Squashin superviikonloppu Talissa 28.-29.10.17 – Naisten SM-sarjaa.

Post date: 03-Nov-2017 19:24:24

Squashliigan SM-sarjan tuplakierros pelattiin Helsingin Talissa viime viikonloppuna. Pieni seuramme oli hajota kappaleiksi kun piti saada joukkueet miesten II divariin Espooseen, sekä naisten I divariin kotikentälle sekä naisten SM-sarjan tuplakierrokselle.

Tuttuun tapaan joukkueessamme pelasi Kamilla ja Viola ja tällä kertaa kolmospaikkaa pelasi vuokrapelaajamme Heidi Ylikoski. Heidi saapui Onnibussilla Helsinkiin. Siellä Viola oli vastassa ja sitten kohti Talia. Vastustajien tiedettiin olevan todella kovia. Ensimmäisiä matseja HSRC:tä vastaan reportterimme eivät ehtineet nähdä omien pelikiireidensä vuoksi. Pisteiden valossa pelit sujuivat kuitenkin kohtuu hyvin, vaikka 0-3 tulikin takkiin jokaiselle. Olihan heitä vastassa Henrietta Huuhka, Milla Uusitalo ja Michaela Björnström. Lauantaina kuitenkin nähtiin SquNan SM-sarjahistorian ensimmäinen voitto kun Kamilla kaatoi valiopelaaja Sanna Koivumäen 3-0. Meeri Särkkä ja Katri Aalto-Setälä varmistivat kuitenkin 2-1 voiton ESRC I:lle.

Lauantaina pelien jälkeen suunnattiin ruokakauppaan ja haettiin iltaeväät. Tyttöjen kämpille tulivat vielä Iiris, edelliskauden SquNan divaripelaaja sekä Violan ja Kamillan vanha voimistelukaveri Tilda. Siinä jäivät futaajat vähemmistöön kun voimistelijat tapasivat pitkästä aikaa. Isäntä sai tehdä ruokaa, siivota jäljet ja pysyä pois tyttöenergian tieltä.

Sunnuntaina pelit jatkuivat. Mikkelistä koppiin tulivat Saara Vanhanen, Susanna Vanhanen ja Marianna Närhi. Mikkelin naiset olivat teräviä liikkeissään ja tarkkoja lyönneissään. Erävoittokin jäi vielä haaveeksi vaikka hyvin kampoihin laitettiin.

ESRC II oli myös odotetun vahva. Riikka Piekäinen ja Marja Vainio eivät antaneet Kamillan ja Violan yllättää. Näissä peleissä oli paljon urheilullisuutta kopissa. Heidillä oli vastassa Johanna Penttilä. Johanna voitti ottelun 3-0, mutta Heidillä oli hyvät hetkensä ja pelistä jäi varmasti hyvä fiilis ja toive että Tampereellakin olisi enemmän sopivia harjoittelukavereita.

Viikonlopusta jäi varmasti varsin positiivinen kuva junioripelaajillemme – vaikka Suomen kärki on vielä selvästi edellä ei se ole kuitenkaan mahdottoman kaukana. Lainatakseni maamme kaikkien aikojen menestyneintä pelaajaa: squashilla on varsin vähän tekemistä tuurin kanssa. Tästä on hyvä jatkaa työntekoa.

Kotiin Poriin päästiin lähtemään vasta kuuden jälkeen kun telinevoimistelijat pääsivät tuomarikurssiltaan. Poriin ajettiin tietenkin Tampereen kautta, toivottavasti Heidiä nähdään jatkossakin SquNan paidassa.

Tässä linkki tuloksiin:http://www.squash.fi/?page_id=%2020306