Squashliiga - Naisten SM-sarja - Pori

Post date: 25-Nov-2018 13:47:33

Naisten SM-sarjakierros pelattiin 3.11.18 Porissa. Porin Urheilutalossa oli suuren urheilujuhlan tuntua kun naisten SM-sarjakierros pelattiin Porissa. Urheilujuhlasta vastasi enimmäkseen voimistelijat kun Liikuntaseura Pori järjesti voimistelunäytöksen ja tarjosi samalla musiikkia squashpelaajille. Valtakunnan kärkipelaajat saapuivat hyvissä ajoin Poriin ja Clublocker viriteltiin kuntoon tulosten kirjaamista varten. Vain ensimmäinen ja viimeinen peli jouduttiin kirjaamaan lyijykynää ja paperia käyttäen. Aika hyvin, sillä liiton hyvät ohjeet olivat jääneet lukematta ainakin Porin järjestelytiimiltä. Espoon Sanna Koivumäki onneksi pelasti tilanteen. Mobiililaitteita kyllä löytyi joka lähtöön.

SquNan vieraiksi saapuivat HSRC Helsingistä ja MiSq Mikkelistä, joita vastaan SquNa siis pelasi ja kierroksen muut joukkueet tulivat Espoosta (ESRC) ja Helsingistä (HSK). SquNan kokoonpano oli hieman muuttunut superviikonlopusta, kun Saana Valasma ei päässyt tulemaan Poriin. Porin nuoret naiset olivat Kamilla Stengård, Viola Joutsi ja Stella Wiman. SquNan pistepotin kasvattaminen tiedettiin jo etukäteen varsin vaikeaksi tehtäväksi. Ensiksi vastaan asettui HSRC, joka johtaa SM-sarjaa puhtaalla pelillä. Pelit avasi Stella, joka sai vastaansa Hong Kongin Moniquen. Stellan sinänsä hyvät otteet eivät kovin paljoa pisteitä tuoneet, siinä määrin rutinoitunut Monique oli. Tulos oli selvä 0-3 tappio. Ykköspelaajina kohtasivat Kamilla ja Henrietta Huuhka. Matsi vieraille 3-0. Viola pystyi haastamaan Michaela Björnströmiä ajoittain, mutta erävoittokin jäi tällä kertaa saavuttamatta. Toisessa erässä mentiin jatkopalloille.

Toinen ottelu oli siis Mikkeliä vastaan. Stella pelasi Susanna Vanhasta vastaan ensin. Voidaan todeta että Stella sai ajoittain hyvää peliä aikaiseksi. Pisteitä karttui varsin mukavasti, muttei vielä erävoittoon tarvittavaa määrää. Kamillan vastustaja oli Saara Vanhanen. Juniorilla ei ollut vielä mahdollisuuksia tänä vuonna, mutta Kamillan kyvyt tiedetään ja ehkä seuraavalla kerralla tulos on jo muuta kuin 0-3. Merkityksettömässä kakkospelaajien matsissa kohtasivat Viola ja Marianna Närhi. Viola pystyi vääntämään siitä 3-2 voiton, vaikka Viola totesikin ettei peli oikein sujunut. Viimeisessä erässä oli hyvää taisteluilmettä.

SM-sarjakierros sujui Porissa varsin hyvin. HSRC jatkaa sarjan kärjessä 6 voitolla. Viiden joukkueen sarjassa SquNa on sijalla neljä. Takana on 2 voittoa ja 4 tappiota. Virallista tavoitetta ei ole asetettu, mutta tällä hetkellä olemme karsintarajan yläpuolella. Siitä voisi ottaa epävirallisen tavoitteen: ”neljän parhaan joukkoon”.