Squashliitto suosittelee hengityssuojia squash-nalleilla ja -halleilla

Post date: 31-Oct-2020 05:55:35

Suomessa on todettu ennätyksellisen paljon koronavirustapauksia 30.10. ja on tärkeää, että jokainen noudattaa turvallisuus- ja hygieniaohjeita, joilla taataan harrastusmahdollisuuksien jatkuminen. Porin kaupunki pyytääkin muistuttamaan seurojen jäseniä sisäliikuntatilojen käytöstä:

- vain oireettomana saa osallistua harrastustoimintaan ja harjoituksiin

- harrasteryhmän vetäjät huolehtivat ryhmän toiminnasta ja riittävistä turvaväleistä

- vanhempien suositellaan odottavan lapsia ulkona ja välttävän turhaa liikkumista harrastetiloissa

- liikuntatilojhen käyttäjien tulee pestä kätensä huolellisesti saippualla tai käyttää liikuntatiloista löytyvää käsidesiä niin tilaan saavuttaessa kuin sieltä lähtiessäkin.

- liikuntatilojen yhteisiä pukeutumis- ja suihkutiloja suositellaan vältettävän toistaiseksi

- harrasteryhmän on pyyhittävä ryhmien vaihtuessa tilan kosketuspinnat (squashkenttien ovet)

- tilan kosketuspinnat pyyhitään puhdistusaineella kostutetulla liinalla, joita löytyy pukutilasta/liikuntasalista (suihkepullossa on valmis liuos käyttäjiä varten)

- ohjeistuksen noudattaminen on jokaisen liikuntatilan käyttäjän vastuulla ja kaikki käyttäjät sitoutuvat yhdessä vastuulliseen toimintaan, jotta turvalliset harjoitusolosuhteet säilyvät läpi kauden

Kaupungin ohjeistuksen lisäksi Squashliitto suosittelee hengityssuojien käyttöä squashhalleilla aina kun mahdollista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että maskit ovat kasvoilla aina pelaajien ollessa kentän ulkopuolella. Pelatessa suojat voi asettaa esimerkiksi muiden tavaroiden päälle.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, p. 02 623 4333 (joka päivä klo 8-16). Päivystysaikaan arkisin ja viikonloppuisin voidaan soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan p. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle.