karsinnassa oli kolme suomalaista joista Olli Tuominen pääsi pääsarjaan, Miko Äijänen ja Heke Mustonen karsiutuivat.

Squna matkasi laivalla Ruotsiin ja loppumatka mentiin autolla. Katsottavaa oli heti torstaina jopa 8 peliä ja hallilla istuttiinkin reippaat 9 tuntia. Ollin peli oli jännnittävää katsottavaa, valitettavasti Englannin Daryl Selby vei ottelussa pidemmän korren.

Perjantaina pelattiin Squash Cuppia. Jonne ja Teemu karsiutuivat ensimmäisellä kierroksella. Jonnen pelissä vastustajina oli peräti kolme ruotsalaista, yksi kentällä ja kaksi hänen seurakaveriaan tuomitsemassa peliä keltasinisin lasein. Teemu teki pelissään Squnan ennätyksen pisimmästä kisoissa pelatusta erästä 21-19. Aiempi ennätys oli Attella hallussa vain viikon, joka tuli Junnu SM:sta 20-18. Onnea uudelle ennätykselle.

Atte ja Joel pääsivät toiselle kierrokselle. Atten kaatoi erittäin kovaa lyövä Svensson ja Joelin kaatoi vanha tuttu Suomen kaataja Fritioff Jacobsson. Fritiof nikitti kaikessa rauhassa kaikki hiukankin irti olevat pallot antaen Joelille hyvin vähän mahdollisuuksia omalle pelille. Fritioff voisi pelata U15 sarjaa, mutta osallistui ja voitti oman sarjansa U17. Lisäksi hän pelasi samaan aikaan Miesten B-sarjaa tullen siellä hopealle, melkoinen peluri tulossa Ruotsista. Jani pääsi tänä vuonna kolmannelle kierrokselle asti, kunnes vastaan tuli mailataituri joka osasi lyödä eteen.

Tytöissä U15 sarjassa Kamilla pääsi toiselle kierrokselle voittamalla Nathalie Malmströmin, mutta sitten vastaan tuli kova luu eli hallitseva U15 Ruotsin mestari Anna Kaiding. Annan kovat lyönnit upposivat takanurkkiin ja peli nopeasti ohi. Viola pääsi Bye:lla toiselle kierrokselle ja pelasi Eden Johnsson kanssa 5 eräisen häviämällä täpärästi.

Jemina oli ensimmäistä kertaa ulkomaan kisoissa ja kokemusta tuli rutkasti. Haasteita oli aloituksen arpomisessa kun yhteistä kieltä ei tahtonut löytyä mikä mailanpyörityksessä on oikea kuvio. Kovalla säätämisellä ja elekielellä kuitenkin päästiin eteenpäin, mutta vastus oli kova ja pelit päätyivät tappioon. Roosalle vastaan asteli Tuva Holmberg ja sekin peli oli nopeasti ohi.

Squash harrastajalle tapahtuma oli hieno, saa katsoa ammattilaispelejä ja itsekin siinä sivussa pelailla. Kulkuyhteydet ovat mainiot laivalla ja autolla. Linköpingissä pärjää koko viikonlopun kävellen. Squna voi lämpimästi suositeltava tapahtumaa kaikille.