Mamu-Squash liikutti ja riemastutti

Post date: 19-Feb-2017 11:55:06

Poriin on vuoden sisään asettunut useita kymmeniä turvapaikan saaneita ja kiintiöpakolaisena tulleita perheitä. Suomen Punaisen Ristin Porin osasto otti yhteyttä Squash-Nalleihin ja pyysi järjestämään mamuille kotoutumista tukevaa vapaa-ajan toimintaa. Vastaus pyyntöön oli automaattisesti myöntävä, sillä seuran pyrkimyksenä on kasvattaa ihmisiä squash-urheilun avulla ymmärtämään paremmin toinen toisiaan, sekä luoda ystävyyttä.

Sovittuna ajankohtana, lauantaina 18.2.2017 klo 11, Porin Urheilutalolle oli saapunut neljä innokasta nuorta miestä kokeilemaan squashia. Lisäksi paikalla oli valmentajakaksikko Mika Männistö ja Eemeli Lappalainen, sekä valokuvaajana Mia. Vähän aikaa aloituksen jälkeen paikalle saapui kolme miestä lisää ja aloitusajasta erehtynyt kaksikko vielä puolenpäivän aikaan. Näin ollen squashin saloihin oli perehtymässä 9 innokasta aloittelijaa.

Valmentajakaksikko Eemeli ja Mika tarkkailevat kenttien laidalla osallistujien taitojen kehittymistä.

Harjoitukset alkoivat vauhdikkaasti ja pallot viuhuivat ympäri kenttää. Valmentajilla oli alkuun täysi työ saada osallistujat tajuamaan, että palloja ei ole tarkoitus kesyttää voimalla, vaan tarkkuudella. Elekieli oli ainoa yhteinen varmasti ymmärretty kieli, mutta sen lisäksi kentältä kuului suomen, englannin ja arabian solkotusta.

Eemeli ohjaamassa taustalla pallon lyöntitekniikkaa.

Ensimmäisen harjoittelutunnin jälkeen osallistujat alkoivat hiljalleen osua palloon yhä tarkemmin ja taidot olivat kehittyneet siihen pisteeseen, että oli aika harjoitella syöttöjä ja kouluttaa pelin sääntöjä. Osa pelaajista harjoitteli syöttöjä ja rajoitettua peliä, kun toiset taas laittoivat oikean pelin käyntiin. Tunnelma kentällä oli suomalaisittain katsottuna kiivas ja tulinen, kun pelaajat pitivät neuvoa pisteistään ja kyselivät tarkennuksia pelin sääntöihin. Pisteenlaskussa jouduttiin välissä kertaamaan sääntöjä hyvä tovi ja sen jälkeen vielä keskustelemaan siitä, mihin kohtaa kenttää pallo oikeastaan osui, ennen kuin piste saatiin ratkaistua.

Mika kentän nurkalla valmiina korjaamaan mailaotteita.

Loppuajasta sekä valmentajat että osallistujat saivat myös viereiselle kentälle ihmeteltävää, kun polttariporukka alkoi pelaamaan kuplafutista. Kuplafutiksessa pelaajat pukevat ylleen päästä polviin ulottuvan kuplapallon. Kuplapallo vaikeuttaa pelaajan tasapainoa, mutta suojaa enimmiltä kolhuilta, kun pelaaja törmätessään vastapelaajaan kellahtaa kumoon.

Kuplafutis pelit käynnissä vieresellä kentällä.