Squashliiga - Naisten SM-sarja - Helsinki

Post date: 01-Oct-2018 19:11:10

Naisten SM-sarja läjti liikkelle Helsingissä superviikonloppuna ja oli OSK:sta vuokrapelaajana siirtyneen Saana Valasman ensimmäinen peli Squnan riveissä.

Ryhmäkuva jäi ottamatta joten se pitää kursia kasaan editoimalla muutaman vuoden takaisia kuvia.

Kisaraporttia paikanpäältä toimitti Harri Valasma Naisten liigasta.

SqNa-ESRC 0-3

Ottelu alkoi Violan ja Maria Vainon kohtaamisella. Ottelu alkoi hermostuneesti, mutta tasaisesti. Viola peruslyönti karkasi kuitenkin liian usein keskelle ja Maria vie kokemuksella viimeiset pisteet, erä Marialle 12-10. Toiseen erään Viola tarkensi lyöntiä ja peruslyöntikin paukkui jo taakse. Erä selkeästi Violalle 11-6. Kolmanteen erään Maria tarkensi peliään ja peli tasoittui ja taso nousi. Lopetus oli ensimmäisen erän kaltainen eli Maria väänsi viimeiset pallot kotiin ja erän 14-12. Neljänteen erään Maria tuli todella tiukalla asenteella ja Viola ei pysynyt mukana. Erän kestäessä Viola pääsi paremmin mukaan, mutta liian myöhään. Erä Marialle 11-6 ja ottelu 3-1.

Saana oli kentällä seuraavaksi Riikka Piekäistä vastaan. Riikka oli hyvässä Masters kunnossa (kuten Mariakin), mutta Saana haastoi hyvin. Lobbisyötöt olivat kuitenkin liikaa (jotka oli hallussa Mariallakin ja Viola tuskaili) ja niillä Riikka vei aina ratkaisevat pisteet. Hyvä peli Saanalta vaikka tappio tulikin 3-0.

Kamilla joutui pahaan paikkaan kun lasikentällä vastaan tuli Emilia Korhonen omine lobbisyöttöineen 🙂. Kamilla ei päässyt aluksi peliin mukaan ollenkaan, mutta erien edetessä Kamilla uskalsi jo haastaa hieman. Silti selkeä 3-0 tappio.

SqNa-HSK 2-1

Toisessa pelissä vastaan tuli HSK eli ESRC:n pelaajista kaksi siirtyi tälle kaudelle HSK.hon ja he ottivat ESRC2:n paikan. Pelit alkoivat päivän viimeisinä ja hieman oudossa järjestyksessä, kun Saanan kenttä vapautui ensimmäisenä. Saana voitti Johanna Penttilän helposti 3-0 ilman suurempia ongelmia.

Kamilla yritti lasikentällä haastaa Katri Aalto-Setälää ja onnistui siinä vain ajoittain. Tappio 3-0.

Viimeisenä kentällä (koko hallilla) olivat Viola ja Kristiina Kiviharju joka teki paluun liigaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Ensimmäisessä erässä Viola ei saanut Kristiinan Lob-stoppari peliin otetta ja erä Kristiinalle 11-4. Toisessa ja kolmannessa erässä Viola löysi aseet Kristiinan peliin ja sai peruslyönnin toistuvasti hyvin taakse. Siitä näpäkät stopparit niin erävoitot 11-7 ja 11-8 olivat selkeät. Neljäs erä meni Violalta ns. ohi. Kristiina lisäsi stoppareiden ja lobbien tarkkuutta ja Viola turhautui. Erä Kristiinalle 11-2. Viidenteen erään Viola sai kerättyä pelin taas kasaan ja erävoitto tuli samoilla aseilla kuin aiemmatkin, pallo paremmin taakse ja stoppari. Erä Violalle 11-8 ja ottelu 3-2. Samalla sinetöitiin SquNa Naisille ensimmäinen voitto.

Liiga, toinen päivä: SqNa-HSRC 0-3.

