Urheilutalon remontin suunnittelu käynnissä

Post date: 25-Mar-2020 07:10:20

Porin urheilutalon peruskorjauksen suunnittelu on aloitettu ja parhaillaan on menossa hankesuunnitteluvaihe. Varsinaisen remontoinnin on määrä alkaa keväällä 2021. Urheilutaloa käyttäville seuroille pidettiin 10. maaliskuuta osallisuustilaisuus, missä esiteltiin hankesuunnitelman luonnosta ja keskusteltiin väistötilojen tarpeesta.

Urheilutalon peruskorjaus alkaa suunnitelmien mukaan huhti-toukokuussa 2021. Tarkoituksena on, että urheilutalo saadaan takaisin käyttöön syksyksi 2022. Urheilutalon tilat ja talotekniikka päivitetään nykypäivään. Joukkuepalloilulajit siirtyvät suunnitelmien mukaan remontin myötä pysyvästi pois urheilutalosta.

Hankesuunnitelman luonnoksissa squash-kentät ovat pysyneet entisellä paikallaan ja määräkin on pysynyt entisessä kahdessa. Remontin ajaksi kaupunki lupasi järjestää kaikille seuroille väistötilat, mikä oli tervetullut uutinen, sillä remontti tuoma katkos olisi muussa tapauksessa keskeyttänyt kaiken kilpailu- ja harrastetoiminnan seurassa. Ensisijaisesti urheiluseuroille osoitetaan koulujen liikuntasaleja väistötiloiksi ja entinen kauppis voidaan myös ottaa urheiluseurojen käyttöön. Squash-kenttiä kaupungilla ei vielä ollut esittää väistötiloiksi, mutta tilan vuokraaminen ja kenttien rakentaminen toisaalle on mahdollista.

Alla hankesuunnitelmaluonnos pohjakerroksesta. Sisäänkäynti on tarkoitus siirtää pohjakerrokseen ja harrastetilat rajataan kahvila-alueesta, niin ettei harrastetiloihin kuljeta ulkokengillä.

Hankesuunnitelman lähtökohtana on, että ulkoseiniä ei tulla siirtämään. Lisää neliöitä on kuitenkin luvassa hiukan, sillä nykyisten sisäänkäyntiportaiden tilalle voidaan rakentaa harrastetilaa. Hankesuunnitelmaluonnoksessa portaikon paikalle oli sijoitettu isohko kiipeilyseinä.