Ajankohtaista

KORONARAJOITUKSET SULKEVAT PORIN URHEILUTALON LOPPUVUODEKSI 2021

Lounais-Suomen aluehallintoviraston (AVI) tuoreimman päätöksen myötä Porissa astuvat voimaan entistä laajemmat koronarajoitukset 24. joulukuuta alkaen. Rajoitukset koskevat muun muassa yleisötilaisuuksia sekä useiden tilojen käyttöä: uuden vuoden tilaisuus esimerkiksi perutaan ja liikuntapaikkoja joudutaan sulkemaan. Päätös on voimassa 31. joulukuuta asti.

AVIn 23. joulukuuta tekemän päätöksen mukaan Satakunnan kiihtyvän koronatilanteen takia kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään henkilömäärästä riippumatta. Lisäksi suljetaan laajalti sellaisia tiloja, joissa harjoitetaan liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaa. Rajoituksista ei voi vapautua koronapassia käyttämällä. Päätös perustuu tartuntatautilain pykälään 58 g.

AVIn päätöksessä ei myöskään ole eritelty lasten ja nuorten harrastustoiminnan kuuluvan päätöksen ulkopuolelle, joten päätös koskee kaikenikäisten toimintaa. Määräys ei kuitenkaan koske ammattiurheilemista.

Porissa rajoitukset näkyvät usealla tavalla käytännön elämässä. Uuden vuoden aatoksi Raatihuoneenpuistoon suunniteltu juhlava ulkotilaisuus perutaan. Kaupungin sisäliikuntapaikat (mm. Karhuhalli, urheilutalot, jäähallit, uimahallit ja maauimala sekä kuntosalit) suljetaan ja seurojen vuorot perutaan. Omatoiminen liikunta esimerkiksi luistelukentillä on sallittua, mutta kaikilta käyttäjien edellytetään kiinnittävän erityistä huomiota turvalliseen liikkumiseen myös ulkona.

Ihmisiä kannustetaan myös jatkamaan kasvomaskin laajaa käyttöä. Vahva kasvomaskisuositus koskee tällä hetkellä kaikkia yli 10-vuotiaita. Myös käsihygieniaan sekä turvaväleihin on yhä syytä kiinnittää erityistä huomiota.

All rights reserved - Squash-Nallet ry