Ajankohtaista

SQUNA LIIGAKIERROKSELLA KOTONA PORISSA

Squash-Nallet pelasi lauantaina 19.3.2022 squashliigaa kotonaan Porissa, kun miesten joukkue isännöi III-divarikierrosta. Vieraita saatiin Vantaalta ja kahden joukkueen verran Espoosta. MyyrSq Charlie ja ESRC Quicksilver olivat yhden pelaajan vajauksilla liikenteessä, mikä tarkoitti Nalleille, että yksi pelaaja ei pääsisi pelaamaan kahta ottelua. Pienen taktiikkapalaverin jälkeen ja sääntökirjan pläräämisen jälkeen päätettiin, että joukkueen ykkössijoitettu pelaaja, Jonne Stengård, huilaa ensimmäisen kierroksen ottelun ESRC Quicksilveriä vastaan ja antaa sitten kaikkensa kovassa vireessä olevaa ESRC III:n Ville Salkalaa vastaan toisella kierroksella.

Severi Stengård aloitti Nallejen peliurakan, kun vastaan asettui ESRC Quicksilverin Michel Mont-Rabet. Ensimmäisen erän Michel jaksoi taistella vastaan, mutta silminnähden väsyi ja seuraavat kaksi erää oli Severille helppoja. Severiltä 3-0 puhdas suoritus siis alkuun.

Seuraavana kentälle marssi Eemeli Lappalainen, joka sai vastaansa edelliseltä liigakierrokselta tutun Ilkka Helmanin. Eemeli aloitti ensimmäisen erän vahvoilla syötöillä ja erä oli nopeasti ohi 11-3. Kahteen seuraavaan erään Ilkka sai pelistä kiinni ja pystyi antamaan vastusta, mutta se ei tällä erää riittänyt pelin kääntämiseen. Peli niin ikään Eemelille puhtaasti 3-0.

Kierroksen ykköspelaajaksi noussut Kari Liinamaa sai vastaansa Johannes Salisburyn. Tiukassa väännössä Johannes vei ensimmäisen erän nimiinsä ja Kari toisen. Kolmas erä selvin luvuin 4-11 taas Johannekselle ja neljäs erä vielä selvemmin luvin 11-2 Karille. Viimeisen viidennen erän Johannes sai käännettyä niukasti itselleen, joten Nalleille päivän ensimmäinen tappio.

Naller voitti Espoon nopeat hopeat 3-1.

Toisella kierroksella Nallet sai vastaansa lohkon kärkijoukkueen ESRC III:n. Severi aloitti jälleen Nallejen peliurakan ja häntä vastaan asettui Tapio Koivu. Ottelu oli tasaväkistä vääntöä alusta alkaen ja erät kääntyivät puolin ja toisin niukoilla lukemilla edeten aina viidenteen ja ratkaisevaan erään. Tapio saa kuitenkin itsensä koottua ratkaisevalla hetkellä ja napsittua viimeisessä erässä tarvittavat pisteet erän ja ottelun voittoon.

Eemeli peliurakka jatkui Vesa Kylmälää vastaan. Ensimmäisessä erässä Eemeli tarjoili Vesalle kylmää kyytiä ja pahoja syöttöjä. Ensimmäinen erä 2-11 Eemelille. Vesa toipui kuitenkin nopeasti shokeraavasta ensimmäisestä erästä ja vei jo toisen erän nimiinsä niukasti 11-9. Seuraavat kaksi erää puolestaan Eemeli skarppasi ja ne selvin luvuin porilaisten eduksi.

Karin peli Juha Liimataista vastaan ja Jonnen peli Ville Salkalaa vastaan päättyivät molemmat selvin lukemin 3-0 espoolaisille, joten niistä peleistä ei sen enemäpää kailoteta.

Liigakierros oli miesten joukkueelle viimeinen laatuaan kaudella 2021-2022, joten hyvä summata loppuun kauden lopputulokset. ESRC III voitti koko lohkon ja itse asiassa myös kaikki pelatut 6 kierrosta. Positiivista on, että ainoa hävitty ottelu espoolaisille tuli porilaisia vastaan, kun Eemeli onnistui ottelussaan Vesa Kylmälää vastaan. Squash-Nallet sijoittui lohkossa toiseksi neljällä voitetulla ja kahdella hävityllä kierroksella. ESRC Quicksilver on lohkon kolmas ja MyyrSq Charlie neljäs.

Pelaajatilastoissa lohkon paras porilainen on Eemeli Lappalainen vain yhdellä hävityllä ottelulla ja 83 % voitto-osuudella. Lohkon seuraavat porilaiset paremmuusjärjestyksessä voitto-osuuksin: Severi Stengård (75 %), Jonne Stengård (67 %), Kari Liinamaa (50 %) ja Tuomas Kuuluvainen (50 %).

Kiitos kaikille kaudesta 2021-2022. Seuraavaa kautta odotellessa, hyvää kevättä ja kesää.