Nordic Junior Open 2017

Post date: 18-Oct-2017 19:01:55

Ruotsin Nordic Junior Openiin lähti Porista 5 pelaajan ja yhden huoltajan joukko. Matkaan lähdettiin jo keskiviikkoiltana ja paluu oli sunnuntaina aamuyöstä.

Muita suomalaisia kössäreitä oli Oulusta, Helsingistä ja Espoosta sekä Squashliiton valmentajana toiminut Tomi Niinimäki. Yhteensä yksitoista pelaaja.

Tomi toimi valmentajana aina kun aikataulut mahdollistivat. Lisäksi monet pelit kuvattiin videolle, jotta pelejä voi analysoida jälkikäteen.

Ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon pääsi Kamilla. Roosa joutui kovaan alkulohkoon, sillä molemmat vastustajat olivat lopulta finaalissa.

Pelejä oli kaikilla paljon. Mukaan mahtui voittoja ja häviöitä. Kokemusta tuli roppakaupalla kisaamisesta ja squashin tasosta Euroopassa.

Pelit olivat jatkuvasti reippaasti myöhässä, joten hallilla piti olla pelivalmiudessa useampia tunteja ja viimeiset Suomipelit olivat aina ilta yhdeksän jälkeen.

Pelien ohella tutustittiin eri maiden pelaajiin. Varsinkin Venäjän Nizhny Novgorodista tulleet tytöt vietivät paljon aikaa Squnalaisten kanssa. Samaa kieltä osattiin vähän. Pääasiassa kaikki puhuivat omaa kieltään. Lisäksi vähän englantia ja lisänä vaikeimmissa asioissa oli puhelimen Google Translate. Kuitenkin asioita saatiin selville ja hauskaakin tuntui olevan. Venäjällä ja Ukrainalla on kovia tyttöpelaajia, joten toivoa sopii että kössistäkin vähän puhuttiin.

Kisojen suurin shokki tyttöpelaajien keskuudessa oli kun Ruotsin Eden Johnsson pelasi hiukset auki! Kyllä tämän artikkelin kirjoittaja ei tosin ihan ymmärtänyt mitä erikoista siinä on, koska on pelannut aina hiukset auki. Aukinaiset hiukset eivät ainakaan peliä haitanneet, sillä Eden juoksi kentällä hiukset hulmuten ja voitti Kamillan suoraan kolmessa erässä.

Toinen suomalaisia pelaajia hämmentävä tapa ruotsalaisilla oli jatkuva halaaminen. Aamu alkoi sillä kun hallinpitäjä, kisatoimisto ja valmentajat, pelikaverit ja pelikavereiden sukulaiset halattiin. Lisäksi pelin loputtua pelkkä kättely ei riittänyt, vaan sillä kaapattiin vastustaja taas halimaan.

Finaalipeleissä nähtiin paljon tuttuja vastustajia vuosien varrelta, Venäjän Alesya Aleshina Nizhny Novgorodista vei GU15 finaalin ja Marta Dominquez GU17 finaalin.GU19 Ukrainan Nadia Usenko hävisi Englannin Alicia Greenille. GU13 sarjan voitti Ona Blosco finaalissa Chloe Grabbea vastaan.

Maailmalla oppii kaikenlaista, toivottavasti osa asioista tarttuu harjoitteluun ja pelaamiseen. Euroopassa taso on kova ja sinne kirkkaimpaan kärkeen on vielä matkaa. Ehkä aloitetaan jo ensi kuukausikisoissa halailemaan hiukset auki.

Kaikki suomalaisten pelit ja tulokset näkyy täältä:

http://squashse.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=55663B10-078A-421E-B82A-E90A875B4A56&c=FIN

Lopulliset sijoitukset:

Kamilla GU17 15. sija

Viola GU17 19. sija

Jemina GU15 21. sija

Aino GU15 20. sija

Roosa GU13 9. sija