Toinen päivä alkoi tahmeasti lasikentällä, kun vastaan tuli hallitseva mestari HSRC.

Viola aloitti Michaela Bjornströmia vastaan varsin epävarmasti ja itsevarmuus puuttui. Osasyynä tähän tuo hieman erillainen lasikenttä, joka lisäksi epävarmuutta. Mailataituri Michaela kiitti tästä ja rankaisi armotta. Kaksi ensimmäistä erää selkeästi 11-3, 11-2 hänelle. Kolmannessa Viola vihdoin sai peruslyönnin kulkemaan ja turha krossikääntely jäi pois. Selkeä tasonnosto siis ja Michaela ihmeissään kun Viola vei erän 11-6. Neljänteen Michaela tuli hyvin valmistautuneena ja Viola sortui virheisiin. Kokemus oli valttia ja näin erä 11-4 Michelalle ja ottelu 3-1.

Seuraavaksi kentälle tuli Kamillaa vastaan Riina Koskinen . Kamilla oli ottanut eilisestä opiksi ja pelasi ennakkoluulottomasti. Peli parani selkeästi vaikka tulikin selkeä 3-0 tappio.

Saana pelasi viimeisenä Milla Uusitaloa vastaan ja ottelu alkoi hyvin samalla tavalla kuin Violan. Kaksi ekaa erää itseluottamus kateissa ja lasikenttä ihmettelyä erät Millalle selkeästi 11-1 ja 11-3. Kolmannessa Saana paransi selkeästi ja se oli jo selkeästi tasaisempi 11-8 Millalle ja ottelu 3-0.

SqNa-MiSq 2-1

Ottelu alkoi tunnin myöhässä miesten pitkien otteluiden jälkeen ja verkat ehdittiin tehdä useasti.

Ekaksi kentälle Viola ja Susanna Vanhanen. Kaksi ekaa erää olivat todella tasaisia ja Violan peli ailahteli laidasta laitaan. Hyviä suorituksia seurasti pahoja virheitä. Toki Susanna osaa rokottaa jos antaa helppoja palloja. Erät vei kokemuksella Suski 16-14 molemmat. Viola jaksoi kuitenkin hienosti uskoa pelaamiseensa ja hiljalleen virheet vähenivät ja ottelu alkoi kääntyä. Kolmas erä tuli 11-9 ja neljäs jo 11-7. Viidenteen Suski löysi vielä jostain uutta vaihdetta ja peli tasoittui jälleen. Nyt kuitenkin Viola piti tiukassa paikassa ja muutaman epäselvän let tilanteen jälkeen pelin kasassa ja väänsi viimeisen erän 12-10 ja näin voiton 3-2.

Kamilla aloitti hieman Violan jälkeen viereisellä kentällä Saara Vanhasta vastaan. Hieman alussa arkaillut Kamilla ymmärsi ekan erän jälkeen, että hänellä on näissä peleissä vaan voitettavaa eli voi pelata riskillä ja paineetta. Saara olikin sitten ajoittain jopa pahasti pulassa, mutta rutiini riitti kääntämään viimeisenkin erän jatkopalloilla hänelle. Ottelu siis Saaralle 11-1, 11-6, 12-10.

Ratkaisu jäi siis Saanan harteille, jota vastaan asettui Marianna Närhi. Saana aloitti vaudilla, mutta sitten tuli aikamoista haparointia, kuitenkin eka erä Saanalle jatkopalloilla 12-10. Sen jälkeen ei ollut epäillystä kuka vie voiton , koska Saana peruspelaaminen oli Mariannalle liikaa. Erät 11-4 ja 11-3 ja tytöille jo viikonlopun toinen voitto! Tästä on hyvä jatkaa kohti playoffseja. Tiukkaa treeniä ja itseluottamusta jatkoon niin mitali on mahdollinen

Kaikenkaikkiaan tytöillä oli hyvä meininki viikonloppuna. Kaikki paransivat pelaamistaan viikonlopun aikana, mikä on hyvä asia ja kaveria muistettiin kannustaa.