Maajoukkueleiri helmikuussa

Post date: 12-Mar-2017 20:26:50

Squnalta edustajia maajoukkueessa on tällä hetkellä kuusi. Kaikki olivat helmikuun maajoukkueleirillä jonka alkuun järjestettiin karsinnat kevään juniorijoukkue EM kisoihin. Kisat järjestetään Tsekin Prahassa toukokuussa.

Mukana olivat Atte, Kamilla, Viola, Jemina, Aino ja Roosa.

Karsinnat olivat heti ensimmäisenä aamuna. Kannustusjoukoille ja valmentajille oli annettu tiukat ohjeistukset, että pelien aikana ei saa puhua tai osallistua mitenkään peliin. Tässä olikin melkoinen haaste yleensä kovin innokkaille Porilaiselle yleisölle, joka nyt vain mykkänä katseli hienoja pelejä.

Kamilla oli jo juniori SM-kisoissa selvittänyt tiensä U17 joukkueeseen ja myöhemmin selvisi että Violakin lähtee edustamaan Suomea varatyttönä.

U15 tyttöjä oli Porista kolme ja tiukkojen karsintapelien jälkeen Prahaan edustamaan lähtee Roosa.

Pelien jälkeen jatkettiin maajoukkue leiriä ja tekeminen oli hyvällä tasolla koko leirin ajan. Tässä tekemissestä lisää leiriläisten omina sanoin:

Leirillä kivointa/hyödyllistä oli uusien asioiden oppiminen ja harjoittelu. Vahvempia palaajia vastaan pelaaminen (ne puskevat meitä heikompia eteen päin).

Leirillä tehtiin paljon liikkumisharjoittelua ja "räjähtävyyttä". Tekniikka käytiin nopeasti läpi ja pelattiin paljon

- rajoitettuja pelejä

- aika pelejä

- normaali peliä

Ghostingia tehtiin myös paljon, varsinkin viimeisenä päivänä tehtiin "power ghostingia"

Opimme maajoukkueleirillä erilaisia liikkumistekniikoita erityisesti split stepin, joka auttaa räjähtävään lähtöön.

Aloitimme harjoittelun maassa olevilla tikkailla sen jälkeen aloimme tekemään ghosting harjoituksia,jossa tavoitteena oli split stepin avulla mennä lyömään.

Ensimmäisenä päivänä valmentajamme Tommi piti meille lyöntitekniikka harjoituksen, jossa hän kertoi miten mailan pitää olla lyönnin alussa ja miten tehdä palautus oikein.

Alkulämmittelyssä teimme tikapuita ja hypimme aitojen yli sivuttain, yhdellä jalalla ja teimme aitojen loppuun split stepin.Tikapuilla hypimme ja teimme erilaisia askelluksia.

Maajoukkueleirin jälkeen yritämme keskittyä lyöntitekniikassa: mailan asentoon, saattoon ja rintamasuuntaan. Yritämme myös saada liikkumisesta "räjähtävämpää" ja nopeampaa.

Split stepin avulla liikkumisesta tuli helpompaa ja ehti hyvin palloon ,joten aiomme työstää sitä.

Samaan aikaan Talissa pyöri valtava Boffaus taistelu jollaista moni Squash pelaaja ei ollut koskaan nähnyt.

Pitäisikö Squashiinkin ottaa joskus pukeutumisteemoja, kuvan pelikengät voisivat olla kentällä näyttävät?

https://www.facebook.com/events/574060486126304/