Nordic Junior Open 2019

Post date: 13-Oct-2019 08:08:44

Ruotsin Mälmössä pelattaviin Nordic Junior Openiin lähti Porista kuuden pelaajan ja kolmen huoltajan joukko. Matkaan lähdettiin jo keskiviikkoiltana ja paluu oli sunnuntaina aamuyöstä.

Mukana olivat Viola, Jemina, Aino, Saimi, Roosa ja Severi.

Malmössä on käyty jo kuusi vuotta, nostalgia pläjäystä ja nuorten kasvamista voi kurkkia edellisten vuosien tarinoista:

NJO 2014 http://www.squashnallet.com/Ajankohtaista/nordicjunioropen2014

NJO 2015 http://www.squashnallet.com/Ajankohtaista/nordicjunioropenmalmoe

NJO 2016 http://www.squashnallet.com/Ajankohtaista/nordicjunioropen2016

NJO 2017 http://www.squashnallet.com/Ajankohtaista/nordicjunioropen2017

NJO 2018 http://www.squashnallet.com/Ajankohtaista/nordicjunioropen2018

Pelejä oli jälleen paljon junnut olivat 4 eri kaaviossa ja hallilla vietettiin aikaa aamusta iltaan, Esimerkkinä lauantai ensimmäinen peli oli klo 9 aamulla ja viimeinen loppui 21 paikkeilla.

Malmön squashkentillä oli lohduton näky kun kaksi koppia Hyllien urheilukompleksista oli päätynyt muuhun käyttöön ja viiden kopin sijasta oli enää 3 kenttää käytössä. Pienen selvityksen jälkeen tässä olikin erikoinen tarina taustalla. Tilanne oli alkanut siitä että hallin huoltohenkilöstä oli ollut siirtämässä kentän siirrettävää väliseinää sivuun, mutta epähuomiossa avannut vain toisen seinän kahdesta lukituksesta sen jälkeen laittanut siirtomoottorin päälle ja lähtenyt tekemään muita asioita. Moottori oli sitten työntänyt seinän vinoon. Huoltohenkilöstä oli purkanut seinän ja hävittänyt sen. Myöhemmin oli selvinnyt että kenttävalmistaja ASB olisi voinut korjata seinän takuun mukaisesti, mutta se ei enää seinän hävityksen jälkeen ollut mahdollista. Nyt seinän korjaus on ollut byrokratian rattaissa jotta syyllinen ja maksaja kentän korjaukselle löydettäisiin. Toivottavasti diskuteeraavat asian kuntoon ja saadaan kentät takaisin hyötykäyttöön ja nuo Parkour viritykset pois pilaamasta näkymää.

Kaksi squashkenttää yhdistettynä on todella iso tila, siirrettävät väliseinät mahdolllistavat tilojen monipuolisen käytön, tätä ollaan ehdotettu jo Porin Urheilutalon remonttiinkin https://www.satakunnankansa.fi/a/13faf697-8104-491f-963f-d8e335a74aa0 .

Loppuun vielä pakollinen Club Locker kritisointi. NJO kisoissa oli Tournament software käytössä jonka käytettävyys on omaan luokkaansa. Yhdellä silmäyksellä näkee koko kaavion peli ajat ja kentät. Lisäksi kenttien pelitilannetta on helppo seurata joten tietää onko pelit ajoillaan ja montako peliä on ennen omaansa. Malmö Squash clubilla oli myös Live score käytössä jossa tulokset laitettiin suoraan koneelle ja näyttötaulut kertoivat reaaliaikaisen tilanteen, Live Score toimii myös netistä mobiilisti hienosti ja kertoo statistiikkaan peleistä. Tournament softwaressa on myös mahdollisuus maksaa kisat ilmoittautumisen yhteydessä.