Muutoksia squashliigaan

Post date: 05-Jul-2017 11:20:52

Squashliigaan on tulossa muutoksia kaudelle 2017-2018. Miesten 1- ja 2-divisioonat pelataan kaudella kolmihenkisin joukkuein, kun joukkueet ovat aiemmin olleet nelihenkisiä. Suurimmaksi syyksi muutokseen Squashliitto ilmoittaa edelliskauden luovutusvoittojen suuren määrän. Kolmihenkisillä joukkueilla uskotaan helpotettavan joukkueiden kasaamista, jolloin luovutusvoittoja ei tulevalla kaudella nähtäisi yhtään. Muutoksen takia myös liigailmoittautuminen on avattu uudestaan ja liigan 2-divisioonaan voivat seurat ilmoittaa lisää joukkueita. Lisäjoukkueet on ilmoitetttava 21.7.2017 mennessä.

Otteluohjelma ja uuden liigasysteemin vaatimat sääntömuutokset julkaistaan 21.8.2017.

Joulukuussa 2017 pelataan myös kokeilumielessä sekaliigan (3 miestä, 1 nainen) epävirallinen Suomen Mestaruusturnaus. Kokeilulla pyritään saamaan kokemuksia mahdollisesta siirtymisestä miesten SM-liigasta pysyvästi sekaliigaan. Esimerkiksi Englannin valioliiga (PSL) pelataan sekaliigana. Joulukuun sekaliigaturnaukseen seurat voivat vuokrata/lainata naispelaajia niille seuroille, joilla ei naisjoukkuetta liigassa ole.

Sekä miesten että naisten SM-liigoissa järjestetään tulevalla kaudella kaksi tuplakierrosta (Squashliigan superviikonloppu, La-Su), jossa sekä miehet että naiset pelaavat samassa paikassa. Tarkoituksena on saada näyttävämpiä tapahtumia illanviettoineen.

Muutoksilla pyritään nostamaan squashliigan imagoa ja statusta. Tavoitteena on tehdä jokaisesta liigatapahtumasta, jokaisella tasolla, parempi kuin aikaisempina kausina. Liiton toimesta seuroja tullaan sparraamaan liigatapahtuman järjestämisistä alkusyksystä.