Juniori SM-kisat 2017 – Squnalle tupla Suomenmestaruus

Post date: 24-Jan-2017 18:51:13

Juniorikisat pidettiin tänä vuonna Oulussa. Samalla juhlittiin Oulun Squashklubin 40v taivalta kakkukahvin kera.

Porin edustajat saapuivat paikalle jo hyvissä ajoin perjantaina ja illalla käytiin tutustumassa kenttiin. Kentät olivatkin hyväkuntoiset ja pallo pomppi mukavasti, Ainoa erikoisuus oli erilainen äänimaailma etuseinässä verrattuna kotikenttiin.

Nuorin Porilainen oli Severi joka osallistui Pojat alle 11 vuotiaiden sarjaan. Severin ensimmäiset SM kisat menivät hienosti ja sijoitus niukasti mitalisijojen ulkopuolelle neljännelle paikalle.

Toinen ensikertalainen oli Iida S. joka pelasi tytöt alle 11-vuotiaat sarjassa. Iida menestyi myös hienosti saaden prossi mitalin.

Rooja J. pelasi tytöt alle 13- sarjassa sekä tytöt alle 15-sarjassa. Tytöt alle 13-sarjassa Roosa teki puhtaan suorituksen voittamalla kaikki pelit ja sai kultamitalin. Tytöt 15 sarjassa Roosa pärjäsi myös hienosti ja hävisi alkusarjassa vain isosiskolleen. Tämä oikeutti neljän parhaan joukkoon. Välierässä vastassa oli Kouvolan Heidi Salmi, jolta irtosi erävoitto, muttei koko ottelua. Pronssiottelussa Roosa voitti seurakaveri Ainon 3-1.

Jemina pelasi ensimmäisen pelin Vilma Liikasta vastaan häviten niukasti viidennessä erässä. Jatkopeleissä Jemina pelasi sijoista 5-7 ja sai siellä uudelleen vastaansa Vilman, jonka hän toisella kertaa voitti. Lisäksi peli Nanna Rauosta vastaan ja sijoitus hienosti viides.

Aino pelasi parasta omaa peliään joka on tasaista pallon taakse lyöntiä. Sillä pääsikin jatkopeleistä neljän parhaan joukkoon. Seuraavaksi olikin vastassa Viola joka ei antanut mahdollisuuksia. Pronssipeli Roosaa vastaan päättyi neljän erän jälkeen Roosan voittoon. Ainolle hieno 4. sija.

Viola pelasi myös kahta sarjaa tytöt alle 15 ja 17-sarjaa. 15-sarja kultamitali oli jo edellisvuodelta pokaalikaapissa joten voitto oli jo melko varma ennen ensimmäisiä pelejä. 15-sarjan voitto tulikin selvästi ilman yhtään hävittyä erää.

Kamilla ja Viola olivat tytöt alle 17-sarjassa ja siellä olikin odotettavissa tiukkoja pelejä. Violan ensimmäinen vastusta oli Oulun oma Saana Valasma jonka kanssa Viola väänsi täydet 5 erää häviten tiukasti viimeisen 11-9.

Kamillalla vastassa oli Johana Penttilä, jonka Kamilla vei näytöstyyliin 3-0. Seuraavassa pelissä Viola ja Kamilla pelasivat keskenään. Panoksia olikin pelissä enemmän kuin 17 sarjan mitalit, sillä maajoukkue valmentaja oli ilmoittanut että kevään EM-kisoihin lähtee tämän parin keskinäisen ottelun voittaja. Jännitystä oli ilmassa ja ilmeet tiukkoja kun peli eteni. Kamilla kuitenkin ohjaili peliä ja Viola ei oikein päässyt peliin mukaan. Peli oli yllättävän nopeasti ohi 3-0 Kamillalle. Viola sijoittui loppulta pronssille Johanna Penttilän annettua walkoverin.

Kamillan ratkaiseva peli eli käytännössä finaali oli Saana Valasmaa vastaan. Saana hallitsi keskikenttää josta hän teki tarkkoja etulöyntejä. Kamilla pelasi hienosti hyökkäävää peliä ja pääsi monesti tarkoilla linjalyönneillä Saanan ohi. Peli oli tiukkaakin tiukempaa vaikka kestikin vain kolme erää. Eräluvut 9-11, 10-12 ja 15-17. Kamillalle hienosti hopeaa ja EM kisaedustus toukokuussa Prahaan.

Atte pelasi myös kahta sarjaa pojat alle 17 ja 19. Harmittavasti edellisviikon harjoituksissa nilkanmuljahdus tuntui haittaavan ainakin henkisesti. Pelejäkin tuli paljon kahdenpäivän aikana. 17-sarjassa sijoitus 4. ja 19-sarjassa 6.

Iiris pelasi tytöt alle 19 sarjaa. Parasta osaamistaan Iiris näytti pelissä Karoliina Hillin kanssa jossa pari erää pelattiin mallikasta linjapeliä ja vasta paikan auettua lyötiin piste edestä. Sijoitus Iirikselle 8.

Roosa S. pelasi tytöt alle 19 sarjaa. Roosa yllätti haastamalla Henrietta Huuhkan vääntämällä kolmannen erän jatkopalloille asti. Henrietta voitti lopulta koko 19-sarjan. Roosan paras peli oli Helmi takalaa vastaan.