Ajankohtaista

Pori Open 2022 pelattiin 17. joulukuuta Porin urheilutalolla. Kaaviot oli jaettu kahteen 8-hengen lohkoon. Junioripelit oli määrä järjestää sunnuntaina, mutta osallistujien puutteessa juniorisarjaa ei järjestetty.

A-kaaviossa pelasivat edellisen vuoden mestari Atte Stengård (ESRC), Ville Eskola (ESRC), Jyri Blomqvist (NääsSq), sekä Squash-Nalleja edustivat Jonne Stengård, Jani Stengård, Eemeli Lappalainen, Roosa Joutsi ja Tuomas Kuuluvainen.

B-kaaviossa vierailevana pelaajana nähtiin Mika Virolainen (MyyrSq) ja Squash-Nallejen edustajina Aino Linho, Jemina Stengård, Iida Stengård, Viola Joutsi, Kamilla Stengård, Severi Stengård ja Samppa Takala.

A-kaavion plate-ottelussa pelasivat  valkkopaitainen Jyri Blomqvist (NääsSq) ja Jonne Stengård (SquNa). Jyri voittoon 3-2.

Ensimmäiset pelit urheilutalolla pyörähtivät käyntiin kello 10:00. Pelaajille oli järjestävän seuran puolesta tarjolla mandariinia, proteiinipatukkaa, suklaata ja virvokkeita.

A-kaavion peleissä nähtiin tasaista vääntöä, kun ensin Janin ja Jonnen peli venyi täyteen viiteen erään ja heti perään Jyrin ja Roosan peli niin ikään vaati täydet viisi erää ratketakseen. Molemmissa peleissä jouduttiin hakemaan ratkaisua lisäpisteistä kahden pisteen erolla.

B-kaaviossa neljä ensimmäistä peliä ratkesivat kaikki suoraan kolmessa erässä, minkä jälkeen pelit kävivät tasaisemmiksi.

Urheiluun kuuluu kova vääntö ja kun kovaa väännetään, niin aina ei loukkaantumisiltakaan vältytä. Jyrin ja Tuomaksen peli päättyi jo ensimmäisessä erässä, kun Tuomas loukkasi akillesjänteensä kesken pelin. Tapahtuman pääsponsorin Lääkärikeskus Karhulinnan lääkäri oli kuitenkin paikalla päivystämässä ja Tuomas hoidettiin nopeasti ensiavun jälkeen saamaan jatkohoitoa. Jalka kipsattuna ja hymyssä suin Tuomas oli taas takaisin pelipaikalla seuraamassa palkintojenjakoa. Plate-ottelun palkintona ollut suklaalevy vaihtoi heti luovutuksen jälkeen omistajaa, kun Jyri luovutti sen eteenpäin Tuomakselle.

A-kaaviossa pronssiotteluun lopulta tiensä selvittivät Jani Stengård ja Roosa Joutsi. Jani vei kaksi ensimmäistä erää, molemmat lukemin 11-8. Kolmannessa erässä Jani pääsi yrittämään ratkaisua ja pääsi pelaamaan aina ottelupalloa, mutta Roosa sai käännettyä erän viime hetkillä 13-11 itselleen. Tämän jälkeen Roosa sai seuraavat erät selvin luvuin itselleen.

B-kaavion pronssiottelussa kohtasivat Jemina ja Kamilla Stengård. Vanhempi sisaruksista osoitti kaapin paikan ja ottelu Kamillalle suoraan kolmessa erässä (11-9, 11-5, 11-9).

Roosa Joutsin (SquNa) napakat linjalyönnit eivät riittäneet tällä kertaa kaatamaan Ville Eskolaa (ESRC).

B-kaavion finaalissa kohtasivat Viola Joutsi ja Severi Stengård. Tiukan ensimmäisen erän Severi sai itselleen 11-8 ja toinen erä ratkesi jatkopisteillä Violalle 11-13, minkä jälkeen Viola napsi kaksi seuraavaa erää itselleen ja B-kaavion voitto.

A-kaavion finaaliin päätyi edelliseltä vuodelta tuttu kaksikko. Vuotta aikaisemmin Atte voitti Villen Pori Openin finaalissa erin 3-1, joten tiedossa oli tasaväkistä vääntöä. Ensimmäinen erä venyikin ennätyspitkien pallorallien seurauksena ja ratkaisua haettiin aina 14 pisteeseen asti. Ensimmäinen erä Atelle 14-12. Toisessa erässä tasaväkinen vääntö jatkui, mutta pienellä erolla Atte vei erän 11-7. Kolmannessa erässä Ville ei enää päässyt peliin mukaan ja erä Atelle 11-3.