1-divari naiset Espoo 23. syyskuuta 2017

Post date: 27-Sep-2017 13:56:56

23.9.17 oli kauden 2017-18 squashliiga-avaus.

SquNalla oli ensimmäistä kertaa kolme joukkuetta tulessa. Miesten II divarijoukkueen lisäksi naisilla oli joukkue divarissa ja SM-sarjassa.

Naisten ykkösdivaria lähdettiin pelaamaan Kivenlahdessa kolmen ensikertalaisen voimin. Viime kauden divarijoukkueesta ei ollut enää jälkeäkään kun se oli raivannut tiensä SM-sarjaan. Nyt debytoivat Jemina Stengård, Roosa Joutsi ja Aino Linho. Hengenkohotus oli alkanut jo edellisen illan yökyläilyllä Jeminan luona josta kukonlaulua ennen lähdettiin jo reissuun. Ovikoodin avulla halliin ja pelit käyntiin.

Ensimmäisenä vastaan asettui ESRC III. Aino aloitti liigaurakkansa pelaamalla tuttua Lu Congia vastaan. Ennakkoluulottomasti Aino haastoi Lulun ja saikin napattua erän. Aino taipui kuitenkin 1-3 mutta hieno esitys jota ei kannata jäädä harmittelemaan.

Ensimmäinen divarivoitto jäi seuraavassa pelissä hiuskarvan päähän kun Jemina pelasi viisieräisen Inka Luhtalaa vastaan. Vielä tällä kertaa voitto jäi Espooseen, mutta Jeminan esitys oli todella hyvä ja divarijoukkueen tulevaisuus näyttää kyllä hyvältä näillä otteilla.

Roosa otti sitten avausvoiton luvuin 3-0 Morgan Xiao Berglundista. 2 erää meni totutellessa ja ne olivat tasaista vääntöä mutta kolmannessa ote rentoutui eikä Morgan enää uhannut SquNan ensimmäisiä divaripisteitä.

Toisessa matsissa vastaan tuli Kouvolan KSQ. Aino pelasi hienosti ja löysi rytmin peliinsä, pallo taakse rystylle ja pisteitä ropisi hyvin. KSQ:n ensikertalainen Amanda Haapaniemi ei voinut Ainolle mitään, 3-0.

Jemina sai ykköspelaajana taas kovan vastuksen. Tekninen ja vahva Tanja Turkia vei matsin 3-0. Jemina pelasi kuitenkin hyvän ottelun. Pallo löysi takakentän usein ja muutenkin Jemina löi oikeita lyöntejä oikeassa paikassa.

Roosa lähti sitten 1-1 asemasta hakemaan SquNan ensimmäistä otteluvoittoa. Janina Irjala pelasi myös ensimmäistä liigakierrostaan. Voitto matkasi kuitenkin Poriin kun Roosa naputti lukemat 3-0. Syötöt löysivät nyt sivuseinän ja linjat muuttuivat painavimmiksi eikä helppoja virheitä enää tullut. Hyvä esitys Roosalta.

Saldoksi siis 2-1 voitto ja 1-2 tappio. Tästä on hyvä jatkaa.