Pori Open 2019

Post date: 15-Dec-2019 18:56:15

Porin Squash-Nallet järjesti Suomen Squashliiton luvalla kansalliset M-tason ja junioreiden kilpailut Porissa 14-15.12.2019.

Turnauksessa pelattiin lauantaina kolmessa kaaviossa M1, M2 ja M3.

M1 kaaviossa oli mukana 6 pelaajaa kahdessa lohkossa. Ennakko-odotusten mukaan voiton vei Porin oma valiopelaaja Atte Stengård. Atte ei kokenut erämenetyksiä eikä kovaa vastustakaan, vaan hoiteli turnauksen rutiinilla kotiin. Atte voitti alkusarjassa nuoren Ville Eskolan Espoosta ja Juhani Heinosen Salosta. Hopeaa sai Salon Squashin Lasse Sulku ja pronssi meni Juhani Heinoselle, joka oli saanut villin kortin miesten ykkössarjaan hyvän viimeaikaisen menestyksen vuoksi. Juhani voitti pronssiottelussa Erik Mäen Tampereelta NääsSquashista. Viides oli Ville Eskola ja kuudes Petri Kela myöskin Espoosta.

M2 kaaviossa pelaajia oli yhteensä 8. Oman seuran pelaajia sarjassa oli kaikkiaan 6. Vierailijoita mukana oli Roope Toivanen Turusta ja Toni Wallin Järvenpäästä. Sarjan voiton vei juuri Toni Wallin kokemuksensa ja varman peruspelinsä vuoksi. Hyvän vastuksen loppuottelussa antoi SquNan Jonne Stengård, joka oli ainoa Tonilta erän ottanut pelaaja. Ottelu Wallinille 3-1. Mitaleille ylsi myös SquNan Timo Seilo, joka voitti Roope Toivasen pronssiottelussa 3-1. Muiden SquNalaisten sijoitukset: Jani Stenqård viides ja platen voitto, Viola Joutsi kuudes, Kamilla Stengård seitsemäs ja Esa Mäkisalo kahdeksas. Kuvasta puuttuu prossia saanut Timo Seilo.

M3 kaaviossa pelaajia oli yhteensä 11, joista 9 Squnasta. Vierailijoina olivat Lotta Toivanen Turusta(TSSq) ja Aapo Ahonen Kuopion Squashista(SqK), molemmat vielä alle 15v. sarjalaisia. Sarjan voiton vei rutiinilla ja hyvällä yleispelaamisella ja liikkeellään SquNan Timo Walli. Loppuottelussa kaatui myös SquNan Kari Liinamaa, ottaen ensimmäisen erän Timolta loppuottelussa. Pronssiottelussa SquNan Roosa Joutsi kukisti Aapon suoraan kolmessa erässä vahvalla peruspelillä ja hyvällä liikkeellä. Muiden SquNalaisten sijoituksia: Jemina Stengård viides, Mika Männistö seitsemäs, Iida Stenqård kahdeksas, Aino Linho yhdeksäs, Lauri Mäenpää kymmenes ja Samppa Takala yhdestoista.

Sunnuntaina pelattiin junioreiden sarjat sekä harrastelijasarja. Juniorit oli jaettu kahteen tasoryhmään. 1 ryhmässä neljän pelaajan sarjassa voiton vei Ville Eskola ilman erähäviöitä vahvalla peruspelaamisellaan. Toiseksi tuli SquNan Kamilla Stengård ja kolmanneksi Viola Joutsi myöskin SquNasta. Sarjassa neljänneksi jäi vielä 13 v. Aapo Ahonen, kovasta taistelustaan huolimatta.

Junioreiden toisessa sarjassa voiton vei Roosa Joutsi. Toiseksi tuli Jemina Stengård ja pronssille Aino Linho. SquNan kolmikko otti siis sarjan kaikki mitalisijat. Alun perin 9 pelaajan sarja oli kaventunut kahdella pelaajalla aamulla sairastumisten vuoksi, joten seitsemän pelaajan kaaviossa neljänneksi tuli Turun Lotta Toivanen, viidenneksi Saimi Seilo, kuudenneksi Iida Stengård ja seitsemänneksi Severi Jylli , kaikki SquNasta.

Junioreille annettiin vielä lopuksi ikäluokkapalkinnot jotka menivät Tytöt alle 19 sarjassa kultaa Kamilla Stengård, hopeaa Viola Joutsi. Pojat alle 17: kultaa Ville Eskola, Tytöt alle 17 Kultaa Jemina Stengård, hopeaa Aino Linho, pronssia Saimi Seilo, Pojat alle 15: kultaa Aapo Ahonen, Tytöt alle 15 kultaa Roosa Joutsi, hopeaa Lotta Toivanen, pronssia Iida Stengård. Pojat alle 13: kultaa Severi Jylli

Harrastesarja pelattiin sunnuntaina juniopelien välissä. Harrastesarja oli Pori Open tapahtumassa ensimmäinen laatuaan. Mukaan ilmestyi 7 pelaajaa, joista 5 oli Squnan edustajia ja kaksi oli TSSQ:sta. Lotta ja Otto Toivanen. Podiumille päätyi lopulta Squnan oma kolmikko kulta meni Samppa Takalalle, hopeaa Lauri Mäenpäälle ja pronssi Juha Karstastenpäälle. Loput sijoutukset 4. Mia Stengård, 5. Otto Toivanen, 6 Laura Toivanen 7. Matti Vuohiniemi.

Turnaus sujui odotusten mukaisesti järjestelyjen puolesta. Aikataulussa pysyttiin käytössä olleista vain kahdesta kentästä huolimatta. Myöskin turnausmenestys oli SquNalaisittain hyvää.

Turnaus sai myös kiitosta vierailevilta pelaajilta. Jatkossa toiveena on vielä suurempi määrä vieraspelaajia turnaukseen. Vierailijat lupailivat markkinoida Porin turnausta kotiseuroissaan.