Ajankohtaista

PORIIN ENSIMMÄINEN NAISTEN LIIGAMITALI

Porilaisten liigamitali huomioitiin myös Satakunnan Kansassa. Poriin tuli naisten ensimmäinen squashin SM-liigamitali 10.4.2022 pelatun naisten SM-sarjakierroksen myötä. SK:n Harri Laiho kirjoittaa:

Squash-Nallejen ykkösjoukkueen naiset pelasivat SM-pronssia joukkueella Roosa Joutsi, Viola Joutsi ja Kamilla Stengård. Kakkosjoukkue sai puolestaan pelikokemusta ja viidennen sijan.

Porilaisten ykkös- ja kakkosjoukkueet kohtasivat viimeisellä liigakierroksella. Stengård voitti Aino Linhon 3–0 samoin kuin Roosa Joutsi Jemina Stengårdin. Viola Joutsi joutui koville Iida Stengårdia vastaan, mutta voitti 3–2.

Ratkaisevassa ottelussa vastaan tuli Mikkelin Squash. Kamilla Stengård voitti Marianna Närhen 3–1. Susanna Vanhanen pystyi sekoittamaan Roosa Joutsin otteita, mutta tämä piti lopulta pintansa 3–1. Voitto varmisti samalla porilaisten mitalin.

Viola Joutsin ottelussa panosta ei enää ollut. Viivi Paksu voitti 3–2.

Mestaruuden voitti espoolainen ESRC ja hopeaa helsinkiläinen HSRC.

Samaan aikaan ratkottiin myös miesten SM-sarjan mestaruus, joka niin ikään huomioitiin Laihon jutussa:

Porilainen Atte Stengård pääsi puolestaan tuulettamaan miesten mestaruutta espoolaisen riveissä.

ESRC tarvitsi päätöpäivänä yhden voiton mestaruuteen. Atte Stengård pääsi yrittämään ensimmäisenä, mutta kouvolalaisen KSQ:n Heikki Kononen oli tiukan taistelun jälkeen parempi erin 3–2. Tatu Knuuttila aloitti kuitenkin ESRC:n juhlat, kun hän kukisti Janne Järvisen 3–0.

Kuvassa SquNa pronssijoukkue vasemmalta: Kamilla Stengård, Roosa Joutsi ja Viola Joutsi.