Club Locker käytössä Tampereen Nääs-Cupissa

Post date: 09-Sep-2018 08:28:13

Club Locker tai kössipelaajien kesken jo tutummin ”Cee Äl” ja radioamatööreille ”Charlie Lima”, on nähnyt päivän valon. Squashliitto mainostaa Club Lockeria squashin monitoimityökaluksi, joka tuo kössinpelaajat maailman kärkeen käyttämään ja kehittämään sähköistä työkalua. Käytännössä CL näkyi turnaukseen ilmoittautuneille jo konkreettisesti siinä, että osallistujien täytyi luoda omat tunnukset verkkosivuilla: https://finland.clublocker.com, jonka jälkeen turnaukseen pystyi ilmoittautumaan.

Itse kilpailutapahtumassa Club Locker konkretisoitui erityisesti pelien kirjureille (marker), kun tutun ja turvallisen kynän ja paperisen pelipöytäkirjan sijaan käteen annettiin Huawein hipaisulaite. Pienellä perehdytyksellä pelipöytäkirjan täyttämisen perusteet saatiin koulutettua ennen otteluiden alkua, mutta poikkeustilanteita ja teknisiä aikalisiä jouduttiin tuon tuosta pelien aikana vielä ottamaan.

Yksinkertaisimmillaan peli eteni kirjurin näkökulmasta näytöstä pisteitä pelaajille hipaisemalla, mutta kosketus näyttöön oli syytä varmistaa tarkastamalla joka hipaisun jälkeen pistetilanne. Toisinaan näyttö ei reagoinut kosketukseen tai vastapelanneena laitteenkäyttäjänä hikipisara oli saattanut tipahtaa näytölle, mikä esti laitetta reagoimasta muihin kosketuksiin. Hikipisaran pyyhkäisy kosketusnäytöltä puolestaan saattoi johtaa ei toivottuihin laitetoimintoihin. Tahattomia hipaisuja näyttöihin kuului myös tapahtuneen turnauksen aikana.

Sähköisen pöytäkirjan ehdottomiin etuihin kuuluu se, että pelit päivittyvät reaaliajassa tarkasteltavaksi verkkoon ja omat jatkopelit voi tarkastaa omasta älylaitteesta. Moni muukin asia on helpottunut, kuten esimerkiksi alkulämmittelyn ja taukojen kellottaminen, joita älylaite mittaili automaattisesti. Toisinaan tosin laitteen käyttäjä oli alkulämmittelyistä myöhässä ja muutamia kertoja taukoa mitannut kello hävisi näytöltä. Pienet lastentaudit kuulunevat aina asiaan uusia teknologioita käyttöönotettaessa, mutta kokonaisuudessaan arvioiden Squashliitto on ottanut Club Lockerin käyttöönotolla pitkän ja rohkean loikan tähän päivään. Mielenkiintoista seurata, mitä kaikkea CL vielä tuokaan tullessaan squashseurojen arkeen.

Pelipöytäkirja vuosimallia 2018.

Sitten itse peleihin. Nääs-Cup houkutteli tänäkin vuonna porilaisia pelaajia Tampereen Tenniskeskukseen. Paikalla oli viisi pelaajaa ja kaksi koutsia. Jani sparrasi Attea antamaan parastaan ja Jonnen vastuulle jäi ohjeiden antaminen Kamillalle, Violalle, Eemelille ja Esalle.

Atte Stengård pelasi ykköskaaviossa ja sai ensimmäisessä pelissään vastaansa Juho Halosen. Täyteen viiteen erään venyneessä ja pisteiden perusteella tiukassa ottelussa Atte sai avattua turnaukseen voitolla. Toisena vastustajan Attea vastaan tuli Ali Javed, joka tiputti Atten kolmeen erään jäänessä ottelussa pronssipeliin. Pronssipelissä vastaan asettui Arto Kytö, joka kahdessa ensimmäisessä erässä onnistui antamaan tiukkaa vastusta, mutta suli kahteen viimeiseen erään. Atte siis turnauksen parhaana porilaisena pronssille.

Kolmannen kaavion 12 pelaajasta kolmannes oli porilaisia, joten odotettavissa oli pelejä seurakavereiden kesken. Ensimmäisellä kierroksella porilaisten Kamilla Stengård sai vastaansa koko kaavionkin lopulta voittaneen Tuomo Kekonin. Kamilla ei löytänyt eväitä Kekonia vastaan ja peli ohi kolmen erän jälkeen. Toisessa pelissään Kamillan haastoi Petteri Lähteenmäki. Peliä väännettiin tiukat neljä erää, mutta Kamilla joutui lopulta tunnustamaan Lähteenmäen paremmuuden. Kamillan loppusijoitus turnauksessa 11.

Porilaisten toisessa ensimmäisen kierroksen ottelussa konkaripelaaja Esa Mäkisalo kuritti Jali Kontuniemeä kolmen erän verran ja eteni kaimansa Esa Lankisen vastustajaksi. Lankista vastaan Esa M. onnistui kääntämään itselleen yhden erän neljästä, joten tie finaaliin katkesi siihen.

Ensimmäiseltä kierrokselta pelaamatta jatkoon pääsivät porilaisista Viola Joutsi ja Eemeli Lappalainen. Toisen kierroksen peleistä Eemeli sai vastaansa Kamillan selättäneen Tuomo Kekonin ja pisteiden valossa ei kyennyt antamaan edes Kamillan tasoista vastusta. Toisella kierroksella Viola sai vastaansa puolestaan finaaliin edenneen Joonas Selkälän. Ottelu taputeltiin Selkälälle nopeasti kolmessa erässä.

Turnausken kolmannen kaavion paikoista 5-8 taisteltiin siis lopulta kolmen porilaisen voimin. Pakkaa sekoittamaan saatiin Erkki Pyynönen, joka neljään erään venyneessä ottelussa Eemeliä vastaan esitteli kokemuksen tuomaa pelivarmuutta. Viola puolestaan voitti seurakaveri Esan suoraan kolmessa erässä. Näin ollen sijat 5-6 ratkottiin Pyynösen ja Violan kesken, kun taas viimeaikoina paljon yhdessä treenanneet Esa ja Eemeli pääsivät ottamaan mittaa toisistaan kilpailutilanteessa. Viola laittoi Pyynösen pakettiin suoraan kolmessa erässä ja oli näin ollen sijoitukseltaan kaavion paras porilainen sijalla 5. Eemeli puolestaan laittoi Esan nippuun samoin suoraan kolmessa erässä, joten Eemelin loppusijoitus 7. ja Esan 8.

Porilaiset pelaajat: Viola Joutsi (vasemmalla), Kamilla Stengård, Eemeli Lappalainen ja Esa Mäkisalo. Atte Stengård kentällä pronssipelissä lyömässä juuri palloa.

Nääs-Cup, Tampereen Tenniskeskus

Aika: 8.9.2018

Porilaisia: 5 pelaajaa, 2 koutsia

Kokonaisvahvuus: 30 ilmoittautunutta pelaajaa